×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
آتش خشکسالی در بازارهای بین‌المللی پنبه

آتش خشکسالی در بازارهای بین‌المللی پنبه، پنبه از مهمترین و با ارزش‌‌ترین الیاف طبیعی به کار برده شده در صنعت نساجی بوده که تمامی کشورهای جهان در مناطق مختلف جغرافیایی در زمینه‌های مرتبط با آن از جمله تولید، مصرف، صادرات همچنین واردات فعالیت دارند.

این در حالی است که به نظر می‌رسد؛ شرایط اقلیمی تولید و صادرات آن را با مخاطرات زیادی رو به رو کرده و به عبارتی خشکسالی آتشی را به دل در بازارهای بین‌المللی پنبه انداخته است.

به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین به نقل از بازار مشترک– الهام صادقی: اخبار منتشر شده در روزهای اخیر حکایت از این دارد که معاملات آینده پنبه به بالغ بر ۱۲۰ دلار آمریکا در هر پوند افزایش یافته، عدد و رقمی که باید گفت؛ بالاترین میزان در بازه زمانی هفت هفته گذشته به شمار می‌رود.

دلیل آن نیز این بوده که چشم انداز تولید پنیه برای معامله گران روند نزولی را به نمایش گذاشته است، آن هم در شرایطی که این رقم با میزان تقاضا همخوان نبوده و براین اساس باید با اعمال تقاضای کمتر تعادل را به آن باز گردانند؛ آنچه که نتایجش شیب صعودی قیمت پنبه و محصولات مربوط به آن خواهد بود.

پیش‌بینی‌ها چه می‌گوید؟

از سوی دیگر آخرین گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) نشان می‌دهد؛ در این زمینه میزان تولید برای سال ۲۰۲۲ – ۲۰۲۳ به ۱۲٫۶ میلیون عدل کاهش یافته است که پایین ترین سطح از سال ۲۰۰۹-۲۰۱۰ است.

علاوه براین باید بیان کرد؛ پیش بینی‌ها در زمینه تولید جدید هم رقمی در حدود ۱۹ درصد کمتر از تولیدات مربوط به ۲۰۲۱-۲۰۲۲ بوده است.

به این ترتیب قیمت‌ها در بازارهای جهانی پنبه روند صعودی  را در پیش گرفته، شرایطی که گاها زمزمه‌هایی در زمینه گرانی البسه را در آینده ای نزدیک مطرح کرده است.

کاهش تولید جهانی پنبه به پایین ترین میزان یک دهه اخیر

اما که چرا شاهد بروز چنین شرایطی هستیم، پرسشی بوده که در پاسخ به آن باید عنوان کرد؛ به طور نمونه بروز خشکسالی در ایالات متحده به عنوان بزرگترین صادر‌کننده این محصول موجب شده تا این روزها میزان کشت و برداشت پنبه روند نزولی داشته باشد و براین اساس حتی گفته شود عدد و رقم‌های مربوط به تولید محصول مذکور به پایین‌ترین میزان خود در بازه یک دهه اخیر خواهد رسید، آنچه که البته اگرچه اکنون یک پیش بینی است، ولی به نظر می‌رسد تحققش چندان دور از ذهن نباشد.

دغدغه ای که دومین صادر‌کننده پنبه جهان به عبارتی برزیل هم با آن مواجه است، خشکسالی و در کنار آن موج گرما که ۳۰ درصد از میزان تولید پنبه توسط این کشور کاهش داده است.

خسارت قابل توجه تغییرات اقلیمی به تولید کنندگان و تجار

در این میان باید عنوان کرد، تغییرات اقلیمی در جهان، افزایش دما و کاهش میزان بارش‌ها موجب شده تا تولید کنندگان پنبه حتی صادرکنندگان با خسارات زیادی مواجه شوند، موج نگران کنندهای از گرما که به تدریج در حال تبدیل شدن به معضلی بزرگ در بسیاری از حوزه‌ها است.

در این میان اما این را هم باید عنوان کرد؛ بزرگترین تولید‌کننده پنبه در جهان با مشکلات دیگری نیز در زمینه تولیدات خود مواجه است.

بارش‌های شدید باران و شیوع آفات در هند تا به آنجا کشت و زرع پنبه را تحت تاثیر قرار داده که حتی عنوان شده کشور مذکور مجبور به واردات این محصول شود.

این روند در مجموع همانطور که گفته شد به احتمال افزایش قابل توجه قیمت‌ها در این زمینه و گرانی البسه دامن خواهد زد. شرایطی که نه تنها صنعت نساجی در این کشورها بلکه در جهان را با بحران رو به رو خواهد کرد.

رایج بودن کشت پنبه در بیش از ۱۰۰ کشور

در کنار آنچه عنوان شد باید به یاد داشت پنبه از مهمترین و با ارزش ترین الیاف طبیعی به کار برده شده در صنعت نساجی بوده و می‌توان حتی عنوان کرد؛ از معدود محصولاتی به شمار می‌رود تمامی کشورهای جهان در مناطق مختلف جغرافیایی در زمینه‌های مختلف مرتبط با آن از جمله تولید، مصرف، صادرات همچنین واردات فعالیت دارند. براین اساس گفته می‌شود کشت پنبه در بیش از یکصد کشور رایج است.

در این راستا باید بیان کرد؛ بزرگترین تولیدکنندگان پنبه چین، هند و پس از آن ایالات متحده آمریکا، پاکستان، برزیل، استرالیا و ازبکستان هستند. ایالات متحده بزرگترین صادرکننده پنبه بوده که ۴۰ درصد کل صادرات جهانی را به خود اختصاص می‌دهد.

در این میان بررسی‌ها نشان می‌دهد؛ در سال میلادی جاری برای دومین سال متوالی، چین بزرگترین بازار صادراتی برای آمریکا که و طبق داده‌های موجود تقریبا یک سوم محموله‌های ایالات متحده را به خود اختصاص داد.

این در حالی است که گفته می‌شود؛ بیشتر صادرات به چین برای ذخایر دولتی در نظر گرفته شده که خود نشان می‌دهد این کشور در تلاش است که اثرات این بحران را برای خود به حداقل برساند.

کاهش بیش از ۲٫۵ میلیون عدلی صادرات پنبه ایالات متحده

با این وجود اما پیش بینی می‌شود صادرات ایالات متحده در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳ بیش از ۲٫۵ میلیون عدل کاهش یابد، چرا که میزان تولید این محصول با توجه به آنچه که پیش‌تر اشاره شد به طور قابل توجهی رو به کاهش است.

ضمن اینکه انتظار می‌رود؛؛ حتی ذخایر در این زمینه به پایین ترین سطح خود در نزدیک به ۱۰۰ سال گذشته به ۱٫۸ میلیون عدل برسد.

اثرگذاری شرایط کنونی اقلیمی بر تجارت و رقابت انحصاری

به هرحال همانطور که اشاره شد؛ شرایط کنونی اقلیمی موجب شده تا مقوله کشت و تجارت در این زمینه دستخوش تغییرات و چالش‌هایی شود، این در حالی بوده که وضعیت کنونی حتی می‌تواند مباحث مربوط به تجارت و رقابت انحصاری در این حوزه را با دگرگونی‌هایی مواجه کند.

آنچه که به طور حتم بر اوضاع و احوال مربوط به اتخاذ تصمیمات و سیاست‌های تجاری کشورهای فعال در این خصوص با محوریت کاشت، داشت و برداشت، تولید، صادرات و واردات اثرگذار خواهد بود. مباحثی که پیش بینی‌های وسیعی را پیش روی سیاستگذاران اقتصادی قرار می‌دهد.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false