×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
قرارگیری ایران در لیست ۲۹ کشور دارنده مرکز صدور گواهینامه بین‌المللی کیفی

به گفته رئیس هیات مدیره آزمایشگاه تجهیزات ضد انفجار، با راه‌اندازی مرکز کنترل کیفی و صدور گواهینامه بین‌المللی استاندارد، ایران به عنوان اولین کشور خاورمیانه در فهرست ۲۹ کشور دارنده مرکز صدور گواهینامه بین‌المللی کیفی قرار گرفته است.

به گزارش اکوپرشین، به نقل از ایسنا،محسن میرصدری، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مؤسس این آزمایشگاه در افتتاحیه اولین نهاد صدور گواهی و آزمایشگاه تجهیزات ضدانفجار در خاورمیانه، با بیان اینکه معتبرترین سیستم ارزیابی انطباق تجهیزات ضدانفجار که ابزار مناسبی را برای سازندگان، قانونگذاران و کاربران فراهم می‌کند، سیستم ارزیابی بین‌المللی IECEx است، گفت: هدف از سیستم ارزیابی انطباق IECEx، تسهیل تجارت بین‌المللی تجهیزات و خدمات برای استفاده در محیط‌های انفجاری و در عین حال حفظ سطح ایمنی مورد نیاز است. آزمایش و گواهی تجهیزات، خدمات و صلاحیت افراد مطابق با استانداردهای بین‌المللی، فروش محصولات ایمن‌تر را در سطح بین‌المللی با هزینه کمتر تسهیل می‌کند.

وی افزود: این شرکت با توجه به اهمیت خودکفایی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش کیفیت محصولات ساخت داخل و عدم وابستگی به خارج از کشور، با سرمایه‌گذاری چندین میلیاردی و تأمین زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز، استخدام بیش از ۹۰ نخبه و با حمایت سازمان ملی استاندارد، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، وزارت نفت و صمت در مسیر دریافت مجوز IECEx گام برداشته است.

میرصدری ادامه داد: این شرکت پس از انجام ممیزی ۶ روزه توسط خبرگانی از استرالیا، آفریقای جنوبی و چین برای اولین بار در خاورمیانه موفق شد مجوز نهاد صدور گواهی انطباق و آزمایشگاه آزمون مورد تأیید IECEx را اخذ کند. این اقدام موجب حل مسأله صدور گواهی ارزیابی انطباق بین‌المللی برای تولیدکنندگان تجهیزات ضدانفجار بدون نیاز به خروج ارز از کشور شده است.

مدیرعامل این شرکت از رئیس سازمان استاندارد درخواست کرد به منظور حمایت از اقدامات این شرکت دانش‌بنیان به عنوان آزمایشگاه مرجع و جلوگیری از خروج ارز از کشور، از نمونه‌های مشابه خارجی استفاده نشود.

در این مراسم همچنین حمیدرضا صالحی، رئیس هیات مدیره این آزمایشگاه اظهار کرد: تا پیش از این نمونه‌های تولیدات داخلی برای دریافت گواهینامه کیفی بین‌المللی به خارج از کشور انتقال می‌یافت که اکنون این گواهینامه در داخل صادر می‌شود که این امر نقش مؤثری در صرفه‌جویی ارزی و تسهیل در آزمایش محصولات داخلی دارد.

وی با بیان اینکه این مجموعه محصولات مختلفی در حوزه‌های برق، ‌نفت و گاز، مخابرات،‌ تجهیزات پزشکی و ‌صنعت برق را مورد آزمون کیفی قرار می‌دهد، یادآور شد: با راه‌اندازی مرکز کنترل کیفی و صدور گواهینامه بین‌المللی استاندارد، ایران به عنوان اولین کشور خاورمیانه در فهرست ۲۹ کشور دارنده مرکز صدور گواهینامه بین‌المللی کیفی قرار گرفته است.

راه‌اندازی آزمایشگاه ضدانفجار اقدامی بزرگ در مسیر تجارت جهانی

مهدی اسلام پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد نیز در این مراسم با اشاره به نگاه کیفی دولت سیزدهم به تولید کالا و خدمات در کشور اعلام کرد: این دولت اقدامات مهمی برای حضور کیفی در بازارهای جهانی انجام داده است و راه‌اندازی این آزمایشگاه یک اقدام بزرگ در جهت کیفی‌سازی و گام برداشتن در مسیر تجارت بین‌المللی و جهانی است. برای راه‌اندازی این شرکت دانش‌بنیان و آزمایشگاه در شرایط تحریم، ۱۳ گام بین‌المللی برداشته شده است.

اسلام‌پناه با تاکید بر اینکه آزمایشگاه‌ها مهمترین نقطه ثقل آزمون کالاها به شمار می‌روند، اظهار کرد: این شرکت نخستین مرکز آزمایشگاهی کشور است که می‌تواند گواهینامه کیفی منطبق با استانداردهای IECEx را صادر کند.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ورود به بازارهای جهانی بدون تعامل با دنیا میسر نیست، افزود: جمهوری اسلامی ایران تلاش خود را به کار بسته تا به مجامع تجارت بین‌المللی از جمله ILAC بپیوندد که در واقع ورود به بازارهای تجارت جهانی است. مجمع بین‌المللی تائید صلاحیت استاندارد ILAC دارای ۲۸ سال سابقه کاری است که با پیوستن به آن مبالغ هنگفتی صرفه‌جویی ارزی خواهیم داشت و تلاش‌ها بر این است تا در بازارهای جهانی به خوبی رقابت کنیم.

اسلام پناه با اشاره به اینکه پذیرش‌ها و شناسایی‌های متقابل تجاری با پیوستن به ILAC شکل می‌گیرد، ادامه داد: با حمایت دولت سیزدهم از سال ۱۴۰۰ با کار شبانه‌روزی، پیچیده و سنگین تمام تلاش‌ها بر این است که به عضویت ILAC برسیم. در دولت سیزدهم اقدامات مؤثری برای پیوستن به مجامع بین‌المللی تائید صلاحیت‌های کیفی کالا و تجارت جهانی برداشته شده است.

وی تصریح کرد: در روزهای آینده خبرهای خوشی در زمینه رفع مشکلات بین‌المللی در زمینه کیفی‌سازی، استانداردسازی و تجارت جهانی خواهیم داشت.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false