true
زندگی استاد «احمد اسفندیاری» یکی از پیشگامان هنر نوگرای ایران به صورت مستندی با عنوان «هما، جمیله و احمد» مراحل پایانی را پشت سر میگذارد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، این مستند را «محمود رحمانی»، عضو پیوسته انجمن مستند سازان ایران، پژوهشگر و فیلمنامه نویس به سفارش فرهنگستان هنر برای ثبت در تاریخ هنر معاصر، کارگردانی کرد. رحمانی تاکنون مستندهایی چون «نفت سفید»، «مدار صفر درجه»، «ملف گند» و «مادرم بلوط» را کارگردانی کرده و جوایز متعددی از جمله جایزه معتبر «روبرتو روسلینی» از ایتالیا ، «داک فست مونیخ» جشنواره بروکسل، نشان ویژه «دون خوزه لوای جی» و … را از آن خود کرده است.
فیلم مستند « هما، جمیله و احمد» جدیدترین اثر رحمانی است که ۵۲ دقیقه زمان دارد و هماکنون فیلمبرداری آن به پایان رسیده و فرید دغاغله در حال تدوین و صداگذاری این فیلم است هم زمان موسیقی فیلم نیز در حال تولید است.
این مستند به تهیه کنندگی «مهناز چترفیروزه» در فرهنگستان هنرتهیه شده و«رضا عبیات» تصویر بردار، «امین سپهریان» دستیار کارگردان، « ابراهیم حاجتی» آهنگساز، «فرزاد جعفری» مدیر تولید، «فرید دغاغله» عکس و « محمود رحمانی» مجری طرح، سایر عوامل تولید این فیلم را تشکیل میدهند.
استاد «احمد اسفندیاری» سال ۱۳۰۱ در تهران چشم به جهان گشود. او نقاشی را از دوران کودکی زیر نظر استاد «علیمحمد حیدریان» از شاگردان کمالالملک فرا گرفت و به دلیل طراحی طبیعت و مناظر تخیلی که همواره در آثار اولیه او وجود داشت به نقاشی آبرنگ روی آورد؛ بعد از ورود به دانشگاه و به خاطر علاقهمندی به آثار هنرمندانی چون « گوگن»، « سزان» و «رامراند» سبک امپرسیونیست را برای آثار خود انتخاب کرد او جزو معدود هنرمندانی است که نامش در فرهنگ «لاروس» (دانشنامه بزرگ به زبان فرانسه) ثبت شده است. اسفندیاری تا کنون نزدیک به هشت هزار تابلو خلق کرده که بخش زیادی از آثارش هماکنون در موزههای آمریکا و اروپا نگهداری میشود.
احمد اسفندیاری در حال حاضر در سن ۹۱ سالگی به همراه تنها فرزندش « جمیله » در تهران زندگی میکند.
true
false
false
false