بانک مرکزی ترکیه و سه مدیریت تحلیل و تحقیق و آنالیز، بانک مرکزی ترکیه سه مدیریت در حوزه تحلیل و تحقیق و آنالیز در زمینه کشاورزی، تولیدات و غذایی ایجاد کرد
اکوپرشین: این سه واحد برای کمک به رشتههای تولیدی و حوزه شناس مصرفی و بررسی مشکلات ناشی از تولید و رفع نواقص با نگاهی علمی و آماری به وجود آمده است.
در این سه مدیریت جدید که در ساختمان مرکزی بانک ایجاد میشود هرسه رشته مورد آنالیز و تحلیل اقتصادی مالی قرار میگیرد و بر اساس تحلیلها و آنالیزهای صورت گرفته کنترل مالی و یا گسترش عملیاتی صورت میگیرد و به طور کلی هر سه رشته پیوسته از زیر ذره بین داشت و برداشت، تولید، مصرف ،اضافه تولید بیشتر از مصرف داخلی، کمبودها برای تأمین نیاز و حتی نیاز سنجیهای صنعتی، تولیدی میگذرد.
بر اساس ارگانیزاسیون ایجاد شده و بر حسب نیاز احتیاج به این سه واحد برداشت و تولید در رشتههای مواد غذایی، کشاورزی ( صنایع تبدیلی کشاورزی به غذایی ) آنالیزورهای مالی، اقتصادی،بررسیهای میدانی صورت داده و به صورت نمونه وکلان واحدهای تحت نظر گرفته و گزارشهای علمی آماری تهیه و به طور روزمره آمار و ارقام و تحلیل در اختیار ارگانهای تصمیم گیری قرار میدهد.
این تصمیم بر اساس نیازهای بانکی و سازمانی و تشکیلاتی فاینانس در یک سیستم در هم تنیده هرسه رشته انجام میشود و بدین جهت در محل بانک مرکزی مستقر شده است.
بر اساس این تصمیم کنترلهای مالی، نیازسنجی واحدهای تولیدی با اعتبارات، امر گسترش صادراتی تولیدات و امر کشاورزی و صنایع تبدیلی حاصل از وام و مزرعه و کشت و زرع یعنی کشت و صنعتها بررسی وآنالیز و تحلیل اقتصادی مالی میگردد.
در این مرکز هرگونه آسیبهای احتمالی در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی و غذایی قبل از وقوع آن تحلیل و بحرانهای احتمالی از لحاظ کمبودها، و یا تولید منتهی به پائین آمدن قیمتها و هرگونه اموری که عامل بالارفت قیمت بازار باشد بررسی میگردد و برای هرکالا رقیب شناسی درکشورهای تولیدکننده معمول میشود و نتایج آن به صورت یک گزارشی که میتواند عکس العملها و بازتابهای تولید و مصرف ( بازار) تأثیرگذار باشد و به کمیسیونهای تصمیم گیری دراقتصاد کلان ارائه میگردد.
در تحلیلهای صورت گرفته نقش مدیریتهای سازمان یافته، تأثیرات منطقه تولید، و بوم شناسی مسائل لجستیکی، تأثیر آن بر بودجه و همچنین ضرورت افزایش مواردی بر بودجه برای بهبود روشها مد نظر است.
آنچه مهم است کنترل بازار، ایجاد زمینه برای افزایش تولید بعضی از اقلام مورد نیاز کشور و برای مصرف کنندگان، امکانسازی برای صادرات و تقویت سیستمهای مالی برای کمک به کشاورزان و دامپروران و تولیدکنندگان مواد غذایی است .
ترکیه با ایجاد مدیریتهای جدید، اقتصاد تولیدی را با اقتصاد مصرفی و گردش پول را در این دو قسمت و تأثیرات بحرانهای منطقهای و فرا کشوری را مورد مدّاقه قرار میدهد.
یعنی استفاده از دیدگاههای تحلیلی، اقتصاد دانان و نظریات کارشناسان هررشته و حوزه کاری در امر کشاورزی و دامپروری و صنایع جنبی آنها، تأثیرات افزایش قیمت، تورم و نیاز مصرفی را مورد تجزیه و تحلیل و استنتاج قرار داده و در اختیار برنامهریزان، برنامههای ۵ ساله،۱۰ ساله، بیست ساله و برنامهریزی کلان قرار میدهد .
لزوما باید یادآور شد که دولت ترکیه در ردیف بودجههای تنظیمی برای برنامههای کلان اقتصادی از جمله کشت و صنعتها، سدها، پلها، زیرساختها، راههای روستائی و استانی، فرودگاهها و خطوط لجستیکی هیچ ردیف اعتباری را لحاظ نمیکند بلکه کلیه این امور بعد از مطالعات و تحقیق تفحص و تحلیل به صورت دادههای علمی در اختیاز بخش خصوصی قرارداده میشود و آنها با جذب سرمایههای سرگردان داخلی و سرمایهگذار خارجی اقدام به ساخت و ایجاد مینماید و برای هر پروژه طول زمان ساخت، سرمایه لازم، سود کاملا مشخص است و اگر به علل خاص و فورس ماژور پروژه ای متوقف و عامل ضرر و زیان سرمایهگذار شود دولت ضمانتهای لازم را در قبال سرمایهگذار خارجی برای حفظ سرمایه و تأمین منافع عملیاتی میکند و این مهم در مورد پیمانکاران کردستان عراق و لیبی عملیاتی شد و دولت ضرر و زیان آنها را تأمین کرد.