true
تولید بیش از یک میلیارد قطعه نشاء سبزی و صیفی در گلخانههای استان بوشهر، ۱.۲ میلیارد قطعه نشاء سبزی و صیفی به صورت مکانیزه در گلخانههای استان بوشهر تولید میشود.
به گزارش اکوپرشین ، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اعلام این مطلب گفت: کشت نشایی به کاهش مصرف آب، تنظیم زمان کاشت، برداشت و تنظیم بازار محصولات سبزی و صیفی کمک میکند.
محمد تقی منوچهری، سطح گلخانههای فعال در حوزه سبزی و صیفی استان بوشهر را ۴۲۸ هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: این در حالی است که در سال ۹۵ سطح گلخانههای این استان ۱۲۴ هکتار بود.
وی افزود: از ۴۲۸ هکتار گلخانه موجود در این استان، حدود ۳۹۰ هکتار آن مربوط به کشت گوجه فرنگی است.
منوچهری با بیان این که در فضای گلخانه ای استان بوشهر ۸۵ هزار تن محصول سبزی و صیفی برداشت میشود، گفت: ۷۸ هزار تن از این محصولات مربوط به گوجه فرنگی است.
وی افزایش عملکرد تولید را از دیگر مزیتهای کشتهای گلخانه ای دانست و اذعان داشت: در هر هکتار فضای گلخانه ای ۲۰۰ تن گوجه فرنگی تولید میشود در حالی که در فضای باز به ازای هر هکتار ۵۰ تن از این محصول بدست میآید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر درباره بهره وری آب در فضای گلخانه ای نیز افزود: در فضای گلخانه ای، کشاورزان ما به ازای مصرف هر مترمکعب آب ۳۳ کیلوگرم گوجه فرنگی تولید میکنند در صورتی که این رقم تولید در فضای باز و در مزارع ۸ کیلوگرم به ازای مصرف هر مترمکعب آب است.
وی درباره برنامه توسعه گلخانهها در استان بوشهر گفت: برنامه ابلاغی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه گلخانهها در استان بوشهر در سال جاری ۲۵۰ هکتار است و امیدواریم تسهیلات لازم و مناسب با سود کم و زمان باز پرداخت طولانی از طرف دولت به منظور تحقق این برنامه تخصیص یابد.
منوچهری اذعان داشت: به ازای هر هکتار گلخانه ۱۰ شغل ایجاد میشود که برای ما مهم است.
وی در همین حال خاطر نشان کرد که در سال ۹۷ مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان معادل ۸۱ درصد از کل تسهیلات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری که به استان بوشهر اختصاص یافت، توسط بخش کشاورزی جذب شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: عمده این تسهیلات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری در حوزههای گلخانه ها، ایجاد زنجیره مرغ اعم از احداث کشتارگاه ها، تولید جوجه یک روزه و مرغ گوشتی و همچنین احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی به ویژه در زمینه میگو و خرما صرف شد.
وی به صادرات محصولات گلخانه ای نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ۷۰ درصد محصولات گلخانه ای این استان به ویژه گوجه فرنگی به کشورهای حاشیه خلیج فارس و به طور عمده به روسیه صادر میشود.
منوچهری با بیان این که کشت گلخانه ای گوجه فرنگی در استان بوشهر به صورت قراردادی انجام میشود، گفت: مشتری، نوع، رقم و مقدار این محصول را به گلخانه داران سفارش میدهد و محصول تولیدی فروش میرود.
وی اضافه کرد: در سه، چهار سال اخیر گلخانه داران استان بوشهر با مراکز و بخشهای مختلف از جمله آستان قدس رضوی برای تولید محصول، قرارداد میبندند و محصول شان را به آستان قدس رضوی تحویل میدهند و در عوض آنها سردخانه، انبار و تجهیزات گلخانه ای برای تولیدکنندگان ما احدات میکنند.
وی اذعان داشت: ما به دنبال تنوع بخشی محصولات گلخانه ای هستیم و تولید محصولاتی مانند گیاهان دارویی که توجیه اقتصادی دارند، مد نظرمان است.
منوچهری، استان بوشهر را دومین تولید کننده گوجه فرنگی در کشور نام برد و گفت: سطح کشت گوجه فرنگی در فضای باز در این استان حدود ۱۱ هزار و ۳۰۰ هکتار است که از این سطح ۵۶۰ هزار تن محصول تولید میشود.
وی افزود: در استان بوشهر، برداشت گوجه فرنگی در فضای باز از آبان آغاز میشود و تا اردیبهشت ادامه دارد و از این رو بر تنظیم بازار این محصول در کشور تاثیر میگذارد.
منوچهری، پهنهبندی کشت کوجه فرنگی را از جمله اقدامات در راستای اجرای الگوی کشت و تولید این محصول در فضای باز دانست و اظهار داشت: در سال زراعی جاری برای پنجمین سال، پهنهبندی کشت گوجه فرنگی در این استان با انعقاد تفاهم نامه ای میان اداره آب، سازمان جهاد کشاورزی، صنف کشاورزی، اتحادیه تعاون تولید و کشاورزان اجرا میشود و در این تفاهم نامه سطح کشت، مشخص و همه متعهد میشوند آن را رعایت کنند.
وی با انتقاد از این که وجود چاههای غیر مجاز یکی از دلایل افزایش کشت محصولات به صورت غیر قابل کنترل هستند، گفت: افزایش بی رویه کشت برخی صیفی جات در مقاطعی از سال، مشکلاتی را برای بازار و تولیدکنندگان به لحاظ قیمت و فروش ایجاد میکند.
منوچهری بیان داشت: در استان بوشهر ۱۳ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه داریم که ۵۵۰۰ حلقه آن غیر مجازند.
اکوپرشین – مرضیه رضا سلطانی
true
false
false
false