true
محسنات کشاورزی قراردادی و جهش تولید در دیمزارها اطلاعرسانی شود، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها در زمینه فعالیتهای صندوق بیمه محصولات کشاورزی مطالبه گری کنند.
به گزارش اکوپرشین به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، احمد سجادیفر؛تبریز| اکبر فتحی در جلسه وبیناری طرح جهش تولید در دیمزارها، افزایش عملکرد در واحد سطح خصوصاً در اراضی دیم را یکی از دغدغههای همیشگی این سازمان عنوان کرد و گفت: در بازدیدی که خانه کشاورز استان از دیمزارهای استرالیا داشت، عملکرد اراضی کشاورزی دیم این کشور را با توجه به بارش پایین، بسیار بیشتر از استان آذربایجان شرقی توصیف کرد.
وی افزود: این عملکرد بالا در واحد سطح به دلایل علمی محقق شده بود چرا که از کشاورزی سنتی فاصله گرفته و به کشاورزی دانشبنیان ورود کردهاند، بذر اصلاحشده و مقاوم و سازگار با شرایط استفاده شده است، با توجه به بزرگ مقیاس بودن اراضی کشاورزی، مکانیزاسیون صورت گرفته است، به زارعی، تغذیه مناسب، مبارزه به موقع با علفهای هرز، آفات و بیماریها مورد توجه قرار گرفته است که در نهایت این اقدامات باعث شده است تا کشوری مانند استرالیا با میانگین بارش پایین، متوسط عملکرد ۱٫۵ تن در هکتار را داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: باید با برنامهریزی صحیح و تلاش، عملکرد در واحد سطح را در اراضی کشاورزی استان بالا ببریم تا این منابع را به بهترین شکل استفاده کرده باشیم. فتحی ادامه داد: با افزایش عملکرد در واحد سطح هم وضعیت رفاهی کشاورزی بهبود پیدا میکند و هم در زمینه تولید گندم که قوت غالب مردم است، به توفیقات قابلتوجهی دست پیدا میکنیم.
وی با اشاره به اتخاذ تدابیر در طرح جهش تولید در دیمزارها برای افزایش عملکرد در واحد سطح گفت: در این طرح مشخص شده است که استفاده از بذر مناسب، رعایت تناوب، به زراعی، استفاده از ادوات مکانیزه مناسب، مبارزه بهموقع با آفات، علفهای هرز و بیماریها میتواند منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح گردد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: کشت دانههای روغنی در تناوب با گندم موجب افزایش عملکرد گندم در سال بعد خواهد شد.
البته باید به سایر شاخصهای مدنظر در طرح جهش تولید مانند کشت علوفه، گیاهان دارویی و دانههای روغنی را مورد توجه ویژه قرار دهیم و در بین کشاورزان ترویج کنیم. فتحی ادامه داد: کارشناسانی که در طرح جهش تولید در دیمزارها بهکارگیری میشوند به مرور تبدیل به کارشناسانی خواهند شد که در بعد عملی نیز دارای مهارت و تبحر هستند و این یک ظرفیت برای کارشناس و کشاورزی استان خواهد بود و میتوانند پس از آنکه تواناییهای خود را به کشاورزان نشان دادند، به صورت مستقل به فعالیت بپردازند و این اتفاقی است که رخ داده است و مواردی از آن را در استان داشتهایم.
وی بر لزوم پایش سامانه جهش تولید در دیمزارها توسط مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها اشاره کرد و گفت: مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها باید بهصورت مداوم این سامانه را پایش کنند و کارشناسان را توجیه کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به تفاهم نامه ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) و بانک ملی در زمینه اعطا تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزان گفت: از مدیران بانک ملی در شهرستانها درخواست میکنم نهایت همکاری را در زمینه اعطا تسهیلات در طرح جهش تولید در دیمزارها که یک طرح کشوری است داشته باشند تا شاهد رشد ضریب مکانیزاسیون در عرصه کشاورزی آذربایجان شرقی باشیم.
فتحی بر مطالبه گری مدیران جهاد کشاورزی شهرستان ها از صندوق بیمه محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی تأکید کرد و گفت: بهصورت روزانه یا هفتگی گزارش کار کارگزاریهای بیمه محصولات کشاورزی را دریافت کنید و این گزارشها را به استان انعکاس دهید.
وی با اشاره به پرداخت هزینه حمل ۱۵۰ هزارتومانی در هر تن، در طرح کشاورزی قراردادی و سایر خدمات بیمهای در این زمینه گفت: این خدمات نشان میدهد کشاورزی قراردادی فواید زیادی دارد و هزینهای را نیز به کشاورز تحمیل نمیکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: در مواردی که بیمه محصولات کشاورزی تنها مانع انجام کشاورزی قراردادی است، بیمه محصولات از طریق طرح جهش تولید در دیمزارها انجام گیرد تا بتوان کشاورزی قراردادی را انجام داد.
فتحی بر استفاده از ظرفیت صداوسیما در ترویج موضوعاتی از قبیل کشاورزی قراردادی و جهش تولید در دیمزارها تأکید کرد و گفت: باید در قالب میزگرد در ساعات اوج و پربازدید شبکه استانی و دعوت از کارشناسان زبده و یا بخشهای خبری ۲۳ و ۱۹:۳۰، کشاورزان را در خصوص این دو طرح توجیه کرد. اطلاعرسانی محیطی جایگاه خود را دارد اما در حوزه اطلاعرسانی و تبلیغات این رسانهها هستند که نقش اصلی را ایفا میکنند و باید از ظرفیت رسانهها برای بازگو کردن محسنات کشاورزی قراردادی استفاده کرد.
وی صداوسیما را رسانهای فراگیر دانست که اطلاعرسانی در آن بخش قابلتوجهی از جامعه هدف را آگاه خواهد کرد و افزود: کشاورز باید بداند که در کشاورزی قراردادی ۱۵۰ هزار تومان برای کرایه حمل هر تن محصول دریافت میکند و بیمه نیز مانعی برای استفاده از ظرفیت کشاورزی قراردادی نیست.
true
false
false
false