×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
ایران جزو هفت کشور تولید کننده مهم محصولات کشاورزی براساس آمار فائو

ایران جزو هفت کشور تولید کننده مهم محصولات کشاورزی براساس آمار فائو، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس آمار فائو، ایران جزو ۷ کشور تولید کننده مهم محصولات کشاورزی در دنیا به شمار می‌رود.

به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، شاهپور علایی‌مقدم معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در سفر به این استان و در نشست بررسی مسایل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان‌های فیروزآباد و قیروکارزین با تاکید بر این که بهبود راندمان آبیاری از اولویت‌های بخش کشاورزی است، گفت: شهرستان‌های فیروزآباد و قیروکارزین رنگین‌کمانی از بخش کشاورزی ایران هستند اما در این شهرستان‌ها به دلایل مختلف راندمان آبیاری پایین است.

وی با اشاره به این که تنوع محصولات تولیدی در این شهرستان‌ها بالا است، تصریح کرد: راندمان پایین آبیاری در شهرستان‌های مذکور ناشی از عدم وجود کافی استخرهای ذخیره آب، انتقال آب از طریق کانال‌های خالی و بی‌بهره بودن از خطوط لوله‌گذاری است.

علایی‌مقدم تصریح کرد: میزان آب مصرفی در این شهرستان‌ها باید تولیدی دو برابر میزان تولید فعلی داشته باشید، این خلا باید از محل تسهیلات کم‌بهره و اجرای طرح‌های تامین آب کوچک دنبال شود که در این خصوص حمایت‌های لازم صورت می‌گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که تولیدات کشاورزی از ۴۶ میلیون تن به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است، گفت: براساس آمار فائو، ایران جزو ۷ کشور تولید کننده مهم محصولات کشاورزی در دنیا است و با وجود اقلیم سخت در ۲۲ محصول مقام اول تا دهم را دارد به عنوان مثال در زعفران مقام اول را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان این که کشاورزی محور استقلال است که باید در صدر قرار گیرد و این امر نیاز به همت همگانی دارد، اظهار کرد: چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره‌بردار در سراسر کشور فعالیت می‌کنند و هر یک از کشاورزان ضامن تامین غذای ۲۳ نفر ایرانی هستند.

گندم کالا نیست؛ عزت، امنیت و سرمایه است

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بر تلاش برای تغییر قیمت گندم به نفع تولید کننده تاکید کرد و افزود: گندم کالا نیست، عزت، امنیت و سرمایه است؛ چرا که امنیت غذایی برای ما از سلاح هم مهم‌تر است و اگر امنیت غذایی نباشد امنیت نظامی هم نیست.

وی با اشاره به گردش مالی گیاهان دارویی در دنیا، گفت: تنوع محصولات گیاهان دارویی در شهرستان فیروزآباد بالا است اما زنجیره ارزش بالا نیست، صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته‌بندی در این منطقه نیاز است در این راستا به صاحبان سرمایه متقاضی احداث صنایع تسهیلات اعطا می‌شود.

علایی‌مقدم به آفت سرخرطومی حنایی خرما نیز اشاره و اظهار کرد: برای مقابله با این آفت از طریق مدیریت بحران به کشاورزان کمک می‌کنیم، همچنین از طریق کلینیک‌ها تیمار نخل‌ها را به کشاورزان آموزش می‌دهیم.

تولید در محیط‌های کنترل شده از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تولید در محیط‌های کنترل شده در شرایط کم‌آبی را از اولویت‌های وزارتخانه برشمرد و تصریح کرد: با توجه به استعداد موجود در این منطقه برای تولید محصولات کشاورزی در گلخانه‌ها و محیط‌های کنترل شده، می‌توان محصولات تولیدی را مستقیما به اتحادیه اروپا و اوراسیا صادر کرد.

وی در خصوص تامین تسهیلات لازم برای مکانیزاسیون در سال جاری نیز گفت: کشاورزان می‌توانند در زمینه ادوات، دنباله‌بندها، ردیف‌کارها، عمیق‌کارها و چاپر تسهیلات کم‌بهره دریافت کنند.

علایی مقدم در ادامه سفر به شهرستان فیروزآباد در جشنواره گل و گلاب بخش میمند نیز حضور یافت و ضمن بازدید از بخش‌های مختلف صنعت گلاب‌گیری در این بخش گفت: هشتم اردیبهشت ماه با نگاه ویژه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری روز میمند نامگذاری شده است از این رو یک سند تحول برای روز هشتم اردیبهشت و روز میمند باید نوشته شود.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false