×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
واردات آنتی بیوتیک تعجب‌آور است

رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی گفت: «واردات آنتی بیوتیک تعجب‌آور است. با واردات داروهای آنتی بیوتیک قدرت نظام دارویی کشور را زیر سوال بردیم.»

به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین به نقل از فارمانیوز؛ فرامرز اختراعی رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی گفت: «باید ببینیم چرا بعد از ۴۰ سال که اولین تولید کننده داروهای ژنریک در دنیا بوده ایم، دچار نارسایی شده‌ایم.»

وی با انتقاد از واردات داروهای آنتی بیوتیک، گفت: «چرا نظام دارویی با این قدرت، مجبور شده از هند داروهای آنتی بیوتیک وارد کند؟»

اختراعی در ادامه به دلایل بروز کمبودهای دارویی در کشور اشاره کرد و افزود: «متأسفانه قیمت‌گذاری دارو در پشت درهای بسته انجام می‌شود که این موضوع به لحاظ علمی و کلاسیک، قابل قبول نیست.»

وی با عنوان این مطلب که هر کشوری شرایط اقتصادی خاص خودش را دارد، گفت: «در تمام دنیا برای حمایت از تولید، قوانین خاصی وضع می‌کنند تا چرخه اقتصاد بگردد.»

اختراعی با انتقاد از کسانی که در قیمت‌گذاری دارو نقش دارند، افزود: «برخی از این قیمت‌گذاری‌ها بالاتر از قیمت‌های جهانی است و برخی هم پایین‌تر است که همین موضوع، تولید را دچار بحران می‌سازد.»

وی ادامه داد: «با توجه به این سیاست اشتباه در نحوه قیمت‌گذاری دارو، نامه‌ای به سازمان غذا و دارو نوشتیم که چنین سیاستی باعث می‌شود داروهای با قیمت پایین تولید نشوند و همچنین با توجه به مشخص نبودن سیاست‌گذاری در تعیین قیمت دارو، تولیدکنندگان سراغ تولید محصولات جدید نروند.»

رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، گفت: «اقتصاد دستوری حداقل در حوزه دارو جواب نمی‌دهد.»

آماده رقابت هستیم اما در شرایط منطقی

در همین حال، سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، عنوان داشته است که ما دو پیشنهاد به تولید کنندگان مواد اولیه دارو داشته‌ایم. یا قیمت‌گذاری را قبول کنند و یا اینکه واردات را آزاد می‌کنیم و رقابت کنند.

اختراعی در واکنش به پیشنهاد رئیس سازمان غذا و دارو به تولیدکنندگان مواد اولیه دارو در کشور، تاکید کرد: «قانون برای قیمت‌گذاری ماده اولیه دارو هیچ معبری نگذاشته است. اما این طور نیست که تولیدکنندگان مواد اولیه دارو، هر طور خواستند قیمت تعیین کنند. بلکه بر اساس تصمیم کمیسیون ماده ۲۰ سازمان غذا و دارو، این قیمت‌گذاری طبق جداول و بر اساس قیمت تمام‌شده به همراه سود متعارف، تعیین می‌شود.»

حرف زدن بدون سند و مدرک اصلاً صحیح نیست

وی ادامه داد: «حرف زدن بدون سند و مدرک در خصوص اینکه تولیدکنندگان خودشان دارو را گران می‌کنند، اصلاً صحیح نیست؛ چون سازمان غذا و دارو مسئول قیمت‌گذاری دارو است.»

اختراعی با استقبال از پیشنهاد دوم رئیس سازمان غذا و دارو برای آزاد ساختن واردات مواد اولیه تولید دارو برای ایجاد رقابت با تولیدکنندگان داخلی گفت: «البته این طور نبوده که تا الان واردات نداشته باشیم، بلکه همیشه راه واردات باز بوده است.»

وی ادامه داد: «ما موافق رقابت هستیم، به شرطی که تعرفه‌های حمایتی منطقی اعمال شود. یعنی وزارت صمت در تعیین تعرفه‌های گمرکی، دقت بیشتری کند. زیرا اگر تعرفه را پایین بیاورند، خطری برای تولید داخل است.»

اختراعی گفت: «ما با بخش دوم پیشنهاد رئیس سازمان غذا و دارو نه از ناحیه تهدید، موافق هستیم.»

وی افزود: «پیشنهاد ما به سازمان غذا و دارو این است که جلسات تعریف قیمت مرجع، با حضور صاحبان صنعت و کارشناسان خبره اقتصادی صورت بگیرد.»

اختراعی تاکید کرد: «اگر تولیدکننده داخلی حمایت شد و نتوانست تولید را بالا ببرد، آن وقت واردات را آزاد کنند.»

وی افزود: «قیمت‌گذاری‌ها باید بر اساس قیمت‌های بین‌المللی و همراه با تعرفه‌های حمایتی صورت بگیرد تا تولیدکننده داخلی هم امکان رقابت داشته باشد.»

اختراعی تاکید کرد: «اینکه بخواهیم با تهدید کمبودها را مهار کنیم رویه درستی نیست. در واقع کم‌نمایی تولید دارو، امنیت اقتصادی را از تولیدکننده داخلی می‌گیرد.»

وی افزود: «اینکه نظام دارویی کشور با این قدرت و بعد از ۴۰ سال که اولین تولیدکننده داروهای ژنریک در دنیا بوده است، دچار نارسایی در تولید داروهای آنتی بیوتیک کودکان شود، جای تعجب دارد.»

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false