true
رئیس سازمان انتقال خون گفت: پایگاه انتقال خون تهران ۲۰ درصد خون کشور را تامین میکند.
غلامرضا توگه پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح ساختمان جدید پایگاه انتقال خون تهران گزارش از عملکرد سازمان انتقال خون در دولت نهم و دهم را ارائه کرد.
وی گفت: ۵ پروژه ملی از جمله احداث ساختمان جدید در پایگاههای انتقال خون آذربایجان شرقی،تهران، یزد، لرستان و احداث مرکز تهیه فراوری و پخش خون در استان کرمان انجام شده است؛ همچنین عملیات اجرایی و احداث ساختمانهای انتقال خون در ۱۷ استان کشور نیز آغاز شده است.
توگه با اشاره به اینکه پایگاه انتقال خون تهران ۲۰ درصد خون مورد نیاز کشور را تامین میکند افزود: همچنین خونرسانی به بیش از ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی در تهران بر عهده پایگاه انتقال خون تهران است.
وی خاطرنشان کرد: تا سال ۸۵ چیزی حدود ۲۴ هزار تخت خونگیری داشتیم که این رقم تا سال ۹۳ باید به ۲۹ هزار تخت برسد. همچنین در زمان حاضر ۸۵۰ هزار کیسه خون توزیع میکنیم که با توجه به افزایش نیاز باید آنرا به بالای یک میلیون کیسه برسانیم.
توگه با توجه به اینکه چه در بحث بحرانها و چه پدافند غیرعامل پایگاه انتقال خون تهران ریسکپذیر است گفت: شهروندان تهرانی حداقل به دو پایگاه پدافند غیرعامل نیاز دارند و در حال حاضر به ازای هر ۷۳۳ واحد خونگیری یک پرسنل داریم در حالی که نرم کشور به ازای هر ۵۲۸ واحد خونگیری یک پرسنل است و اگر به نُرم جهانی نگاه کنیم این فاصله بیش از حد است چرا که در دنیا به ازای هر ۲۵۰ واحد خونگیری یک نیروی انسانی به کار گرفته میشود.
رئیس سازمان انتقال خون کشور مجموعه پایگاههای انتقال خون اعم از پایگاههای خونگیری،مرکز پخش و مراکز بیمارستانی را ۲۱۸ مورد عنوان کرد و گفت:این رقم در سال ۸۴، ۱۹۵ مورد بوده است.
وی نمودار میزان اهدای خون از سال ۸۴ تا سال ۹۰ را صعودی خواند و تصریح کرد: در سال ۸۴ حدود یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر خون خود را اهدا کردهاند که این رقم در سال ۹۰ به یک میلیون و ۹۸۷ هزار نفر رسیده است و میزان اهدای داوطلبانه خون در سال ۹۰ صددرصد شده است.
توگه تاکید کرد:طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی اگر هر کشوری یک تا ۳ درصد جمعیتش خون خود را اهدا کنند نیاز آن کشور برطرف میشود که این رقم در ایران ۲.۶ درصد است و ما جزو کشورهای برتر از حیث اهدای خون هستیم.
true
false
false
false