×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
پیگیری حضور شرکت‌های ایرانی در قره‌باغ به جایی نرسید

پیگیری حضور شرکت‌های ایرانی در قره‌باغ به جایی نرسید، دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: فشارهای سیاسی وارد می‌شود که پروژه‌های افغانستان به ایرانی‌ها نرسد. این فشار هم از طریق صندوق و بانک توسعه اسلامی و هم از طریق دولت‌ها وارد می‌شود. معتقد هستند که اگر منابع بانک توسعه اسلامی به بخشی اختصاص پیدا می‌کند، ایرانی‌ها نباید در آن حضور داشته باشند. مشخصا این فشارها از طرف دولت عربستان است.

بهمن صالحی جاوید به گزارش اکوپرشین به نقل از ایلنا در مورد وضعیت صادرات خدمات فنی و مهندسی  اظهار کرد: مشاور ویژه وزیر راه و شهرسازی در مورد صادرات خدمات فنی و مهندسی به افغانستان ورود کرده و کار به خوبی در حال انجام است ولی در مورد سوریه توافقی به ما به عنوان انجمن تخصصی این موضوع انعکاس پیدا نکرده است.

وی در توضیح وضعیت بازار افغانستان گفت: کمیته تخصصی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به افغانستان تشکیل شده و وزیر راه نیز مشاور ویژه‌ای را تعیین کرده‌اند. بارها در وزارت راه در این مورد جلسه تشکیل شده، طی ۱۰ یا ۱۵ روز آینده نیز جلسه‌ای با وزیر صحت عامه افغانستان برای پیگیری پروژه‌های شرکت‌های ایرانی و رفع موانع آن خواهیم داشت. شرکت‌های ایرانی پروژه‌های بزرگی مانند رینگ کابل را برنده شده‌اند اما یک سری فشارهای سیاسی در این مورد برای دولت افغانستان ایجاد مزاحمت می‌کند. به همین جهت پیگیر هستیم  و کمیته تخصصی هم تشکیل شده است.

صالحی در این مورد توضیح داد: فشارهای سیاسی وارد می‌شود که این پروژه‌ها به ایرانی‌ها نرسد. این فشار هم از طریق صندوق و بانک توسعه اسلامی و هم از طریق دولت‌ها وارد می‌شود. معتقد هستند که اگر منابع بانک توسعه اسلامی به بخشی اختصاص پیدا می‌کند، ایرانی‌ها نباید در آن حضور داشته باشند. مشخصا این فشارها از طرف دولت عربستان است.

وی با اشاره به بازار سوریه برای خدمات فنی و مهندسی ایران بیان کرد: پیمانکاران ایرانی به طور سنتی در سوریه حضور داشتند ولی آنچه امروز هست مورد رضایت تولیدکنندگان خدمات فنی و مهندسی نیست. چراکه هم ورود آنها به پروژه‌ها با سهولت همراه نیست و هم نقش‌آفرینان زیادی از جمله چینی‌ها، روس‌ها، انگلیسی‌ها و دیگر کشورها حضور دارند و رقبای جدی داریم.

دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی تصریح کرد: دو ستاد به نام‌های ستاد بازسازی سوریه و ستاد بازسازی عراق داریم که متاسفانه علاقه‌ای به ارتباط سیستماتیک و سازمان‌یافته با انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ندارند. برای مثال همکاری با بخش دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به مراتب از ارتباط با این ستادها سهل‌تر است. ما بسیار امیدوار هستیم که دولت جدید بتواند به این چندگانگی خاتمه دهد تا فضا کمی روشن‌تر و شفاف‌تر باشد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون حضور ترکیه در بازسازی قره‌باغ گفت: ترکیه به هر صورت یک رقیب بسیار جدی است و بسیار سیستماتیک و سازمان‌یافته در حال تصرف بازارهای ایران به خصوص در همسایگی ایران است. همه می‌دانند که ایران رتبه اول را در بازارهای همسایه دارد ولی هر کشوری به میزان توانایی خود این بازارها را تصرف می‌کند.

صالحی در ادامه افزود: با اینکه ترکیه می‌تواند به واسطه روابط سیاسی و توسعه صنعتی که پیدا کرده، بازارهای فرامنطقه‌ای را هم داشته باشد ولی جالب اینکه ترکیه به دنبال مکان‌هایی است که ایران در آنها بازار داشته است. به نظر می‌رسد ترکیه اعتماد به نفس کافی در بازارسازی و بازاریابی ندارد و سعی می‌کنند بازارهای سنتی ایران از جمله بازارهای همسایه ایران مثل آذربایجان را تصرف می‌کنند.

وی اضافه کرد: همه به دنبال دلایل این موضوع می‌گرددند که چرا این کشورها به ترکیه تمایل دارند اما سوال من این است که چرا ترکیه تمایل به حضور در این بازارها دارد؟ به نظر می‌رسد ترک‌ها چندان خود را صاحب جرات و بنیه نمی‌بینند که به بازارهای فرامنطقه‌ای بروند ولی در منطقه به بازارهای سنتی ایران دست می‌اندازند. همانطور که شاهد بودیم ترک‌ها در قطر، ترکمنستان یا آذربایجان حضور یافتند بنابراین ترک‌ها رقیب جدی هستند.

دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی با تاکید بر لزوم اخد بیشتر پروژه‌ها در قره‌باغ توسط ایران اظهار کرد: در مورد آذربایجان ما کمک بسیار جدی داشتیم، ما هزینه‌های گزاف سیاسی برای قره باغ دادیم، از شریک استراتژیک سیاسی خود یعنی ارمنستان حمایت سابق را نکردیم. طبیعی بود که بخشی از بازسازی قره‌باغ را به عهده می‌گرفتیم اما شاهد این موضوع نبودیم. ۱۰ میلیارد دلار پروژه در قره‌باغ پیش‌بینی کردند، ایران باید برای حضور شرکت‌های پیمانکاری خود پشتیبانی لازم را انجام دهد. ما درخواست کردیم از این ۱۰ میلیارد دلار، ۵ درصد را پیگیری کنند که به شرکت‌های ایرانی برسد اما متاسفانه به جایی نرسید.

وی همچنین خاطرنشان ساخت:  در این دولت زحماتی کشیده شد اما امیدواریم در دولت آینده سقوط صادرات خدمات فنی مهندسی با همین بازارهای سنتی خود متوقف شود و بتوانیم به سال‌های طلایی ۹۰، ۹۱ و ۹۲ برگردیم و دوباره به رقم ۵ میلیارد دلار برسیم.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false