true
تدابیر دولت برای خرید تضمینی گندم در لایحه بودجه ۱۴۰۳، سازمان برنامه و بودجه در تشریح رویکرد دولت در تدوین بودجه سال ۱۴۰۳، از تدابیر دولت برای خرید تضمینی گندم در این لایحه خبر داد.
به گزارش اکوپرشین به نقل از ایرنا، حمید امانی همدانی معاون هماهنگی، برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه در نشست تشریح رویکردهای دولت در تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، در پاسخ به خبرنگاران مبنی بر تدابیر دولت در این لایحه برای “پیشبینی دقیق هزینه خرید تضمینی گندم” و همچنین “پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران” برای جلوگیری از حواشی پیش آمده در سال جاری گفت: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ انعطاف لازم برای پرداخت مطالبات گندمکاران و جلوگیری از مسایل پیش آمده در سال ۱۴۰۲ را پیشبینی کرده است.
وی با بیان این که میزان تولید گندم به شدت تابع اقلیم و شرایط جوی است، اظهار داشت: در سال گذشته چندین بار سیاست حمایتی دولت از کشاورزان عوض شد ابتدا قرار بود حمایت از کشاورزان به شکل افزایش قیمت خرید تضمینی پرداخت جایزه و تخصیص کود و بذر یارانهای باشد، اما این سیاست پس از چند بار تغییر در نهایت تبدیل به حمایت صرفاً نقدی شد؛ این عوامل باعث شد فشار نقدینگی سنگینی به دولت وارد شود به طوری که رقم پرداختی به گندمکاران در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۸ برابر شد.
معاون هماهنگی، برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: برای لایحه بودجه ۱۴۰۳ پرداخت خرید تضمینی افزایش یافته و نکته مهم آن است که یک انعطاف در تبصره ۱۲ (همان تبصره ۱۴ سابق) در نظر گرفتهایم که اگر هزینه خرید تضمینی بیش از رقم پیشبینی شده باشد دولت بتواند از محل بودجه، باقیمانده تعهدات خود به گندمکاران را پرداخت کند.
امانی همدانی یادآور شد: امسال هم به نسبت بسیاری از سالهای گذشته، تاخیر چندانی در پرداخت مطالبات گندمکاران اتفاق نیفتاد، در بسیاری از سالها، مطالبات گندمکاران در اواخر مهر و حتی اوایل آبان تسویه میشد در حالی که ارقام پرداختی به گندمکاران به مراتب کمتر از امسال بود.
گفتنی است؛ در این نشست، مسوولان سازمان برنامه و بودجه توضیحات مهمی درباره زوایای مختلف لایحه بودجه ۱۴۰۳ از جمله مالیات، نرخ تسعیر ارز، خرید تضمینی گندم، بازپرداخت بدهیها، نحوه حمایت مالیاتی از تولید و همچنین نکات مد نظر بانک مرکزی در تدوین لایحه بودجه ارائه کردند.
true
false
false
false