×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
افزایش اجاره‌بها در ایران و ترکیه در حد انفجار رسیده است

افزایش اجاره‌بها در ایران و ترکیه در حد انفجار رسیده است، در ترکیه هر روز قیمت کرایه منازل مسکونی افزایش می‌یابد مخصوصا به دنبال باز شدن مدارس و دانشگاه‌ها افزایش قیمت در شهرهای دانشگاهی استانبول، ازمیر، طرابوزان، بورسا و مرسین و …. غیر قابل قبول بوده و امکان اجاره کردن را از کارگران و کارمندان سلب کرده است.

به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین: سید جلال ابراهیمی: در شهرهای کلان روز به روز تعداد حاشیه نشین (گجه گوندی) افزایش می‌یابد اجاره نشین‌ها به پیرامون شهرها و روستاهای نزدیک که در مسیر جاده‌های اصلی هستند جا به جا می‌شوند.

این معضل در ایران به خصوص در شهرهای بزرگ و کلان شهرها هم کاملا چشم گیر است.

در تقسیم درآمد یا افیشینزی efishinezi یک پنجم درآمد هر خانواده مخصوص کرایه و تامین مسکن قلمداد شده و بقیه به هزینه‌های مربوط به مصارف (لباس، درمان، هزینه‌های روزمره و حتی قسمتی برای ذخیره و انباشته دوره پیری) که صد البته نه در ایران و نه در ترکیه با حقوق و درآمد فعلی امکان تامین مسکن نه تنها با یک پنجم درآمد حتی با نصف درآمد هم ممکن نیست.

دکتر سید جلال ابراهیمی، مدیر مرکز پژوهش و تحقیقات ایران و ترکیه
دکتر سید جلال ابراهیمی، مدیر مرکز پژوهش و تحقیقات ایران و ترکیه

زاد و ولد، تشکیل خانواده پیوسته در جریان است زمین زیاد نمی شود ولی جمعیت رو به افزایش است مخصوصا دولت‌ها برای جلوگیری از پیری جامعه که تاثیر خاصی در اقتصاد اجتماعی و اقتصاد سیاسی دارد مشوق ازدواج و زاد و ولد هستند.

عثمان ارولات سر مقاله نویس حوزه مسکن و املاک می‌گوید که در ۱۹۸۹ مردم برلین خواستار شکستن انحصار مسکن از طریق رفراندوم شدند.

در ۱۹۸۹ یعنی تقریبا ۴۰ سال پیش جمعیت برلین ۸/۳ میلیون نفر بود. از سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۹ یعنی در مدت ده سال اجاره مسکن دو برابر می‌شود (در حالی که در این بازه زمانی در ایران و ترکیه در بعضی مناطق حتی از سه برابر هم گذشته است) اجاره نشینان با این که به تقلیل سطح مسکن و کم کردن فضای زندگی تن در داده اند ولی با مساحت کم نیز قیمت‌های کرایه سر سام آور است.

به طور کلی در هر دو کشور (ایران و ترکیه) گروه‌های سنی بین ۲۵ الی ۴۰ یعنی طبقه جوان جامعه در شرایطی نیستند که خانه اجاره کنند چه برسد که خانه بخرند و تشکیل خانواده دهند.

آیا پشت پرده این افزایش قیمت‌ها در تمام کشورها حتی در آلمان رانت وجود دارد.

در سوئد قیمت اجاره‌ها از سوی دولت منجمد شده و درصد افزوده بر اساس شرایط روز صورت می‌گیرد. خانه‌های خالی دقیقا احصاء می‌شود. آیا با ایجاد کنسرسیوم‌های ساخت خانه‌های ارزان قیمت می‌توان چند گرهی از این گره کور باز کرد. ایجاد زمینه تسهیلات بانکی با بهره ارزان قیمت برای همه اقشار و ساخت خانه‌ها مناسب با تعداد خانوارها نیز در کشورهای پیشرفته مد نظر است و شاید بتوان با تشویق مردم و کارکنان به زندگی در شهرستان‌ها با ایجاد زمینه‌های اشتغال به خصوص در مناطق کم جمعیت بتوان کمی از مشکل مسکن را حل کرد.

شاید بتوان از تجربه مهندسین و پیمانکاران ترکیه که در مدت ۱۶ ماه توانستند ساختمان‌های مقاوم را در شهر وان به تعداد چندین هزار واحد بسازند باید استفاده کنیم و یا ساخت خانه‌های پیش ساخته ایی مثل آنچه که شرکت خانه ساز ایران و یا ایرداک در تبریز و کرمان ساخت می‌توان هم استحکام و هم سرعت را با مصالح پیشرفته و مقاوم در مقابل زلزله و عوامل طبیعی توامان داشت و گفته می‌شود با ۱۵ روز کاری می‌توان واحدهای مسکونی منطبق با نیاز اقلیمی مناطق و استان‌های ایران را اجرایی کرد.

و شاید با یک نظرخواهی از انبوه سازان داخلی و مهندسین و معماران و صاحبان خرد به صورت یک اقتراح از خرد جمعی صاحبان اندیشه در حوزه مسکن و ساختمان و آنالیز آن‌ها به نتایجی در حد استنتاج از یک رفراندوم رسید.

تورم اجاره بها از تورم گذشته این تورم در حال انفجار است.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false