چرخ زندگی کشاورز نمیچرخد، رئیس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی آذربایجانغربی گفت: بیش از نیاز کشور سیب درختی تولید شده و این سیبها به دلیل فراهم نشدن زیرساخت ها صادراتی و تنظیم بازار نادرست روی دست تولیدکنندگان مانده است.
به گزارش اکوپرشین به نقل از ایسنا: سلمان قدرتی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی در تولید سیب درختی در کشور رتبه اول را دارد، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل اینکه تنظیم بازار به درستی صورت نگرفته مقدار زیادی سیب درختی روی دست باغداران مانده است.
وی ادامه داد: بیش از مصرف کشور سیب تولید شده و بازارهای داخلی نیز از سیب درختی اشباع شده اند.
از طرفی زیرساختهای لازم برای صادرات سیب به کشورهای همسایه ایجاد نشده است و سیبی که کشاورزان چندین سال زحمت میکشند تا تولید شود و با افزایش هزینههای نهادههای کشاورزی نیز کنار میآید، دست آخر روی دست خودشان میماند.
قدرتی با بیان اینکه مشکلات بسیاری بر سر راه صادرات است، گفت: یکروز در تضمین برگشت ارز و روز دیگر در سورتینگ و بسته بندی مشکلاتی ایجاد میشود.
وی یاد آور شد: دو سال قبل هم گوجه فرنگیها روی دست کشاورزان ماند و همچنان در برخی استانها نیز این مشکل وجود دارد.
رئیس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی آذربایجانغربی در پاسخ به اینکه چرا کشاورزان الگوی کشت را رعایت نمیکنند تا با مازاد محصولات مواجه نشوند؟ گفت: کشاورز دیمی میکارد. الگوی کشت ندارد.
چه کسی الگوی کشت مناسب و اقتصادی ارائه داده که چرخ زندگی کشاورز هم بچرخد؟ حتی در زمینه مصرف آب هم الگو مصرف داده نشده است.
وی در پایان گفت: آب داریم ولی بهینه مصرف نمی شود.
کشاورز بستر لازم برای مصرف بهینه را ندارد.