۲۵ فرصت معدنی شاهرود را بشناسید، شهرستان شاهرود قطب تولید محصولات کشاورزی و مواد معدنی استان سمنان است اما نبود صنایع تبدیلی موجب شده تا کشاورزان و معدنداران بهره مناسبی از دسترنج خود نبرند.
به گزارش اکوپرشین به نقل از معدن نیوز: یکی دیگر از بخشهایی که نیاز به صنایع تبدیلی در شاهرود دارد، بخش صنعتی است، این شهرستان با دارا بودن ۲۵ نوع ماده معدنی قابل بهرهبرداری از نبود این صنایع متضرر است.
کارشناس بهرهبرداری معادن صنعت، معدن و تجارت شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه در شهرستان شاهرود ۲۵ نوع ماده معدنی بهرهبرداری میشود گفت: ۲۰ نوع از این مواد معدنی در بخش مرکزی که نیمی از وسعت شهرستان شاهرود را شامل میشود، برداشت میشود.
عین الله عامری با اشاره به اینکه در این معادن که بیشتر مس میباشند فرآوری انجام نمیشود، افزود: یکی از مشکلاتی که معدن کاران مس منطقه طرود با آن مواجه هستند انتقال مواد معدنی فرآوری نشده به شهرهای دیگر است که برای آنان هزینههای زیادی از جمله حمل و نقل دارد.
وی با بیان اینکه فرآوری مواد معدنی در شهرهای دیگر برای معدنکاران مقرون به صرفه نیست، افزود: برای به دست آوردن یک کیلوگرم مس باید ۱۰۰ کیلو باطله را حمل کرد و از طرفی باطلههای به دست آمده هم معضلاتی برای معدنکاران به وجود میآورد.
فرماندار شهرستان شاهرود با بیان اینکه از مجموع ۴۵ فرصت معدنی استان، ۲۵ فرصت در شهرستان شاهرود موجود است، گفت: مسوولان با توجه به ظرفیتهای موجود باید با تصمیم جدی تر در صدد برطرف کردن مشکلات زیرساختی از جمله ایجاد صنایع تبدیلی این معادن برآمده تا با ادامه فعالیت آنان در ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان بیشتر سهیم باشند.
ابوطالب جلالی ادامه داد: مجوز فعالیت برای بیشتر معادن طرود صادر شده است و استخراج مواد معدنی انجام میشود اما کار فرآوری که بیشترین سهم اشتغال را دارد در شهرها و استانهای دیگر صورت میپذیرد.
وی با بیان اینکه باید با برطرف کردن مشکلات در خصوص فرآوری مواد معدنی از سرمایهگذاران حمایت کرد، ابراز داشت: به هنگام صدور مجوز برای سرمایهگذار باید تکالیفی از جمله فرآوری مواد معدنی با ورود تکنولوژیهای به روز در محل استخراج تعیین شود.
جلالی فرآوری مواد استخراج شده را موجب ایجاد اشتغال بیشتر در منطقه خواند و افزود: با فرآوری مواد استخراج شده میتوان از افراد متخصص بومی بیشتری استفاده کرد و این امر موجب ایجاد تنوع شغلی و استمرار کار آن معدن خواهد شد.
یکی از محورهای توسعه هر منطقهای استفاده از مزیتهای نسبی آن خطه و سرمایهگذاری بر روی آنهاست که میتواند با کمترین هزینه بیشترین دستاورد را داشته باشد.
شهرستان شاهرود با حدود ۵۳ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۲۲۰ هزار تن جمعیت یکی از بزرگترین شهرستانهای کشور است.