true
ماه مبارک رمضان برای اهالی رسانه موقعیت مهم و سرنوشتسازی محسوب میشود.
برنامهسازها و مجریها هم دوست دارند به نوعی خود را مهمان سفرههای افطار مردم کنند؛ چراکه عرصهای برای جولان و خودنمایی به حساب میآید. «ماه عسل» عنوان ویژه برنامهای است که در این چند سال اخیر جزو پربینندهترین برنامههای لحظات ملکوتی افطار محسوب میشود و تاکنون با مجریان متعددی کارش را ادامه داده و شاید به جرات بتوان گفت که احسان علیخانی از مجریان موفقی است که اجرای این برنامه را عهده دار بوده و بیشترین اجرا را هم در این برنامه داشته است. اما فرزاد حسنی، حسن جوهرچی و محسن افشانی هم در این برنامه به عنوان مجری حضور داشتهاند و شانس خود را برای اجرای برنامه امتحان کردهاند که در برخی از مواقع اجرای برنامه موفق و برخی از مواقع غیر موفق بوده اند در حال حاضر هم این برنامه کار اجرا را به سیدعلی ضیاء کسی که برخی از او به عنوان یک نیروی مستعد نام میبرند و بسیاری هم بر این باورند که او قصد تقلید کار فلان مجری را دارد و یا میگویند که او برای اجرا در این برنامه کوچک بود. حواشی که حول این جابهجایی ایجاد شده، باعث شد گزارش کاملی در مورد تاریخچه این برنامه تهیه کنیم تا ببینیم از ابتدا تا امروز چه کسانی در این برنامه حضور داشتند و چه اتفاقاتی در طول این سالها رخ داده؛ اتفاقاتی که شاید تا امروز از آن بیخبر بودهایم.
مجریان در تلویزیون حکم اهرم تنظیم جهت را دارند. آنها یک برنامه تلویزیونی را با میزان تواناییهای خود تنظیم میکنند و اگر بتوانند به خوبی از پس آن بر بیایند، جذابیت یک برنامه را تضمین میکنند. به ویژه آنکه برنامهای مجری محور بوده و قرار باشد در یکی از مناسبتهای مهم از تلویزیون پخش شود.
«جزر و مد» یک اتفاق رسانهای
فرزاد حسنی در «کوله پشتی» اجرای قابل قبولی داشت و طرفداران زیادی برای خود دست و پا کرده بود. اجرای خاص فرزاد در کوله پشتی منجر شد مسئولان شبکه سه تصمیم بگیرند به علی زاهدی (تهیه کننده) و فرزاد حسنی اعتماد کنند و فرصت طلایی ساخت برنامه افطار را به این گروه بسپارند. «جزر و مد» که با یک طرح جدید و ایدهای نو از سوی علی زاهدی، با اجرای فرزاد حسنی همراه شده بود، خیلی زود و در همان یکی – دو برنامه نخست توانست مخاطبان بیشماری را پای این جعبه جادویی بکشاند. این برنامه که به نوعی یک اتفاق رسانهای هم محسوب میشد، به دلیل اختلافی که بین حسنی و تهیه کننده برنامه ایجاد شد، فقط شش روز ادامه داشت و در نیمههای برنامه ششم بود که برنامه بدون خداحافظی فرزاد به پایان رسید. علی زاهدی به دنبال گزینه مناسبی برای ادامه اجرای جزر و مد میگشت؛ جایگزین فرزاد حسنی خیلی زود پیدا شد و آن هم کسی نبود جز مجری تازه وارد و کمتجربهای به نام احسان علیخانی. وی هم که در غیاب فرزاد، موقعیت را برای دیده شدن بسیار مناسب میدید، از این موقعیت طلایی استفاده کرد و با هوش بالایی که داشت دست به ریسک خطرناکی زد و ازاواسط برنامه، جایگزین فرزاد حسنی شد و روی صندلی برنامهای نشست که به گفته تهیه کننده برنامه بخش عمدهای از ایدههای آن متعلق به فرزاد حسنی بود.
تولد «ماه عسل» در امتداد «جزر و مد»
احسان علیخانی آن سال، هرطورکه بود «جزر و مد» را با حرف و حدیثهای فراوان به پایان رساند. وی که جایگزین یکی از بهترین مجریهای آن روزهای تلویزیون شده بود، با انتقادهای زیادی مواجه شد. علیخانی سال بعد، با برنامهای به نام «ماه عسل» به تهیه کنندگی علی زاهدی دوباره در لحظات افطار ازشبکه سوم مهمان لحظات روحانی مردم بود. این برنامه از نظر محتوا و شکل دکور با «جزر و مد» تفاوت چندانی نداشت و تنها نکته بارز آن، اجرای متکبرانه احسان بود، نکته جالب دیگری که در این برنامه به چشم میخورد این بود که برخلاف «جزر و مد» که برنامه با تعامل فرزاد حسنی و علی زاهدی جلو میرفت، زاهدی حرف اول و آخر «ماه عسل» را میزد و احسان تنها مجری برنامه بود و اختیاری فراتر از این نداشت.
در سال ۸۶ در یک اتفاق غیرمنتظره احسان، تهیهکنندگی این برنامه را برعهده گرفت و «جزر و مد» را به «ماه عسل» تغییر نام داد. در واقع قالب کلی «جزر و مد» را تغییر داد؛ و خیلی زود مردم با «ماه عسل» صمیمی شدند.
اما عمر تهیه کنندگی علیخانی در برنامه «ماه عسل» بسیار کوتاه بود و سال بعد علی زاهدی تهیهکنندگی «ماه محبوب» را بر عهده گرفت و حتی محسنافشانی را به جای احسان برای اجرا انتخاب کرد. البته افشانی هم مثل فرزاد حسنی دوام نیاورد و دوازده روز بعد احسان علیخانی به برنامهای که مال خودش نبود،بازگشت و هنوز هم ماجرا در هالهای از ابهام قرار دارد که چرا آن دوازده روز افشانی به جای احسان علیخانی آمد؟! به هرحال «ماه محبوب » به پایان رسید و سال بعد احسان علیخانی در برنامهای که درمیان مردم جای خوبی باز کرده بود مجددا با عنوان «ماه عسل» مهمان مردم شد.احسان علیخانی در این برنامه بیش از متن ارایه شده به اجرا میپرداخت، اما متاسفانه بداهه گوییهای زیاد و خارج از چارچوب خیلی نتیجه خوبی نداد و در اختتامیه «ماه عسل» ۸۸ بدون خداحافظی آنتن شبکه را رها کرد .
اما مدتی گذشت و احسان روزه سکوت را شکست: « به من گفتند دیگر نمیتوانی اجرا کنی ، باید قید ماه عسل را بزنی … ناراحت شدم حرص خوردم … اما مطمئن باشید احسان علیخانی هرگاه حرفی برای گفتن داشته باشد، برخواهد گشت .»
جوهرچی اجرا کرد و تقدیر شد
این شبکه در سال 89 ماه عسل را با اجرای حسن جوهرچی که سابقه مجری گری نداشت، روی آنتن برد و حتی صدای منتقدان احسان علیخانی را هم در آورد. در حالی که حسن جوهرچی بازیگر با سابقه و با تجربهای است نه مجری. با تمام انتقادها این برنامه تا پایان ماه رمضان ادامه پیدا کرد؛ اما در پایان سال ۸۹، آزاده نامداری احسان را به برنامه غیرمنتظرهای دعوت کرد تا او حرفهای ناگفتهاش را روی آنتن شبکه دو ببرد. دیری نپایید که خبری خوش برای طرفداران ماه عسل با عنوان «احسان علیخانی برخواهد گشت»، رسید.
در سال 90 «ماه عسل» بار دیگر با اجرای احسان علیخانی از شبکه سوم پخش شد. در نهایت «ماه عسل» احسان علیخانی این بار هم با تمام انتقادات و البته تعریفها و تمیجیدها به پایان رسید .
علی ضیاء وارد میشود
احسان علیخانی امسال در قاب «ماه عسل» ظاهر نشد. دلیلش نه تصمیم مسئولان شبکه سه است، نه قهر علیخانی! احسان به خاطر اتفاقاتی که در برنامه نوروزی شبکه دو افتاد، ممنوع الکارشد؛ اتفاقاتی که اصلا هم سیاسی نیست. طبق تصمیم مسئولان سیدعلی ضیاء سکان اجرای ماه عسل ۹۱ را برعهده گرفت. بعد از اعلام نام ضیاء به عنوان مجری امسال، حرف و حدیثهای زیادی مطرح شد. احسان هم در محافل خصوصی از تصمیم برای اجرای ضیاء به شدت گله کرده و برای اینکه باراین برنامه به سلامت نرسد، از عواملی که در حال همکاری با تیم «ماه عسل» ۹۱ هستند در خواست کرده به کارشان ادامه ندهند تا ضیاء و دوستانش با مشکل روبه رو شوند. اما با تمام حاشیههای پررنگتر از متن قرعه اجرای این برنامه به نام سیدعلی ضیاءافتاد؛ مجریای که اجرای برنامههای موفقی چون «نیمروز» را در کارنامه دارد حالا سکان اجرای یکی از برنامههای محبوب ماه رمضان در چند سال اخیر را به دست گرفته است.
علی ضیاء اهل نمایش نیست بلکه جذابیت او در شیطنتها و بازیگوشیهای شیرینش است. اصلا شهرت او بیشتر به خاطر همین شخصیت خندان، خوشحال و سهلگیر است. اینکه زندگی و جوانی را در رفتار و چشمهایش میشود دید. به همین خاطر است که برنامههای او – معمولا – برنامههای سادهای است؛ چالشهای علیخانی وار ندارد.
وی در مورد اختلاف با احسان علیخانی چنین میگوید: «همه ما در یک جهت حرکت میکنیم و آن هم ارایه تصویری زیبا به مردم خوب کشورمان است. اگر همه به هم مسیر بودن باور داشته باشیم دیگر چنین حاشیههایی ایجاد نمیشود، من با احسان علیخانی مشکلی ندارم و او را مثل برادرم دوست دارم. امیدوارم امسال بتوانم با اجازه خدا و برای خدا برنامه خوبی را تقدیم مردم خوبمان کنم و سال آینده هم احسان علیخانی دوباره برنامه را اجرا کند.» علی ضیاء از احسان در نخستین برنامه تشکرد کرد؛ چرا که از شروع این برنامه زحمات زیادی برای «ماه عسل» کشیده است، اما این تشکر از سوی علیخانی بیپاسخ ماند. سمپاشی عوامل پشت صحنه نسبت به ضیاء و از اشارات و تذکرات هنگام صحبت با مهمان وی به ستوه آمده و به نظر میرسد از نادیده گرفتنش دل خوشی ندارد.
نگاه علی ضیاء «غیرمجری» در مورد مجری شدن که اگر بخواهد از خارج گود تحلیل کند، «مجریانمان ابتدا باید دغدغه بودن یا نبودنشان برطرف شود تا بعد بتوانند به اجراهای جهانی فکر کنند.»
نکته قابل تامل این است که ضیاء معمولا در قالبهای شاد و مفرح اجرا داشته است و باید دید آیا میتواند از پس برنامه جدی چون «ماه عسل» بر بیاید یا خیر؟
true
false
false
false