×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
حرکت «ومعادن» بر مدار توسعه

حرکت «ومعادن» بر مدار توسعه، شرکت سرمایه‌‌گذاری توسعه معادن و فلزات یکی از پنج شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری در ایران است که سرمایه‌گذاری در بخش‌های استخراج کانی‌های فلزی و فلزات اساسی معادل ۹۰ درصد ترکیب دارایی‌های شرکت را در سال گذشته تشکیل می‌دهند.

به گزارش اکوپرشین به نقل از معدن‌نیوز: این شرکت از سهامداران عمده مجموعه‌های بزرگ معدنی و فولادی ایران از قبیل شرکت‌های معدنی و صنعتی گل‌گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، سنگ‌آهن گهرزمین، شرکت ملی مس، معدنی و صنعتی صبانور، مجتمع فولاد خراسان، آهن و فولاد ارفع است.

این هلدینگ بزرگ معدنی و صنعتی طی سالیان اخیر با ورود به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های زیربنایی صنایع معدنی و فلزی همچون اکتشاف، حمل و نقل، تولید برق، فناوری های نوین و انتقال آب توانسته است نقش خود را به عنوان یک مجموعه پیشرو و تاثیرگذار در صنعت و بازار سرمایه تثبیت کند.

سعید صادقی معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر شرکت‌های هلدینگ «ومعادن» و رئیس هیأت مدیره شرکت تجلی درباره وضعیت توازن تولید در زنجیره فولاد بیان کرد: با توجه به سند چشم‌انداز صنعت فولاد ۱۴۰۴ جهت نیل به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، در ابتدا کشور نیازمند این است که بتواند خوراک این صنعت را تامین کند اما برخی سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های اشتباه در سال‌های گذشته، علاقه‌مندی به سرمایه‌گذاری در حوزه معدن به خصوص سنگ آهن را به شدت کاهش داده است؛ به عنوان مثال پیش‌بینی می‌شود گندله‌سازان در سال جاری با کسری ۳ میلیون تنی مواد اولیه روبه رو باشند.

رئیس هیأت مدیره شرکت تجلی افزود: نکته مهمی که همواره باید به آن توجه کرد این است که سرمایه‌گذاری در زمینه معدن یک فعالیت دیربازده محسوب شده و ریسک فراوانی به ویژه در حوزه اکتشاف دارد. به همین دلیل سرمایه‌گذاران رغبت چندانی برای سرمایه‌گذاری در آن را ندارند و این روند نهایتا توازن تولید را در طول زنجیره مختل می‌کند.

صادقی با اشاره به عکس‌العمل فعالان تولید در این خصوص عنوان کرد: طی سال‌های گذشته شرکت‌های فعال در این صنعت اقدام به توسعه عمودی خود کرده‌اند؛ یعنی شرکت‌های معدنی که تامین‌کننده مواد اولیه‌ای مثل کنسانتره و سنگ آهن برای شرکت‌های فولادی بودند خود اقدام به سرمایه‌گذاری در بخش‌های پایین دستی کرده‌اند که این موضوع نیز نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیربنایی از جمله اکتشاف از جذابیت کافی برخوردار نیست.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر شرکت‌های هلدینگ «ومعادن» ادامه داد: شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با تحلیل وضعیت موجود و آگاهی از مسائل و چالش‌های پیش رو، تلاش کرده است به زعم خود اقداماتی را جهت تسهیل سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها انجام دهد؛ به گونه‌ای که هم منافع سرمایه‌گذاران تامین شده و انگیزه کافی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه پیدا کنند و هم به وظایف خود در سطح ملی عمل کند و با اقدامات هوشمندانه و موثر، زمینه‌ساز تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در چشم‌انداز ۱۴۰۴ باشد.

وی درباره نحوه شکل‌گیری شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات گفت: امروزه با توجه به اقبال مردم به بازار سرمایه، یک فرصت مناسب برای شرکت‌ها ایجاد شده تا طرح‌های توسعه خود را دنبال کنند. با برنامه‌ریزی درست و اتخاذ استراتژی مناسب می‌توان این نقدینگی سرگردان را به درستی مدیریت کرده و به سمت فعالیت‌های تولیدی سوق داد تا ثمره آن هم به توسعه کشور منجر شده و هم مردم از مزایای این سرمایه‌گذاری‌ها برخوردار شوند.

صادقی افزود: شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با بهره‌گیری از این فرصت استثنایی با عرضه اولیه شرکت تجلی علاوه بر تامین مالی پروژه‌های خود، یک روش نوین در تامین مالی را نیز به بازار سرمایه ایران معرفی کرد. شاید لازم بود اولین شرکت پروژه محور در ایران با پشتوانه سه شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، گل‌گهر و چادرملو ایجاد شود تا با بهره‌گیری از تجارب و سابقه این شرکت‌های خوشنام در بازار، این روش نوین تامین مالی به عنوان یک تجربه موفق در بازار مورد توجه سایر فعالین بازار قرار گیرد. در واقع این شرکت‌ها تاکنون پروژه‌های موفق زیادی را اجرایی کرده‌اند و از این منظر جزء شرکت‌های قابل اعتماد بازار سرمایه محسوب می‌شوند. البته طبیعتاً فعالین بازار سرمایه با این شرکت و ماهیت آن آشنایی چندانی ندارند و بسیار مهم است که مردم اطلاعات کافی در این خصوص به دست آورند تا بتوانند با آگاهی کامل اقدام به سرمایه‌گذاری نمایند.

 صادقی درباره تمایز عملکرد یک شرکت پروژه محور مثل تجلی با سایر شرکت‌های عنوان کرد: شرکت تجلی همانطور که می‌دانید ماهیتاً یک شرکتی است که چندین پروژه در حال اجرا را مدیریت می‌کند. بنابراین معیار سودآوری و آنچه برای شرکت‌های مرسوم در بازار بورس مورد تحلیل قرار می‌گیرد اینجا کاربردی ندارد و باید معیار درصد پیشرفت پروژه ملاک عمل قرار گیرد. در واقع عملکرد این شرکت در گرو پیشرفت فیزیکی پروژه‌هاست و انتظار می‌رود با افزایش پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها قیمت سهام این شرکت در بورس افزایش یابد.

وی افزود: ضمن اینکه به محض تکمیل یک پروژه و رسیدن به مرحله بهره‌برداری، واحد جدیدی تحت عنوان کنترل و بهره‌وری تولید شکل می‌گیرد و ستاد موقت پروژه منحل و به پروژه‌های جدید منتقل می‌شود و این فرایند دائما تکرار خواهد شد. واحد مدیریت پروژه در این شرکت همیشگی است و با اتمام پروژه، پروژه دیگری فعال خواهد شد. این شرکت به جای سبد سهام، سبد پروژه‌ها را مدیریت می‌کند و به مرور زمان با بهره‌برداری از پروژه‌ها، هر دو واحد فعال خواهد شد.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false