×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور، اظهار کرد: متاسفانه کشاورزان همیشه از دریافت قیمت تمام شده و سود متعارف محروم هستند.

“سید موسی رهنمایی” با بیان اینکه افزایش قیمت خرید تضمینی گندم چندان قابل توجه نبوده است، گفت: اگر به شکل ریشه‌ای موضوع را بررسی کنیم، کشاورزان همیشه از دریافت قیمت تمام شده و سود متعارف محصولات خود اعم از گندم، شیر و سایر محصولات کشاورزی و دامی محرومند و این جریانی است که همیشه تداوم داشته است.

رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور یکی از دلایل آن را صنفی عمل نکردن کشاورزان خواند و افزود: در حالی که در دو سال اخیر بخش کشاورزی تنها بخشی بود که به بهترین نحو هدفمندی یارانه‌ها و حذف حامل‌های انرژی را پذیرفت، به این امید که بعد از گذشت این زمان به فضای آزاد اقتصادی برسد و تمام محصولات را با قیمت تمام شده دریافت کند اما امروز این اتفاق محقق نشد.

وی تاکید کرد: باید دستگاه‌های تخصصی مانند جهاد کشاورزی حضوربهتری داشته باشند اما امروز متاسفانه شاهد حضور سایر دستگاه‌ها هستیم؛ جهاد کشاورزی باید با اقتدارتر ورود پیدا کند و تصمیم‌گیران محصولات کشاورزی که متولیان این حوزه نیستند، کناره‌گیری کنند زیرا دستگاه تخصصی، هزینه‌ها را می‌داند و بر مشکلات تولیدکننده اشراف دارد.

رهنمایی با اشاره به اینکه برمبنای محاسبات کشوری، قیمت تمام شده فعلی گندم ۱.۵ برابر قیمت تعیین شده است، ادامه داد: اصل واردات و صادرات را در کشور باید یک دستگاه تخصصی کنترل کند که در حوزه کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی مسوول آن است تا به اندازه نیاز واردات کنند و تلاششان معطوف به صادرات باشد و باید حمایت از تولید داخل نیز صورت گیرد اما در حال حاضر افراد دیگری دخالت دارند.

رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور به حضور بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: بخش خصوصی ضرورت اجتناب‌ناپذیری است اما ورودش باید تحکمانه نباشد.

وی به جولان دلالان اشاره کرد و افزود: متاسفانه بخش عظیم مشکلات بخش کشاورزی، دلالان هستند به عنوان مثال در یک پروسه شش ماهه تخمه آفتابگردان که تولید می‌شود، ۶۰۰ تومان کشاورز می‌فروشد و در یک آب و نمک و حرارت به ۴۰۰۰ تومان به دست مصرف کننده می‌رسد؛ در واقع اختلاف از تولید تا مصرف‌کننده بسیار است که گاهی اوقات دلالان در مسیر هستند و گاهی افرادی که خدمات ارائه می‌کنند.

رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی کشور به شبکه تعاون روستایی اشاره کرد و افزود: این شبکه، شبکه‌ای ارزشمند است که با اصلاحاتی می‌توان از پتانسیل‌های آن بهره برد به عنوان مثال اصلاح در مدیریت شبکه، حضور افراد مجرب و برنامه‌ریزی در این راستا کارساز است.

رهنمایی در ادامه یکی از وظایف نظام صنفی را دفاع از حقوق کشاورز دانست و افزود: کشاورزان مجدانه در مجامع شرکت کنند و بدانند که در تمام کشورهای مترقی خود بهره‌برداران تصمیم‌گیرنده هستند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false