افزایش ۴۰۰درصدی قیمت شیرینی و شکلات با حذف ارز دولتی، رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافهقنادی تهران گفت: با حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰تومانی از مواد اولیه موردنیاز تهیه محصولات قنادی نظیر تخممرغ، روغن و …، قیمت شیرینی و شکلات چهار برابر افزایش خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین بهنقل از روستانیوز، علی بهرهمند در پاسخ به اینکه وضعیت تولید شیرینی و شکلات در کشور چگونه است، بیان کرد: درحالیکه پیک کار قنادیها آغازشده است، در تأمین مواد اولیه مثل روغن مخصوص قنادی مشکلات زیادی داریم.
وی ادامه داد: همچنین به دلیل افزایش قیمت سایر مواد اولیه مثل فندق، پودرنارگیل، گردو، مغزپسته، پودرکاکائو و… میزان تولید شیرینی و شکلات در کشور کاهش یافته است.
بهرهمند در خصوص تأثیر حذف ارز دولتی بر قیمت روغن مخصوص قنادی عنوان کرد: در حال حاضر روغن ۱۰کیلویی کرهای مخصوص قنادی را باقیمت ۱۶۰تا۱۷۰هزار تومان میخریم که چون مشمول ارز ترجیحی است، با حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰تومانی قیمت آن افزایش خواهد یافت.
وی در مورد میزان کاهش سرانه مصرف شیرینی بیان کرد: درحالیکه هنوز ارز دولتی حذف نشده، میزان سرانه مصرف شیرینی و شکلات نسبت به قبل از شیوع ویروس کرونا بیش از ۵۰درصد کاهش پیداکرده است.
بهرهمند افزود: باوجود اینکه در حال حاضر قیمت شیرینی حداقل ۷۰هزار تومان است، قدرت خرید مردم کاهش پیداکرده و اگر قیمتها به ۱۵۰تا۲۰۰هزار تومان برسد تبدیل به یک کالای لوکس و لاکچری میشود که فقط ثروتمندان میتوانند آن را تهیه کنند.
وی در مورد واحدهای صنفی شیرینیفروشی گفت: در حال حاضر ۳۵هزار واحد صنفی در سطح کل کشور داریم که بالغبر ۷۰۰تا۸۰۰هزار نفر مستقیم در این صنف کار میکنند و برای خانوادههای خود نان میبرند.
بهرهمند در مورد تعطیلی بسیاری از واحدهای شیرینیپزی گفت: بر اساس آمار دقیق در یک سال گذشته حدود ۳۴۰تا۳۵۰واحد شیرینیپزی کار خود را در تهران تعطیل کردند.
وی در پاسخ به اینکه حذف ارز دولتی در بحران اقتصادی فعلی کار درستی است یا خیر، گفت: من معتقدم این رانتها باید بهتدریج از همهجا حذف شود و با برنامهریزی درست به قیمتهای واقعی برسد.