true
سکوت مسئولان فشم در برابر یک زمین خواری پر از اما و اگر، مدتی است که چندین هکتار از اراضی منطقه زردبند بخش فشم به طور سئوال برانگیزی از فهرست زمینهای منابع طبیعی خارج شده و در روند واگذاری به مالک خصوصی رسیده که قرار است به مجموعه ای ویلایی در قالب یک شهرک تبدیل شود.
به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین به نقل از نقد دولت، در حالی که مقابله با زمینخواری از جمله مواردی به شمار میرود که نهادهای نظارتی و مسئول از اهتمام جدی خود در این راستا سخن میگویند، اما به نظر میرسد همچنان این مقوله به معضلی برای اراضی منابع طبیعی و زیست محیطی کشور تبدیل شده است، مصداق بارز این امر آنچه بوده که این روزها در منطقه زردبند فشم میگذرد، حدود پنج هکتار زمینی که پیشتر از جمله اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری بوده، اما مشخص نیست بر اساس چه ضابطه و رابطهای در ابتدا به اداره کل مسکن و شهرسازی در این منطقه واگذار شده و در ادامه نیز سند مالکیت آن به نام شخصی به ثبت رسیده است.
فردی که این روزها در صدد بوده تا در این زمین ها شهرک مسکونی به نام شهرک توحید بنا کند و آن را به مشتریان به قیمت گزاف بفروشد.
آنچه که اقدامات اولیه اش در حال انجام بوده و بخش قابل توجهی از کوه خاکبرداری به عبارتی تخریب شده است تا با تغییر کاربری بسترهای لازم برای احداث ویلا در آن ایجاد شود.
زمینهایی که به نظر می رسد؛ اقدامات انجام شده در موردشان با آنچه که در قانون آمده است؛ مغایرت دارد، زیرا برای این کار جدا از اما و اگرهای تامل برانگیز در زمینه واگذاری اراضی منابع طبیعی که از جمله داراییهای کشور به شمار میرود و باید با همان سبک و سیاق حفظ شود، اما کوه تپههایش که شیبی حدود ۶۰ درجه دارد همانطور که پیش تر اشاره شد ؛خاک برداری شده است.
حتی گفته می شود در برخی از این زمینها صیفی جاتی مانند خیار و گوجه کاشته شده تا از این راه کاربری شان به راحتی تغییر یابد.
اقدامی که به طور قطع در راستای دور زدن قوانین و ممنوعیتها در این زمینه صورت گرفته است و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، همچنین اداره کل مسکن و شهرسازی این منطقه باید در این زمینه نه تنها به ساکنان بخش فشم بلکه کل استان تهران پاسخگو باشند.
تغییر و مسدود کردن مسیر آبراهی رودخانه
اما این همه ماجرا نیست، زیرا که تغییر مسیر آبراهی درجه رودخانه و مسدود کردن آن نیز در این خصوص اجرایی شده، آن هم در شرایطی که سکوت مسئولان شهرستان فشم در این زمینه بسیار تامل برانگیز است!
این بی مبالاتی که عمدی و غیر عمدی اما موجب شده تا این روزها مالک خصوصی در حال تسطیح اراضی موردنظر باشد تا ساخت و سازهایش را با قدرت بیشتری عملیاتی کند.
روندی که به وضوح موید زمین خواری، تپه خواری و تغییر کاربری اراضی بوده که به نوعی پیش تر در زمره بیت المال قرار داشته و همانطور که اشاره شد به شیوهای پر پرسش و با واگذاری از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در نهایت به تملک شخصی در آمده است.
مالکی که این زمینها کوهپایهای را که البته گفته میشود، پیشتر برای تعداد کمی از آنها مجوز ساخت و ساز صادر شده بود را تبدیل به شهرکی برای سرمایهگذاری خود و فروش به افراد متمول کند، براین اساس این روزها اراضی این محدوده به نوعی در حال آمادهسازی را برای بتنریزی هستند.
سازمان جهاد کشاورزی چه می کند؟
البته نباید از این موضوع مهم نیز غافل ماند که سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در این راستا اگر چه اقداماتی انجام داده، مواردی که البته هنوز به سرانجام نرسیده است، ولی به نظر میرسد در این زمینه اهتمام چندانی ندارد.
این در حالی بوده که این سازمان پیشتر وسایل و تجهیزات فنی در حال کار در این زمینها توقیف کرد، هرچند که بعد از مدتی با اعمال برخی فشارها این توقیف رفع شد، اما گفته میشود، متولیان امر در سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در منطقه مذکور به دنبال ابطال سندهایی واگذار شده در این خصوص هستند.
آنچه حداقل هنوز در راستای آن قدم اساسی برداشته نشده و این شبهه را ایجاد می کند که مبادا سازمان جهاد کشاورزی استان تهران به دلایلی از این پیگیری ها عقب نشینی کرده است.
در این میان باید به یاد داشت؛ این روزها حال اراضی کوهپایهای در منطقه زردبند در بخش فشم ناخوش است، ناخوشی که اگر مسئولان به آن رسیدگی نکنند به زودی شاهد بالا رفتن دیوارهای ویلاها و تضیع حقوق ساکنان این نواحی درمورد اراضی خواهد شد که به طور سئوال برانگیزی از فهرست منابع طبیعی خارج و به دست مالک خصوصی رسیده است.
هر حال این شرایط نگاهها را متوجه چرایی بیتوجهی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره کل مسکن و شهرسازی این منطقه، همچنین سازمان جهاد کشاورزی استان تهران کرده است، اینکه به واقع چرا به همین راحتی تن به تضییق حقوق مردم از بیتالمال دادهاند؟!
true
false
false
false