ضرر ۱۵هزار تومانی تولیدکنندگان قارچ در فروش هر کیلو، عضو انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی با اشاره به ضرر ۱۵هزار تومانی تولیدکنندگان قارچ در فروش هر کیلو از این محصول، گفت: در حال حاضر به سبب رشد افسارگسیخته تورم و افزایش هزینهها قیمت تمامشده قارچ بسیار بالا و حدود ۴۰هزار تومان برای تولیدکننده است و با احتساب ۲۵درصد سود برای تولیدکننده باید کیلویی ۵۰هزار تومان این محصول را به فروش برسانیم، ولی به سبب افت قدرت خرید مردم در حال حاضر قارچ کیلویی ۳۵هزار تومان به فروش میرود.
به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین: محمدحسن افشار در گفتوگو با اخبار سبز کشاورزی اظهار داشت: به سبب رشد قیمت مواد اولیه و نهادههای تولید، افزایش کرایه حمل و نقل و حقوق کارگران؛ وضعیت تولیدکنندگان قارچ مانند مرغداران است؛ یعنی وقتی که بازار قارچ خوب میشود، پرورشدهندگان قارچ شروع به خرید کمپوست و تولید قارچ میکنند و به محض اینکه بازار خراب میشود، سالنها را خالی نگه میدارند.
پرورشدهندگان قارچ در حال زیان دادن هستند
افشار افزود: در حال حاضر پرورشدهندگان قارچ در حال زیان دادن هستند و بسیاری از آنان دست از کار کشیده و فعالیت واحد خود را متوقف کردهاند.
وی با بیان اینکه بیش از دو هزار و ۵۰۰واحد تولید مجوزدار قارچ در کشور وجود دارد، اظهار داشت: سرمایه هنگفتی در این صنعت خوابیده و بعد از صنعت مرغداری صنعت پرورش قارچ تولیدکننده پروتئین مورد نیاز مردم است و روزانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰تن قارچ در کشور تولید و مصرف میشود و بیشتر مصرفکنندگان قشر تحصیلکرده و کارمند جامعه هستند که نسبت به خواص این محصول آگاهی دارند و به جای گوشت از آن استفاده میکنند، ولی چون قدرت خرید پایینی دارند، مصرف این محصول در بین آنان کم و عرضه بیشتر از تقاضاست.
هزینه ۳۰درصدی نقل و انتقال پول توسط صرافیها
عضو انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی در پاسخ به اینکه وضعیت صادرات قارچ چگونه است و به کدام کشورها صادرات قارچ داریم، گفت: متأسفانه به دلیل نداشتن رابطه خوب با کشورهای همسایه، عضو نبودن در FATF، هزینه ۳۰درصدی در نقل و انتقال پول توسط صرافیها و نداشتن سیستم حمل و نقل مناسب صادرات بسیار کمی به کشورهای همسایه داریم.
افشار با بیان اینکه راهکار برون رفت از مشکلات صنعت قارچ صادرات است، اظهار داشت: تا وقتی مشکلات یاد شده حل نشود، همچنان دچار چالش خواهیم بود.
روسیه سالی ۳۴۰هزار تن قارچ مصرف میکند
وی در پاسخ به اینکه بروز جنگ بین روسیه و اوکراین چه فرصت صادراتی برای قارچ جهت تأمین نیاز بازار روسیه فراهم کرده است، تصریح کرد: طبق آمار دو سال قبل من، روسیه سالی ۳۴۰هزار تن قارچ مصرف میکند که بخش اندکی از آن را تولید و مابقی را وارد میکند و بدین ترتیب میتوان گفت روسیه دو برابر کل تولید ما را در سال مصرف میکند و بدین جهت بازار بسیار خوبی برای تولیدکنندگان ما محسوب میشود.
افشار با اشاره به اینکه علی رغم فرصت بازار روسیه برای صادرات، مشکلات بسیاری در این زمینه داریم، بیان کرد: طبق آمار دو سال قبل روسیه سالی ۱۹۵هزار تن از لهستان قارچ وارد میکرد، اما اکنون به دلیل اینکه روابط روسیه با اتحادیه اروپا به هم خورده، امکان اینکه جایگزین لهستان شویم زیاد است، ولی مشکلاتی مانند ضعف سیستم حمل و نقل، نبود هواپیمای باری مناسب، فقدان زنجیره سرد مناسب و… سبب شده نتوانیم در بازار روسیه حضور مداوم داشته باشیم و قارچ را که کالایی فاسدشدنی است، به این کشور ارسال کنیم.