×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
۱۶ نکته حرفه‌ای برای رانندگی در باران

اکوپرشین: ۱۶ نکته حرفه‌ای برای رانندگی در باران، فصل بارانی پاییز رسیده است. مسلما باران جذابیت و نشاط خاص خود را دارد ولی باید توجه داشت که رانندگی در این آب و هوا احتیاط مخصوص خود را می‌طلبد.

در ادامه به نکات حرفه ای و ضروری برای رانندگی در هوای بارانی اشاره کرده ایم تا ایمنی خودرو و سرنشینان آن را بالا ببرید.

نکته اول زمان رانندگی در باران: روش‌هایی که برای شما لیست می‌کنیم حتی برای رانندگی در شب هم جواب می‌دهد. بیشتر رانندگان برف پا کن‌ها را موقع بارش شدید باران روشن کرده و روی سرعت تند یا خیلی تند می‌گذارند، ولی بازهم دید از شیشه جلو، بد هست.در صورتی که با چنین شرایطی مواجه شدید، کافی است عینک آفتابی تان را بزنید(هر مدلی که باشد) و معجزه رخ می‌دهد! ناگهان دید شما از شیشه ی جلو کاملاً واضح می‌شود، درست مثل اینکه هیچ بارانی در کار نیست.همیشه یک عینک آفتابی در ماشین داشته باشید.

با این کار نه تنها در رانندگی ایمن‌تر با دید کامل به خودتان کمک می‌کنید،بلکه ممکن است زندگی دوست تان را هم با دادن این ایده به او، نجات دهید.

خودتان امتحانش بکنید و با دوستانتان در میان بگذارید. جالب این است که هنوز قطره‌ها را روی شیشه ی جلو می‌بینید، اما دیگر سطحی از باران در حال فروریختن را نخواهید دید.می توانید ببینید که باران کجا به جاده برخورد می‌کند.این کار عدم دید شما را نسبت به ماشین‌هایی که از کنار شما رد می‌شوند، یا ماشینی که باید در باران دنبال کنید، از بین می‌برد.باید این نکته را در تعلیم رانندگی می‌گنجاندند چون واقعاً موثر است.

نکته دوم زمان رانندگی در باران و تجربه ی یک راننده در باران: شخصی چند هفته قبل تصادف کرد .داشت باران می‌بارید اگرچه خیلی شدید نبود.

ناگهان ماشین او روی آب شناور شد و به معنای واقعی کلمه در هوا به پرواز در آمد. او آسیب جدی ندید ولی از این اتفاق ناگهانی شگفت زده شد!

وقتی این موضوع را برای پلیس بزرگراه شرح داد او مطلبی را بهش گفت که هر راننده ای باید بداند. هرگز در باران با کروز کنترل (کنترل اتوماتیک سرعت) حرکت نکنید.

آن شخص فکر می‌کرد حرکت با کروز کنترل محتاطانه است چون سرعت را همیشه در حد مناسب نگه می‌دارد.

ولی افسر پلیس بزرگراه به او گفت که با روشن بودن کروز کنترل، چرخ‌های ماشین تماس شان را با سطح جاده از دست داده و ماشین شتاب بیشتری می‌گیرد در حدی که ماشین شما مثل هواپیما از زمین بلند می‌شود.هرگز از کروز کنترل در هنگام خیس یا یخبندان بودن جاده استفاده نکنید.

بعضی ماشین‌ها مثل تویوتا سی ینا ایکس ال ایی در هنگام روشن بودن برف پاک کن اجازه روشن کردن کروز کنترل را نمی دهند.

نکته سوم : اگر هنگام بارندگی متوجه شدید برف پاک کن ماشین خراب هست یکی از راه‌های حل این مشکل این است: اگر دم دستتون پیاز بود آب پیاز را روی شیشه ماشین بریزید. اینکار باعث لیز خوردن قطره‌های باران می‌شود و کمک بزرگی هست.

نکته چهارم : در زمان بارندگی همیشه کفش‌های خود را خشک کنید.کف لیز کفش می‌تواند به راحتی از روی پدال خودرو سر بخورد و یک سرخوردن ساده می‌تواند منجر به یک تصادف شود. اگر قبل از سوار شدن به خودرو در مسیر بارانی قدم زده‌اید، مطمئن شوید که قبل از سوار شدن به خودرو کف کفش خودرو خود را خشک کنید دستمال یا یک روزنامه قدیمی نیز به خوبی رطوبت کف کفش را جذب می‌کنند.

از دست دادن کنترل خودرو به دلیل سر خوردن پا از روی پدال گاز،‌ترمز یا کلاچ خیلی‌ترسناک است. در مسیرهای مسابقه‌ای هنگام بارندگی تمام کارکنان با احتیاط بیشتری به کار می‌پردازند و معمولا کفش‌های راننده را قبل از سوار شدن به خودرو خشک می‌کنند تا مانع مانوورهای مخصوص راننده در خودرو با حرکت کف یا انگشتان پا نشوند.

نکته پنجم و شرط مهم رانندگی در باران : آینه‌های کناری را پاک کنید، اکثر راننده‌ها از این نکته غفلت می‌کنند. معمولا آنها با عجله سوار خودرو می‌شوند و وقتی متوجه خیس بودن آینه‌های بغلی خودرو می‌شوند که دیر شده است و نمی توانند اطراف خودرو را به درستی مشاهده کنند.

اگر خودروی شما برای مدت زمان طولانی زیر باران مانده باشد، قطرات باران بجا مانده روی آینه بغل، به معنای کلمه کاربرد آینه را از آن سلب می‌کنند. معمولا اکثر خودروهای مدرن دارای سیستم گرمایش شیشه هستند ولی تمام خودروها به این امکان مجهز نیستند.

کشیدن آرام دست یا پارچه بروی آینه به راحتی امکان تسلط به جا را به شما باز می‌گردانند. دقت داشته باشید که در روزهای بارانی داشتن دید کامل از ضروری‌ترین موارد هنگام رانندگی است و کاهش دید خطرات زیادی را به همراه خواهد داشت.

نکته ششم : سرعت خود را کاهش دهید، نه تنها در هوای بارانی باید از سرعت مناسب تعیین شده پیروی کنید، بلکه باید در حد قابل توجهی از سرعت عادی خود نیز خود بکاهید. جاده‌های خیس بسیار خطرناک هستند و عکس العمل خودرو در چنین وضعیتی کندتر است. کاهش سرعت در چنین شرایطی بسیار ضروری است.

نکته هفتم: از چراغ پارک استفاده کنید، استفاده از چراغ پارک یا چراغ جلو در هنگام بارندگی ضروری است. آن‌ها بهترین گزینه‌ها برای حفظ دید راننده خودرو هستند. با این حال به هیچ عنوان از چراغ خطر استفاده نکنید.

نکته هشتم: اگر هنگام بارش باران مجبور به گرفتن‌ترمز شدیدی شدید، چند بار به طور پیایی پا را روی‌ترمز فشار دهید. با این کار از لیز خوردن ماشین جلوگیری خواهید کرد. البته رانندگان ماشین‌هایی که به‌ترمز ABS مجهزند، خیالشان از این بابت راحت‌تر است زیرا این‌ترمزها برای لیز نخوردن در چنین شرایطی طراحی شده‌اند.

نکته نهم : فاصله خود را با خودروی روبرو حفظ کنید، این کار در تمام فصول و آب و هوا ضروری است، اما به خصوص هنگام بارندگی، رعایت نکردن آن مشکلات زیادی به وجود می‌آورد. این کار باعث می‌شود زمان بیشتری برای نشان دادن عکس‌العمل از خود داشته باشید.

از طرف دیگر نزدیک رانندن به خودروی جلویی ممکن است باعث کثیف شدن شیشه جلوی خودرو شود چون لاستیک ماشین مقابل ممکن است باعث پاشیده شدن چیزی روی شیشه جلو شود. با فاصله از خودروی جلو برانید تا نیازی به شستشوی مداوم شیشه جلوی خودرو نداشته باشید.

نکته دهم: از کروز کنترل استفاده نکنید، هوای بارانی بیشتر از هر چیزی به توجه و دقت راننده نیاز دارد. نگاهتان را به جاده بدوزید و با تمام حواس رانندگی کنید.

نکته یازدهم: به معابر آب گرفته دقت کنید، عبور از معابر آب گرفته ممکن است باعث سر خوردن خودرو شود. سعی کنید این معابر را دور بزنید یا به آرامی از آنها عبور کنید.

نکته دوازدهم :  از سر خوردن خودرو نهراسید، اگر خودروی شما روی جاده سر خورد، به آرامی پای خود را از پدال شتاب بردارید و خودرو را به سمتی که در حال سر خوردن هست هدایت کنید. از تصمیمات عجولانه مثل کوبیدن روی پدال‌ترمز یا دور زدن ناگهانی خودداری کنید.

نکته سیزدهم: منبع آب شیشه شوی را به طور مرتب کنترل کنید. در یک جاده گل آلود، حتی پس از باران، ماشین‌های جلویی آن را گلی خواهند کرد.

نکته چهاردهم: از برداشتن پای خود از روی گاز به طور ناگهانی خودداری کنید و پدال گاز را به طور متعادل نگه دارید تا از سرخوردن خودرو در این وضعیت جلوگیری کنید. هنگامی هم که خودرو «بکسوات» کرد از گاز دادن‌های بی‌مورد و چرخاندن سریع چرخ‌ها خودداری کنید زیرا این عمل علاوه بر این که نتیجه مثبتی ندارد، خودرو را نیز عمیق‌تر و کامل‌تر در گل و لای فرو می‌برد.

نکته پانزدهم : تنها زمانی که لازم است از چراغ‌های مه شکن عقب استفاده کنید. زمانی که دید محدود است، چراغ‌های مه شکن عقب باعث می‌شود شما بیشتر دیده شوید؛ اما اگر از این چراغ‌ها در زمان درست استفاده نکنید، باعث می‌شود چراغ‌های‌ترمز دیده نشوند.

نکته شانزدهم : زمانی که از وسایل نقلیه دیگر سبقت می‌گیرید، احتیاط کنید، به ویژه وسایل نقلیه باری بزرگ که میزان زیادی آب می‌پاشند.

رعایت نکات بالا هنگام رانندگی در هوای بارانی، ایمنی شما و باقی سرنشینان را بسیار بالا می‌برد.

دقت داشته باشید که کاهش سرعت خودرو و روشن نگه داشتن چراغ‌ها از موارد مهم هنگام رانندگی در باران است. از عجله کردن بپرهیزید و با آرامش به حرکت کنید.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false