×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
سناریو آمادگی در برابر خشکسالی در دستور کار

سناریو آمادگی در برابر خشکسالی در دستور کار، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: فعالسازی ظرفیت موسسه‌ها و مراکز تحقیقاتی تابعه سازمان در سراسر کشور به منظور توسعه فناوری و نوآوری در بخش کشاورزی ضروری است.

دکتر کامبیز بازرگان+رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی+اکوپرشین

به گزارش اکوپرشین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی: دکتر کامبیز بازرگان در نشست شورای تحقیقات کشاورزی سازمان، شرایط کنونی کشور را در انتهای دولت مورد اشاره قرار داد و بر لزوم بهره‌مندی از فرصت‌های باقی مانده برای خدمتگذاری تاکید کرد.

وی از تلاش‌های صورت گرفته در اجرای افزایش ۵۰ درصدی حقوق اعضای غیر هیات علمی خبر داد و افزود: با مکاتبات انجام شده با وزارت علوم و شورای حقوق و دستمزد تاریخ اجرای این دستورالعمل را از ابتدا ۱/۱/۹۹ و یا ۱/۱۲/۹۸ قرار داده اند که ما نیز به امید خدا به موازات با وزارت علوم از محل درآمدهای خود پرداخت را از این تاریخ انجام خواهیم داد.

این مقام مسئول افزود: مطالبات هر دو گروه هیات علمی و غیرهیات علمی هر دو وظیفه ماست که حق همکارانمان را در هر صنف و گروه و رده احصا کرده و به دستشان برسانیم و در این زمینه هیچ فرقی بین هیات علمی و غیر هیات علمی در پیگیری‌ها وجود ندارد.

بازرگان شرایط تحریم و خشکسالی را مورد اشاره قرار داد و افزود: این مسئولیت ما را در قبال تلاش برای تولید بیشتر کرده است و لذا لازم است روسای موسسه‌ها و مراکز تحقیقاتی تدوین سناریو آمادگی در برابر خشکسالی را در دستور کار داشته باشند.

وی همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در انجام پروژه‌های مشترک موفق ارزیابی کرد و از تلاش همکاران موسسه‌های مختلف تحقیقاتی در کمیته‌های کاری بذر و دیم و غیره قدردانی کرد.

رئیس سازمان تحقیقات کشاوزی با اشاره به راه‌اندازی مجموعه نوآوری موسسه تحقیقات علوم دامی تحت عنوان “دام تک” بیان داشت: در مراسم افتتاح طرح‌های امنیت غذایی با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری،‌ ایشان به طور روشن از رویکرد وزارتخانه و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در زمینه نوآوری تشکر کرده و تاکید کردند که سازمان تحقیقات ظرفیت و توانمندی بی‌نظیری در حوزه نوآوری دارد و می‌تواند در این زمینه در سراسر کشور بسیار خوب عمل کند.

وی در ادامه این مطلب از سایر موسسه‌ها، اقدام برای افتتاح مرکز نوآوری خود را خواستار شد.

بازرگان از راه‌اندازی مرکز نوآوری گلخانه در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی تهران در ورامین خبر داد و افزود: شورای گسترش مجوز پارک تخصصی علم و فناوری کشاورزی را در کنار مرکز آموزش امام خمینی در کرج صادر کرد و این اقدام می‌تواند ظرفیت جدیدی را در تقویت نوآوری در بخش کشاورزی ایجاد کند.

این مسئول همچنین فعالیت کمیته‌های علمی و فنی را مورد اشاره قرار داد و توضیحاتی پیرامون انتظارات و وظایف مجریان طرح‌های تحقیقاتی محققان غیر هیات علمی و غیر هیات علمی بیان داشت.

وی ادامه داد: طرح گرفتن دستیار پژوهشی در طرح‌هایی که اعتبار خارج از سازمانی دارد پس از بررسی‌های متعدد در هیئت امنا تصویب شد؛در این طرح اجازه استفاده از دستیاران پژوهشی با مدرک دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد با شرایط مندرج در طرح به تصویب رسید.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تقدیر از گزارش‌های ارائه شده پیرامون برنامه و بودجه و گزارش پژوهشی، بر دقت بر اعداد داده شده، تاکید کرد و افزود: این اعداد و جداول، مبنای تصمیم گیری‌ها قرار می‌گیرد و صحت و درستی آنها بسیار مهم است.

وی با تاکید بر اینکه حتما ردیف‌های سایر، کمک‌ها و بودجه‌هایی که از بیرون گرفته می‌شود، گزارش شود، اظهار داشت: سامانه‌های مالی و بودجه، باید گزارشات یکسان و دقیقی تحویل دهند.

بازرگان با بیان اینکه شرایط بودجه سازمان با وجود رشد، متناسب با نیازها و انتظارات نیست، تصریح کرد: ارائه خوب اطلاعات، به گزارشات مطلوب کمک می‌کند.

وی در ادامه به تلاش برای استقلال ردیف موسسات پرداخت و مطالبی بیان کرد.

وی به موضوع کسر ۳ درصد از درآمد، اشاره کرد و افزود: طبق قانون این درصدها نباید کم می‌شد، که متاسفانه سال گذشته کم شد و نیاز به هم‌افزایی همکاران بودجه مراکز و موسسات با سازمان است‌.

معاون پژوهش و فناوری سازمان نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری جشنواره خوارزمی در سال ۱۴۰۰ خواستار حضور چشمگیر موسسات و مراکز تحقیقاتی تابعه در این جشنواره شد و در ادامه با ارائه گزارش تحلیلی به نقش و فعالیت محققان غیرهیات‌ علمی در سازمان تات پرداخت.

دکتر ارژنگ جوادی از حضور ۶۴۹ محقق غیرهیات علمی که ۶۲ درصد از آنها بیش از ۲۰ سال سابقه کاری دارند در مجموعه موسسات و مراکز تحقیقاتی سازمان خبر داد و ابراز امیدواری نمود که بتوان با ساماندهی و برنامه ریزی دقیق از ظرفیت علمی این افراد استفاده بهینه کرد.

وی در گزارش خود از وجود ۶۷۴۶ پروژه در دست اجرای سازمان تا پایان سال ۱۳۹۹ سخن گفت و اظهار داشت: اعضای غیرهیات علمی ۱۱۴۳ فقره از این پروژه‌ها را اجرا کرده‌اند که با توجه به ظرفیت ۳۳ درصدی این افراد در مقایسه با ۱۹۷۳ نفر اعضای علمی سازمان از سهم ۱۷ درصدی اجرای پروژه‌های سازمان توسط محققان غیرهیات‌ علمی خبر داد و خواستار فعالیت بیشتر این محققان در این راستا شد.

سرکار خانم غیث‌ پور مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان نیز در این نشست ضمن ارائه گزارش و تحلیل از اعتبارات و بودجه موسسات و مراکز تحقیقاتی تابعه از اختصاص ۱۰۰درصدی ردیف درآمدی آنان به منظور هزینه نمودن در همان موسسه و مرکز تحقیقاتی خبر داد.

دکتر سید باقر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان، با توجه به صحبت‌های مطرح شده، توضیحاتی پیرامون هزینه کرد موسسه‌ها و درآمد آن‌ها و لزوم تناسب هزینه کرد طرح‌ها با درآمدهای موسسه‌ها و جلوگیری از تحمیل بار مالی اضافی به سازمان بیان داشت.

در ادامه جلسه دیگر اعضای حاضر در این شورا نیز سخنانی را در رابطه با نقش و فعالیت محققان غیرهیات‌ علمی در پروژه‌های سازمان ارائه نموده و خواستار تعیین سیاست‌های حمایتی برای محققان فعال و توجه به بهره‌وری نیروی انسانی موجود در موسسات و مراکز تحقیقاتی تابعه به منظور بهره‌مند شدن هر چه بیشتر و بهتر از ظرفیت این افراد شدند.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false