×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
کشاورزی و بانکداری به وقت امرداد

کشاورزی و بانکداری به وقت امرداد، پیش از هر چیزی، مطمئنم که می‌دانیم نام درست این ماه “امرداد” به معنای زیبای نامیراست، به‌ هر روی علاوه براین که نگارنده در هجدهمین روز همین ماه چشم به جهان رنگارنگ گشوده است، هرساله مناسبت‌های جالبی دراین ماه گرم هم مشاهده می‌شود که ازجمله آیین باستانی امردادگان در هفتم این ماه است.

اکوپرشین، رامین امینی زارع: کشاورزی که ماموریت بسیار مهم و حیاتی امنیت غذایی مردم را به عهده دارد، دراین ماه در سرتاسر میهن زیبای ما درجریان است اگرچه به دلیل عرض جغرافیای ۳۲درجه شمالی، درمعرض خشکی جغرافیایی است و در هزاره‌های پیشین نیز کم وبیش خشکسالی‌های پی درپی را تجربه کرده است، دراین سطور قصد طرح مسائل فنی را ندارم زیرا چندی پیش در یادداشتی در ایرنا باعنوان سازگاری با ریسک خشکسالی قرن جدید به تفصیل به آن وشیوه‌های کاهش اثرات خشکسالی پرداخته‌ام؛ مهم این است که چگونه می‌شود کشاورزی را با هدف تامین امنیت غذایی حدود ۸۳میلیون نفرانسانی که دراین نقطه از غرب آسیا زندگی می‌کنند با تامین مالی مناسب آن مدیریت نمود.

آن چه مهم است علاوه بر سرمایه انسانی، بایدموضوع سرمایه گزاری و سرمایه گریزی جدی گرفته شود، مطالعه روند سرمایه‌گذاری در دهه اخیرموید ضرورت این مقوله حیاتی است.

براساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی (که اونیز متولد هجدهم امرداد است) میزان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در سال ۹۰ به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ بالغ بر ۸۷ هزار میلیارد ریال بوده است که در سال ۹۸ این رقم به ۳۵ هزار میلیارد ریال کاهش یافته است که به طور متوسط سالانه رشد ۱۰.۸- درصدی را نشان می‌دهد.

تامین مالی بخش کشاورزی و به قول بانک کشاورزی، ایجاد جریان مطمئن اعتباری،موضوع مهم دیگری است که باتجهیز وتقویت این نهادخوش بنیان مالی با قریب به یک سده تجربه نظام‌مند درتامین اعتبارات مورد نیاز می‌تواند وضعیت ماندگاری و جذب سرمایه را تاحد زیادی بهبود بخشد، پرداخت بیش از هفتصد و چهل هزار میلیارد ریال تسهیلات درهمین دوره مالی اخیر نشان دهنده کارآمدی این نهاد تخصصی است.

درمورد نظام بانکی، می‌توان با ترسیم سیاست پولی و مالی (Monetary and Fiscal Policy) منطقی و همچنین حمایت، بهبود، تجهیز و تقویت شبکه بانکی کشورو اصلاحات تدریجی و شایسته سالاری آن راتوانمند نمود.

اعتبارات دربخش کشاورزی همچون نفس است، چنان که هریک درصدافزایش دراعتبارات، ارزش افزوده را برابرباشش صدم درصد در اعتبارات جاری و همچنین نه صدم درصد دراعتبارات سرمایه‌ای افزایش می‌دهد.

بانک تخصصی موجود، دردولت سیزدهم می‌تواند مورد توجه مضاعف قرارگیرد و به عنوان الگوی موفق توسعه در نظام بانکی کشور، محور راهبری شبکه بانکی کشور به شمارآید.

موضوع جبران نظام‌مند خسارات و استمرار تولید براساس آموزه‌های استاندارد ملل (متحدUN) و بانک جهانی( The World Bank)،ازطریق سازکار بیمه‌ای با تامین حق بیمه سهم دولت و تقویت بیمه کشاورزی، فرایاد باشد، زیرا سازکار بنیادین موثر دیگری جایگزین آن وجود ندارد.

سخن پایانی این که تلاش بسیاری از سوی جامعه بزرگ کشاورزی ایران انجام شده است اما کشاورزی با ابرچالش‌های پرشماری از جمله موارد یادشده روبروست و می‌توان برای بسیاری ازآن‌ها راه‌حل یافت و برنامه‌ریزی واجراکرد.

بی‌شک مجموعه متخصصان این بخش، گفتنی‌هایی مهم با دولت پیش روی دارند.

به امید روزگار بهتروتابش آفتاب خردبرآسمان ایران

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false