×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
تهیه پیش نویس لایحه حمایت از تولید دانش بنیان در بخش کشاورزی

تهیه پیش نویس لایحه حمایت از تولید دانش بنیان در بخش کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی پیش نویس «لایحه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در بخش کشاورزی» را به دولت ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین به نقل از تسنیم: رهبر معظم انقلاب در پیامی به مناسبت فرا رسیدن آغاز سال ۱۴۰۱ هجری شمسی، ضمن تأکید بر مسأله تولید در لایه و چهره جدیدی از آن یعنی تولید «دانش بنیان» و «اشتغال آفرین»، معیار قرار دادن این نوع از تولید را موجب حرکت رو به جلو و محسوس در همه اهداف اقتصادی دانسته و بر همین اساس، سال ۱۴۰۱ را با عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری کردند. ایشان همچنین تحقق شعار سال را مستلزم سیاستگذاری‌های مناسب دانستند.

در همین راستا، وزارت جهاد کشاورزی به منظور حرکت هدفمند به سمت کشاورزی دانش بنیان، سرمایه گذاری و بسترسازی برای پیشرانی فناوری در کشاورزی و بهره مندی از مدیریت علمی و روش‌های فناورانه جهت رفع وابستگی در کالاهای اساسی کشاورزی و نهاده‌های دام و طیور، پیش نویس «لایحه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در بخش کشاورزی» را جهت سیر مراحل بررسی و تصویب در هیئت وزیران، به دولت ارایه کرده است.

بیشتر بخوانیداعلام آمادگی سازمان‌های جهادکشاورزی برای تحقق اهداف راهبردی بخش کشاورزی

به موجب پیش نویس لایحه فوق، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و حمایت از سرمایه گذاری شرکت‌های دانش بنیان در زمینه تولید فناوری‌های مرتبط با هوشمندسازی کشاورزی، کاهش و فرآوری ضایعات برای تأمین نهاده‌های دام و طیور (از جمله فرآوری سرشاخه‌های نیشکر)، تأمین نهال‌های رویشی حاصل از کشت بافت، تکمیل زنجیره ارزش آفت کش‌ها و حاصلخیزکننده‌ها، تغذیه تلفیقی، تولید بذر هیبرید و بذرهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند، واکسن‌ها، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها و داروهای دام و طیور، اصلاح نژادهای بومی، روش‌های نوین پرورش آبزیان، توسعه پرورش و فرآوری انواع جلبک، گلخانه‌ها و مزارع کشاورزی عمودی و شهری و ایجاد بازار خرید تضمین شده برای محصولات تولیدی آنها، زمینه کاهش میزان وابستگی کشور به اینگونه نهاده‌ها را فراهم آورد.

این وزارتخانه همچنین موظف خواهد بود در طول یک دوره چهار ساله، سیاست‌های لازم جهت حمایت از برنامه کشت متناسب با نیاز کشور و شرایط اقلیم هر منطقه را تدوین و با بهره گیری از ظرفیت قانون افزایش بهره وری در پرداخت مشوق‌ها و ایجاد شرکت‌های پشتیبان تولید در حوزه فنی، حقوقی، مالی و با استفاده از ظرفیت کشاورزی قراردادی و تکمیل پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام و نیز زهکشی اراضی شمال، نرخ وابستگی کشور به روغن خوراکی و نیاز به خوراک دام و طیور و آبزیان را کاهش دهد.

به موجب لایحه یاد شده، وزارت جهاد کشاورزی موظف خواهد شد در راستای کاهش نرخ وابستگی به واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های تولید محصولات کشاورزی و دام و طیور، علاوه بر فراهم سازی زیرساخت‌های لازم، ساختارهای نهادی موجود برای پشتیبانی از این رویکرد را هدفمند نموده و موانع نهادی در جهت نیل به هدف خودکفایی را مرتفع نماید.

همچنین در راستای حمایت از تولید کالاهای اساسی کشاورزی و به منظور افزایش ضریب نفوذ بیمه و کاهش ریسک تولید، صندوق بیمه کشاورزی نیز موظف می‌شود تخفیف ویژه ای را برای سهم کشاورز از حق بیمه در نظر بگیرد که شرایط این تخفیف در دستورالعملی که توسط صندوق مذکور تدوین و ابلاغ می‌شود، مشخص خواهد شد.

در لایحه یاد شده همچنین تکالیف دیگری برای وزارت جهاد کشاورزی در جهت دانش بنیان سازی کشاورزی به منظور ارتقای بهره وری کشاورزی تعیین شده است.

گفتنی است، پیشنهاد فوق در کمیسیون علمی، فناوری و هوشمندسازی دولت در مرحله بررسی کارشناسی و رسیدگی قرار دارد.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false