true
رئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت: برای حمایت از ظرفیتهای آماتور و افراد دارای ایده نیز مراکز رشد فناوری را در سراسر کشور راهاندازی کرده ایم.
محمود تولایی رئیس سازمان بسیج علمی، پروهشی و فناوری کشور در نشست خبری به منظور اعلام آغاز فعالیت نخستین نمایشگاه و فروشگاه دائمی محصولات مخترعین و مبتکرین برگزار شد، گفت: اگر امروز دشمن همه عرصه ها را برای ملت ما تنگ می کند و این همه فشار در منطقه شاهد هستیم، به دلیل همت جمعی استکبار برای گران تمام شدن دستیابی کشور ما به فناوری های نوین جهانی است.
رئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت: نمایشگاه دائمی اختراعات و ابتکارات نیز ویترینی برای نمایش خلاقیتهای مبتکران کشور است.
وی افزود: در این نمایشگاه نزدیک به ۲۲۰ طرح که به مرحله تجاریسازی رسیده، ثبت نام شده که برخی از این طرحها در این فروشگاه عرضه گردیده است.
تولایی گفت: بخشی از این محصولات آماده فروش است و بخشی نیز آماده مشارکت سرمایهگذاران هستند.
رئیس سازمان بسیج علمی کشور افزود: برخی دیگر از محصولات مخترعان نیز مراحل آزمایشگاهی را سپری کرده و در مرحله معرفی به سازمانهای کاربر هستند.
وی گفت: شناسایی ۷۰۰۰ محقق، دریافت ۴۰۰۰ طرح و راهاندازی ۱۵ پژوهشکده مجازی از دیگر اقدامات سازمان بسیج علمی است.
تولایی افزود: این سازمان طرحهای زیر ۵۰ میلیون تومان را حمایت میکند، ولی بالای این مقدار را برای جذب سرمایهگذار پیگیری مینماید.
رئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت: نمایشگاه دائمی محصولات مبتکران برای حمایت از نخبگان طراحی شده؛ همچنین سازمان بسیج علمی برای توانمندسازی و ترویج فرهنگ و سواد پژوهشی مردم، طرح باشگاه خانواده خلاق را برای نونهالان در کنار مساجد در نظر دارد.
وی گفت: برای حمایت از ظرفیتهای آماتور و افراد دارای ایده نیز مراکز رشد فناوری را در سراسر کشور راهاندازی کرده ایم.
تولایی در ادامه از استقبال مخترعان از طرحهای سازمان بسیج علمی خبر داد و گفت: سالانه در کشور بین ۷ تا ۱۰ هزار اختراع ثبت میشود و این یعنی مبتکران علاقهمند هستند که اختراعهای خود را ثبت کنند و مورد حمایت قرار بگیرند، ولی گسستگی بین عرصههای تولید و نیاز از این موضوع جلوگیری میکند و سازمانهایی نظیر سازمان بسیج علمی میتوانند نیازمندیهای فناوری را با تولیدات نوآوران در تعامل قرار دهند.
رئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت: اگر بخش خصوصی کارآمد فعال شود و اقتصاد دانشبنیان نیز شکل بگیرد، فروش نفت کاهش مییابد و ارزش افزوده بیشتری به کشور میرسد.
وی در ادامه گفت: اگر فرهنگسازی اتفاق نیفتد، با توجه به خامفروشی نفت، فرصتهای کارآفرینی و اشتغال را از دست میدهیم که نتیجه آن این است که جامعه علمی ما و جوانان بااستعدادمان نتوانند مدیریت بهینه منابع ارزشمند کشور را داشته باشند.
تولایی گفت: جمعیت فراوان گروه دانشجویی و منابع انسانی هوشمند برگ برنده جامعه علمی کشور است و یکی از عللی که امروز جذب جوانان ما هدف کشورهای دیگر است، این است که جوانان از دسترس چرخه فناوری دور بمانند و جبران رشد منفی کشورهای پیشرفته نیز از این طریق صورت گیرد.
رئیس سازمان بسیج علمی کشور در ادامه با اشاره به ضرورت برقراری اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: امروز ضرورتهایی در سطح جهانی به عنوان کنترل کشورهای در حال توسعه برای استکبار مورد توجه قرار گرفته و ما نیز باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی فعالیت کنیم.
وی گفت: در سال گذشته ۶۰۰۰ عنوان قلم کالای وارداتی در کشور داشتیم که اگر از چهار میلیون جمعیت دانشجو، سه میلیون را در نظر بگیریم، به ازای هر قلم کالای وارداتی، ۵۰۰ دانشجو داریم که میتوانیم از همین طریق مشکل واردات را حل کنیم.
تولایی افزود: در جهان عمر فناوریهای نوین به طور معمول سه تا پنج سال است، ولی در کشور ما گاهی فناوریها شش سال پشت مراحل ثبت اختراع میمانند که ایجاد فضای عرضه محصولات مبتکران میتواند این مشکل را رفع کند.
رئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت: سازمان بسیج علمی به ایجاد فضای عرضه محصولات مبتکران، فضای تعامل بین مبتکران هم رشته به منظور همافزایی و تقویت باور ملی و توانمندسازی جوانان نوآور و خلاق میپردازد.
وی بیان داشت: حمایتهای مالی و آزمایشگاهی از مبتکران نیز از جمله فعالیتهای سازمان بسیج علمی برای حمایت از اختراعات است.
تولایی از افتتاح شعبههای دیگر نمایشگاه و فروشگاه دائمی محصولات مبتکران خبر داد و گفت: در سال ۹۱ افتتاح دو شعبه دیگر از فروشگاههای دائمی محصولات مبتکران را در تهران یا استانهای دیگر داریم و متناسب با استقبال از این طرح، آمادگی گسترش آن را نیز داریم.
true
false
false
false