×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

محققان دانشگاه رایس موفق به تولید یک باتری قابل افشانه شد‌ند که می‌تواند فناوری را دگرگون کرده و راه را برای ابزارهای مشابه و فناوری‌های خانگی با منابع نیروی داخلی هموار کند.

این باتری لیتیوم یون که عملا روی هر سطحی قابل نقاشی است با افشاندن لایه‌های شیمیایی یک باتری کار می‌کند.

این باتری جدید می‌تواند دستگاه‌های خورشیدی را با ارتقای ذخیره آنها و بدون باتری‌های بزرگ با طول عمر بالا، کاربردی کند.

این محصول اکنون بر روی صفحات حمام مورد آزمایش قرار گرفته و یک میزان ثابت ۲.۴ ولتی را تولید کرده است. طبق گزارش‌های علمی مجله «نیچر»، این باتری با یک سلول خورشیدی شارژ مجدد می‌شود.

این فناوری که توسط سازندگان آن در دانشگاه رایس به عنوان یک الگوی تغییردهنده معرفی شده، می‌تواند در آینده وارد صنعت شود.

به گفته دکتر «پولیکل آجایان»، این امر بدین معنی است که بسته‌بندی سنتی برای باتری‌ها راه را برای یک رویکرد بسیار منعطف‌تر باز کرده، به طوری که به همه نوع طراحی و امکان ادغام جدید برای دستگا‌های ذخیره اجازه خواهد داد.

وی افزود: اخیرا تولید منابع نیرو با یک عامل شکل بهبود یافته مورد توجه قرار گرفته و این یک گام بزرگ در آن جهت محسوب می‌شود.

این تیم توسط «نیلام سینگ» رهبری شده بود که ساعت‌های بسیاری را برای فرموله کردن و ترکیب رنگ‌ها به منظور ساخت هر یک از اجزای پنج لایه شامل دو لایه جمع کننده، یک کاتد، یک آند و یک جداساز پلیمر در میان آنها صرف کرد.

برای آزمایش، ۹ باتری مبتنی بر کاشی حمام به طور موازی متصل شدند. روی یکی از آنها یک سلول خورشیدی قرار گرفت که نیرو را از یک نور سفید آزمایشگاهی تبدیل می‌کرد.

این سلول خورشیدی قادر به تامین نیروی ۴۰ چراغ ال‌ای‌دی برای کلمه «رایس» برای شش ساعت بود.

این فناوری هنوز با باتری‌های عادی منطبق نیست، چرا که یک باتری قابل افشاندن باید حدود ۰.۱۳ متر مربع باشد تا با باتری یک تلفن همراه استاندارد تطبیق داشته باشد، اما ارتقاء خواهد یافت.

«سینگ» خاطرنشان کرد: ظرفیت، راندمان و کارایی این باتری‌ها اگر در مقیاس صنعتی تولید شوند، به طور گسترده‌ای قابل ارتقا است.

وی گفت: سخت‌ترین بخش این فناوری دستیابی به ثبات مکانیکی بود و جداساز در این میان نقش مهمی را ایفا کرد. ما دریافتیم که نانولوله و لایه‌های کاتد به خوبی به هم می‌چسبند، اما اگر جداساز به طور مکانیکی ثابت نبود، زیرلایه خود را جدا می‌کردند.

این محققان اکنون در حال ثبت فناوری خود به عنوان اختراع هستند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false