true
سرپرست ارکستر «آرس نوا» از ادغام این ارکستر با گروه آوازی تهران به سرپرستی میلاد عمرانلو خبر داد.
جزییات اجرای ارکستر بزرگ بادی «آرس نوا» به سرپرستی آرمین قیطاسی که قرار است ۱۳ و۱۴ تیرماه در تالار وحدت برگزار شود، صبح امروز- ۱۰ تیرماه – در یک نشست خبری تشریح شد.
در ابتدای این نشست، آرمین قیطاسی درباره پیشینه این ارکستر گفت: این ارکستر در واقع از دو بخش مجزا تشکیل شده بود که بخش «کوینتت» آن با حمایت منوچهر سحابی هدایت میشد. از همان روزها بود که ارکستر بزرگ بادی آرس نوا هم تشکیل شد و در بین ۲۷ گروه در جشنواره موسیقی کلاسیک رتبه نخست را کسب کرد.
او افزود: «آرس نوا» با استفاده از سازهای بادی، قطعات پاپ و جاز را برای مخاطبان اجرا میکند تا بتواند با اجرای این قطعات نوستالژیک، تداعیکننده خاطرات کودکی مخاطبانش در سنین مختلف باشد.
سرپرست ارکستر بادی «آرس نوا» درباره رپرتوار اجرای پیشرو توضیح داد: در این کنسرت، ۳۲ قطعه برای سازهای بادی تنظیم کردیم که تعدادی از آنها قطعات درخواستی مردم است که بارها به بنده ایمیل زده و درخواست کردهاند تا آنها را در کنسرت اجرا کنیم.
او قطعات «تایتانیک»، «پینوکیو»، «دور دنیا در هشتاد روز»، «فوتبالیستها»، «اوشین» و … را به عنوان قطعاتی نام برد که در اجرای پیش رو توسط ارکستر نواخته خواهد شد.
قیطاسی هدف از تشکیل ارکستر آرس نوا را ایجاد فرهنگ شنیداری نو با اجرای قطعاتی دانست که مردم با آنها خاطرات چندین و چند ساله دارند.
او همچنین با اظهار نظر نسبت به محدودیت نوازندگان سازهای بادی در ایران،توضیح داد: در مورد ساز «آبوا» قحطی نوازنده وجود ندارد، اما سازهای ساکسیفون و فاگوت شاید به تعداد انگشتان دست در ایران نوازنده داشته باشد و این در حالی است که ارکستر به نوازندگان خبره نیاز دارد و نوازندگان حرفهای نیز در ایران کم هستند.
این آهنگساز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در اجرای قبلی آرس نوا صدای تعدادی از سازها بر سایر صداهای ارکستر غالب میشد ،گفت: اجرای قبل با کنسرت ارکستر سمفونیک تهران همزمان شده بود و تغییرات فنی آنها روی اجرای ما نیز تاثیر گذاشت، اما این اجرا با معیارهای ارکستر آرس نوا صدابرداری خواهد شد و تمام حرکات صحنه، طراحی شدهاند.
قیطاسی درباره اجراهای آتی این ارکستر توضیح داد: پس از این اجرا، آرس نوا در کرمانشاه به روی صحنه خواهد رفت و اجرای بعدی نیز که شهریور ماه برگزار خواهد شد با تلفیق ارکستر آرس نوا و گروه آوازی تهران همراه خواهد بود که سرپرستی آن بر عهده میلاد عمرانلو است.
این هنرمند جوان در بخش دیگری از سخنانش از برگزاری مسترکلاسهای آرس نوا خبر داد و افزود: در آینده در سراسر ایران توسط نوازندگان این ارکستر مسترکلاسهایی برگزار خواهد شد تا استعدادهای کودک و نوجوان شناخته شوند و به زودی با نوازندگان کم سن و سال به روی صحنه برویم.همچنین در زمینه خوانندگی نیز استعدادیابی میکنیم و این اجرا نیز با کلام همراه خواهد بود که ترجیح میدهم جزییات آن را اعلام نکنم.
او درباره دلیل برگزاری این مسترکلاسها برای کودکان گفت: تکنیک تکنوازی در ایران رعایت نمیشود و این در حالی است که این موارد باید در هنرستان تعلیم داده شود. بنابراین ارکستر آرس نوا این اقدام را انجام خواهد داد تا به ارتقای موضوع تکنوازی نیز کمک کند.
در بخش دیگری از این نشست خبری ، پوریا منوچهری – مدیر برنامه ارکستر آرس نوا – گفت: در این اجرا سازبندی متفاوت خواهد بود و سازهایی به صدا درخواهند آمد که تا به حال در ایران نواخته نشدهاند. این سازها متعلق به آمریکای جنوبی و اسکاتلند است و تعدادی ساز کوبهای نیز به ما اضافه میشوند. در واقع این ارکستر قطعاتی را اجرا میکند که طیف گسترده مخاطب را در بر میگیرد.
او درباره حمایت مالی ارکستر نیز اظهار کرد: ارکستر حمایت دولتی و خصوصی ندارد و وضعیت مالی بر عهده خودمان است، اما اهدافی برای ارکستر تعریف کردیم که یکی از آنها موضوع متفاوت بودن است. آرس نوا میخواهد کارش را با این متفاوت بودن آغاز کرده و آن را به کودکان نیز منتقل کند تا بتواند نوازنده سلو پرورش دهد.
منوچهری اضافه کرد: حدود ۴۰ درصد از نوازندگان آرس نوا کسانی هستند که سن کمی دارند و در واقع در ارکستر آموزش میبینند، اما همین نوازندهها در آینده بهترین خواهند بود.
مدیر برنامههای ارکستر آرس نوا در ادامه سخنانش عنوان کرد: اینکه از آرس نوا به عنوان یک ارکستر بزرگ بادی نام میبریم اغراق یا تبلیغات واهی نیست بلکه «آرس نوا» یک Big band است که میتواند با ارکسترهای بزرگ دیگر همکاری کند. «آرس نوا» میتواند رشد زیادی داشته باشد که به حمایتهای مالی هم احتیاج دارد.
او معتقد است: «آرس نوا» میتواند شنونده عام را خاص کند و این همه مدیون تلاشهای آرمین قیطاسی است که به بهترین نحو تنظیم میکند و آرش گوران نیز به عنوان رهبر ایدههای نویی را به ارکستر منتقل میکند، این ارکستر کمیاب است و حرف برای گفتن دارد.
در پایان این نشست خبری نیز، قیطاسی اظهار امیدواری کرد تا اسپانسرها دست از حمایت موسیقیهای خواننده محور بکشند و به سمت چنین ارکسترهایی نیز بیایند.
true
false
false
false