true
در طب سنتی، سیر نقش مهمی در پیشگیری بیماریها دارد. سیر حاوی مواد طبیعی ضد انعقاد خون است.
به گزارش اکوپرشین، تحقیقات نشان دادهاند که ممکن است سیر در درمان غلظت خون موثر باشد، ما در این مطلب به معرفی داروهای غلظت خون پرداختیم. ترکیبات مختلف سیر خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهند و خواص ضدمیکروبی دارد.
سیر به دلیل اینکه منبع غنی از آنتی اکسیدانها هست، خواص ضد سرطانی نیز دارد. در ادامه اثرات سیر بر غلظت خون، فشار خون و عملکرد قلب و عروق را بررسی میکنیم. همچنین اگر خواهان درمان غلظت خون با فصدسرم مخصوص هستید، این مطلب را از دست ندهید.
تاثیر سیر بر غلظت خون
همانطور که میدانیم غلظت خون بالا ممکن است باعث لخته شدن خون در رگها و گرفتگی عروق شود. سیر رقیق کننده خون است و از لخته شدن خون در رگها جلوگیری میکند. تاثیر ترکیبات فعال سیر بر غلظت خون باعث شده که از آن به عنوان یک درمان طبیعی برای این بیماری استفاده شود.
یکی از این ترکیبات فعال سیر آلیسین نام دارد. آلیسین خاصیت رقیق کنندگی دارد. این ماده فعالیت آنزیمهایی که سبب ایجاد لخته خونی میشوند را کاهش میدهد. همچنین از تجمع پلاکتها نیز جلوگیری میکند.
نحوه مصرف سیر برای غلظت خون
شاید برایتان این سوال پیش بیاید که میزان و نحوه مصرف سیر برای غلظت خون به چه صورت است؟ شما میتوانید سیر را به صورت دمنوش همراه با عسل میل کنید. برای این کار سیر خرد شده را به همراه عسل دم کرده و مصرف کنید. همچنین میتوانید سیر را به صورت پودر، عصاره یا روغن به همراه غذا استفاده کنید.
در پاسخ به سوال سیر را به چه صورت مصرف کنیم تا بیشترین اثر را بر غلظت خون داشته باشد؟ میتوان گفت برای تاثیر بهتر سیر سعی کنید آن را به صورت خام مصرف کنید. قورت دادن یک حبه سیر در روز میتواند به سلامت قلب و کاهش التهابات عروقی کمک کند. بهترین زمان مصرف سیر برای درمان غلظت خون با توجه به مشکلات هر فرد متفاوت است. برای گرفتن نتیجه بهتر میتوانید از یک متخصص طب سنتی در این زمینه کمک بگیرید. تمامی موارد گفته شده میتوانند از عوامل موثر بر کارایی مصرف سیر برای غلظت خون باشند.
تاثیر سیر بر کاهش چربی خون
از دیگر فواید این ماده شگفت انگیز، تاثیر سیر بر کاهش تری گلیسرید است. درست است که سیر برای کاهش چربی خون موثر است اما این موضوع دلیلی برای مصرف بیرویه غذاهای پرچرب و مضر نیست. شاید با مصرف سیر بتوانید به کاهش تری گلیسریدها و چربی خون کمک کنید اما همچنان بهترین کار پرهیز از مصرف مواد غذایی پرچرب و قندهای مصنوعی است. برای تاثیر بهتر سیر در کاهش چربی خون بهتر است سیر را به صورت خام بخورید و به همراه آن آب زیاد بنوشید.
تاثیر سیر بر فشار خون
پس از بررسی اثرات سیر بر چربی خون و غلظت خون نوبت بررسی نقش سیر در تنظیم فشار خون است. سیر اثر کاهنده بر فشار خون دارد و باعث کاهش فشار خون میشود. شاید جالب باشد بدانید که سیر پخته این اثر را ندارد و تنها سیر خام است باعث افت فشار خون میشود. آلیسین موجود در سیر با اثر بر پروتئینی به نام آنژیوتانسین۲ آن را مهار میکند. این پروتئین سبب افزایش فشار خون میشود و با مهار آن فشار خون کاهش پیدا میکند.
سیر همچنین مادهای به نام پلی سولفید دارد. این ماده توسط گلبولهای قرمز خون به گازی به نام سولفید هیدروژن تبدیل میشود و رگهای خونی را گشاد میکند. این اتفاق سبب کاهش فشار خون میشود. در صورتی که بیماری فشار خون دارید، حتما با احتیاط و با مشورت پزشک از سیر استفاده کنید. ما در مطلب دیگری به تاثیر غلظت خون و قهوه پرداختهایم.
تاثیر سیر بر گردش خون
نقش سیر در تنظیم گردش خون نیز قابل توجه است. خواص سیر برای تقویت گردش خون در سراسر بدن اثبات شده است. برگهای سیر نیز این خواص را دارند. تحقیقات نشان دادهاند برخی مواد فعال موجود در سیر اکسیژنرسانی به خون را افزایش میدهند. این اتفاق میتواند سطح انرژی و سرعت ترمیم آسیبها در بدن را افزایش دهد.
تاثیر سیر بر قلب و عروق
یکی دیگر از تاثیرات مهم این ماده غذایی مفید، تاثیر سیر بر عملکرد قلب و عروق است. همانطور که گفتیم سیر حاوی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان مادهای است که با رادیکالهای آزاد در بدن مبارزه میکند. رادیکالهای آزاد مواد مضری هستند که ممکن است باعث آسیب در نواحی مختلف بدن شوند.
آنتی اکسیدانهای موجود در سیر از آسیب به قلب جلوگیری میکنند. اگر سطح آنتی اکسیدان در بدن کم شود، رادیکالهای آزاد میتوانند به سلولهای قلب آسیب بزنند. این اتفاق باعث میشود احتمال ابتلا به انواع بیماریهای قلبی و عروقی مانند نارسایی قلب بالا برود.
با مصرف سیر که سرشار از آنتی اکسیدان است میتوانید به سلامت قلب و عروق خود کمک کنید. مقاله منتشر شدهای توسط Nutrition نشان میدهد که عصاره سیر میتواند در تقویت ماهیچه قلبی موثر باشد. وجود التهاب مزمن در بدن احتمال ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش میدهد. ترکیبات گوگردی موجود در سیر خاصیت ضدالتهابی دارند و التهابات بدن را کاهش میدهند.
این ترکیبات مانع تولید سیتوکین ( یک ماده التهابی) میشوند. برخی مطالعات نشان دادهاند که سیر در کاهش عوامل التهابی در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب موثر است. به همین دلایل استفاده از سیر در سبد غذایی در کنار ورزش و سبک زندگی سالم باعث حفظ سلامت قلب و عروق میگردد.
مصرف زیاد سیر چه عوارضی دارد؟
تا این بخش از مقاله با خواص سیر آشنا شدیم. اکنون بد نیست درباره عوارض جانبی احتمالی مصرف زیاد سیر نیز بیشتر بدانیم. درست است که سیر خواص بسیار زیادی دارد اما هر ماده غذایی در صورتی که بیرویه و بیش از حد مصرف شود باعث آسیب به بدن و عوارض جبران ناپذیری میشود. در ادامه چند مورد از عوارضی که مصرف زیاد سیر باعث آنها میشود را بررسی میکنیم.
- حالت تهوع و استفراغ: مصرف سیر تازه به صورت ناشتا ممکن است باعث تهوع یا استفراغ شود. مصرف زیاد سیر میتواند باعث سوزش معده و رفلاکس معده شود.
- اسهال: مصرف سیر قبل از صبحانه و ناشتا ممکن است سبب تجمع گاز در شکم و اسهال شود.
- تشدید خونریزی: در گزارشی که توسط مرکز پزشکی گرینلند منتشر شده، آمده که سیر میتواند باعث تشدید خونریزی شود. به همین دلیل نباید همراه با سیر از داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، هپارین، آسپرین و.. استفاده شود.
- کاهش شدید فشار خون: در صورتی که از داروهای کاهش فشار خون استفاده میکنید از خوردن سیر خودداری کنید. زیرا سیر فشار خون را کاهش میدهد.
- سردرد: ممکن است خوردن سیر خام در برخی از افراد باعث سردردهای میگرنی شود. به طور دقیق دلیل این اتفاق مشخص نیست.
- زایمان زودرس: مصرف زیاد سیر در دوران بارداری ممکن است باعث افزایش احتمال زایمان زودرس شود. همچنین مصرف زیاد سیر ممکن است طعم شیر را در دوران شیردهی تغییر دهد.
در نهایت، اگر داروی خاصی استفاده میکنید برای استفاده ار سیر در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.
جمع بندی
سیر یک ماده غذایی مفید با خواص شگفت انگیز است. فواید سیر شامل کاهش غلظت خون، کاهش فشار خون، کاهش چربی خون و تقویت قلب و عروق هست. آلیسین ماده فعال موجود در سیر است که در خواص سیر نقش مهمی دارد. استفاده از سیر به همراه هر نوع دارویی ممکن است مضر باشد و در صورت مصرف آن باید با پزشک حود حتما مشورت شود.
ما در این مقاله مرکز فصدخون ایران به اینکه سیر را به چه صورت مصرف کنیم تا بیشترین اثر را بر غلظت خون داشته باشد؟ پرداختیم پس در صورتی که مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی و یا فشار خون هستید در مصرف سیر احتیاط کرده و با پزشکتان مشورت کنید.
مصرف بیش از حد سیر ممکن است باعث عوارضی مانند تهوع و استفراغ، افت شدید فشار خون، اسهال، سردرد، تشدید خونریزی و زایمان زودرس شود. شما علاوه بر موارد گفته شده، میتوانید از دیگر خدمات ما مانند، خدمات فلبوتومی بهره ببرید.
true
false
false
false