×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
«هاگ»، اولین سامانه هوشمند صنعت قارچ، زمینه‌ساز رشد این صنعت خواهد شد

عضو انجمن قارچ ایران با بیان این‌که هاگ، اولین سامانه هوشمند صنعت قارچ، زمینه‌ساز رشد این صنعت خواهد شد، گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی بیش از دوهزار و ۵۰۰واحد پرورش قارچ مجوزدار در ایران وجود دارد.

به گزارش اکوپرشین، محمدحسن افشار در همایش بزرگ «رونمایی از “هاگ” اولین سامانه هوشمند صنعت قارچ» که دیروز در سالن همایش‌های صدا و سیما  برگزار شد، در رابطه با صنعت قارچ و جایگاه آن در وضعیت فعلی اظهار داشت: در حال حاضر میزان قارچ تولیدی در کشور در نوسان بین ۱۱۵ تا ۱۸۰هزار تن است و بین ظرفیت واقعی تولید و میزان تولید فاصله زیادی وجود دارد.

افشار ادامه داد: موثرترین عامل موثر در این گپ یا فاصله، فروش با سود نامناسب قارچ در بازار و ورود و خروج واحدهای پرورش قارچ از چرخه تولید و ادامه این وضعیت است.

عضو انجمن قارچ ایران افزود: یعنی وقتی قیمت قارچ افزایش می‌یابد، واحدهایی که ظرفیت ناقص داشتند و تعطیل بودند، اقدام به خرید کمپوست می‌کنند و پس از تولید، محصول را وارد بازار کرده و باعث افت قیمت قارچ و سینوسی شدن منحنی فروش قارچ می شوند.

افشار با بیان این‌که ۱۰۰هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۴۰۰هزار نفر به صورت غیر مستقیم در این صنعت مشغول به فعالیت هستند، اظهار داشت: میزان سرمایه‌گذاری برای یک واحد تولیدی ۲۳۰تنی، رقمی در حدود ۲۲۰میلیارد تومان است.

۵۰هزار میلیارد تومان سرمایه خوابیده در صنعت قارچ داریم

عضو انجمن قارچ ایران افزود: مبلغی در حدود ۵۰هزار میلیارد تومان سرمایه خوابیده در صنعت قارچ داریم که بهره‌برداری لازم از آن انجام نمی‌شود و عدم آگاهی مردم از ارزش غذایی قارچ ریشه اصلی این مسأله است.

افشار با اشاره به اهمیت راه‌اندازی اولین سامانه هوشمند صنعت قارچ گفت: این رسانه تخصصی کمک بزرگی در این زمینه به ما خواهد کرد.

وی ادامه داد: مأموریت‌های این رسانه شامل افزایش دانش و تخصص پرورش قارچ، مطرح شدن مسائل مربوط به قارچ، ارائه مقالات، مطالب ارزشمند و آخرین پدیده‌های رخ داده در صنعت قارچ، ورود مقامات دولتی و مسئولان کشور به این حوزه و آگاهی از مشکلات این صنعت و تدوین برنامه‌های موثر برای پیشبرد اهداف این صنعت مطابق با تکنولوژی روز است.

عضو انجمن قارچ ایران همچنین گفت: اگرچه میزان تولیدمان متناسب با ظرفیت نیست، ولی به همت واحدهای بزرگ از نظر دانش فنی و بر اساس آخرین استانداردهای بین‌المللی قارچ را تولید و زمینه های لازم را برای صادرات فراهم می‌کنیم.

وی گفت: طی سال‌های ۱۳۷۲و ۱۳۷۳ میزان کل تولید قارچ کشور به پنج تن نمی‌رسید و این میزان قارچ هم به دلیل عدم شناخت شبکه فروش و توزیع فروخته نمی‌شد، ولی با اقدامات انجمن از طریق چاپ مقالات و کتاب و برگزاری سمینارهای مختلف این محصول ارزشمند غذایی به هم‌وطنان شناسانده و راه برای فروش در بازار باز شد.

عضو انجمن قارچ ایران افزود: در حال حاضر فروش بر عهده واحدهای پخش است که محصول را فروخته و تبدیل به پول می‌کنند و ما بدون دغدغه درآمد کسب می کنیم و به تولید ادامه می دهیم.

درخواست محلی از شهرداری تهران برای عرضه مستقیم قارچ

افشار با اشاره به اهمیت تقویت شبکه توزیع به طرق مختلف ادامه داد: باید محلی توسط شهرداری تهران در اختیار ما قرار بگیرد تا بتوانیم محصولاتمان را به صورت ثابت و بدون دغدغه در این مکان عرضه کنیم.

وی گفت: بعد از صنعت گاوداری و مرغداری، تولید قارچ بزرگ‌ترین صنعت در کشور ایران است.

عضو انجمن قارچ ایران با اشاره به نابرابر بودن میزان تقاضا و عرضه قارچ بیان کرد: میزان قارچ تولیدی کشور حدود روزانه ۵۰۰تا۶۰۰تن است که از این میزان تولید روزانه تنها ۱۰درصد وارد بورس تهران می‌شود که  همین ۱۰درصد تعیین‌کننده قیمت قارچ در سراسر ایران است.

افشار با اشاره به شرایط تحریمی کشور گفت: مشتری‌های خرید قارچ قشر تحصیل‌کرده و کارمند مملکت هستند و در این شرایط تورمی هر روز میزان فروش کمتر می شود.

صادرات محصول باکیفیت و استاندارد، راهکار پرکردن ظرفیت خالی صنعت قارچ

وی با اشاره به لزوم برطرف شدن تحریم‌ها گفت: جهت پرکردن ظرفیت خالی صنعت قارچ، راهکار اصلی صادرات محصول باکیفیت و استاندارد و در حد بین‌المللی است.

عضو انجمن قارچ ایران اظهار داشت: در شرایط موجود باید بتوانیم با بیان ارزش‌های غذایی قارچ، مردم را تحریک به خرید قارچ و جایگزینی آن به جای گوشت قرمز کنیم.

وی ادامه داد: باید بتوانیم مصرف داخلی را از طریق تبلیغات و تحریک تقاضا و کمک رسانه‌ها افزایش دهیم.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false