معدنکاران و فنآوران از ظرفیتهای قانون معادن و معافیت مالیاتی استفاده کنند. معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت خواستار بهرهمندی معدنکاران و فنآوران از ظرفیتهای قانون معادن و معافیت مالیاتی و همچنین در دسترس بودن «ایمینو» برای دانشبنیانها شد.
به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، «رضا محتشمیپور» معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت در بازدید از ایمینو (طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی) اظهار داشت: صنایع بزرگ در اقتصاد سه نقش پررنگ دارند و تامین کننده، ایجاد ارزش افزوده و بازار بزرگ خدمات فناوری هستند. ماموریت ما در وزارتخانه نیز تنظیم مقررات، اقدامات ترویجی و تعریف سیاستهای تشویقی است.
وی با اشاره به اصلاحات قانون معادن و تبصره ۵ و ۱۰ آن، عنوانکرد: در این تبصرهها برای ترویج طرحهای نوآورانه و فناورانه آمده است؛ بهرهبرداران معادنی که در راستای بهرهبرداری بهینه و صیانت از ذخایر معدنی، ارتقای بهرهوری و تحقیق و توسعه و اکتشاف و حفظ محیطزیست در معدن مربوط اقدام کنند، با تایید شورای عالی معادن از پرداخت حداکثر تا ۲۰درصد حقوق دولتی معاف هستند.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت ادامهداد: این در حالی است که بسیاری فعالان بخش معدن از این تبصرهها اطلاعی ندارند و گزارش قابلتوجهی از عملکرد تبصره ۵ (معافیت ۲۰درصد حقوق دولتی) در استانها نداشتیم.
شناسایی ۴۵۰ شرکت دانشبنیان در بخش معدن
در این دیدار، «مجید وفاییفرد» مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی ( ایمینو) با اشاره به چالش های هوشمندسازی در معادن، با بیان اینکه تامین مالی و توسعه بازار چالشهای اصلی اقتصاد دانشبنیان است، گفت: تاکنون بیش از ۴۵۰ شرکت دانشبنیان در بخش معدن شناسایی شده است، اما همچنان معادن و صنایع معدنی از اقتصاد دانشبنیان سهم کمی دارند.
وی افزود: ایمینو با پایش شبکه بازیگران زیستبوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی و انعقاد تفاهمنامه همکاری با بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور تلاش کرده همافزایی ایجاد کند.
وفاییفرد همچنین گفت: در بستر سیاستگذاری، تعریف طرحهای تشویقی برای معافیتهای مالیاتی صنایع در جهت حمایت از فناوران و فراهم کردن زیرساختها و تجهیزات لازم ضرورت دارد.