×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

در جلساتی که کمیسیون بودجه برگزار کرد مشخص شد که از ۹۰۰ پروژه، ۴۱۷ پروژه در بودجه کشور بوده است،

مشخص هم نیست که دولت می خواهد مابقی این بودجه را از کجا بیاورد؛ گفته اند که قرار است از محل فروش اوراق مشارکت تامین کنیم. اما باید بیایند و دراین خصوص شفاف سازی کنند.
فردا: پروژه های مهر ماندگار از جمله اقدامات دولتی است که از همان ابتدا انتقادات و واکنش های شدید نمایندگان را بر انگیخت و تا بدان جایی پیش رفت که امروز غلامرضا اسدالهی نماینده مجلس خبر از حساسیت ویژه مجلس در پی عدم تعلیق این پروژه ها می دهد.
اول فروردین امسال بود که محمود احمدی‌نژاد در پیام نوروزی خود برای اولین بار از برنامه دولت برای اجرای پروژه‌هایی تحت عنوان «مهر ماندگار» یاد کرد. مهر ماندگار در واقع به پروژه‌های عمرانی بزرگی اطلاق می‌شود که طی سفرهای استانی دولت نهم و دهم مصوب شده‌اند، اما هنوز به مرحله نهایی نرسیده‌اند.
رئیس‌جمهور اعلام کرد که در نشست مشترک وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیرو و جهاد کشاورزی استانداران و مدیران جهاد کشاورزی استان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که دولت حدود ۹۰۰ کار و طرح بزرگ در کشور دارد و همت خود را صرف اجرا و اتمام آنها نموده است.
او این طرح‌ها را برای تکمیل و بهره‌برداری از تمام طرح‌های بزرگ عمرانی، علمی، بهداشتی، صنعتی، فن‌آوری، کشاورزی و فرهنگی یاد کرد و گفت: «بنای دولت بر این است تا به گونه‌ای کار کند تا باری بر دوش دولت بعدی نگذارد و در حقیقت ما می‌خواهیم این فرصت برای دولت بعدی باقی باشد که برنامه‌ و بودجه خود را خودش تنظیم کند و بر اساس برنامه‌هایی که به تایید ملت ایران می‌رسد کارهایش را جلو ببرد و طرح‌های نیمه تمام مانع اجرای برنامه‌های دولت بعدی نشود.» 
روزنامه تهران امروز پیش از این گزارشی را درباره نحوه تامین مبالغ مورد نیاز برای تکمیل این طرح‌ها به عنوان یکی از ابهامات آن تهیه کرده و نوشته بود که برخی منتقدان دولت، این ابتکار عمل احمدی‌نژاد را همانند دیگر روسای جمهور به مثابه شگردی برای مانورهای تبلیغاتی پیش انتخاباتی می‌دانند؛ همان سرنوشتی که در دوره نخست ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، دامن سهام عدالت را گرفت. 
در این اتفاق، دولت قصد دارد ۹۰۰ طرح بزرگ عمرانی را تا پایان امسال با اعتبار حداقل ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اجرا کند. در حالی که در سال‌های اخیر به طور متوسط بودجه‌های عمرانی سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده و تبعات تورمی آن فشار سنگینی به جامعه وارد آورده است، دولت چطور می‌خواهد تورم ناشی از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید را کنترل کند؟ 
اواسط مرداد ماه بود که علی لاریجانی رئیس مجلس با ارسال نامه‌ای خطاب به محمود احمدی نژاد، با اشاره به اشکالات قانونی مصوبه هیات دولت که در تاریخ ۲۸ اسفندماه سال گذشته تصویب شده، لغو این مصوبه را که اختصاص بودجه به برخی طرح‌های مهر ماندگار مورد تایید قرار گرفته‌ به دلیل مغایرت با بند ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۰ کل کشور اعلام کرده است. 
ابزارهای قانونی به کار می بریم
غلامرضا اسدالهی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این خصوص به «فردا» گفت: متاسفانه آقای احمدی نژاد به معاونت نظارت و راهبردی دستور داده که تمام هم و غم خود را صرف پروژه های مهر ماندگار کنند، در این راستا توجهی هم به بودجه کشور نمی کنند.
وی ادامه داد: در جلساتی که کمیسیون بودجه برگزار کرد مشخص شد که از ۹۰۰ پروژه، ۴۱۷ پروژه در بودجه کشور بوده است، مشخص هم نیست که دولت می خواهد مابقی این بودجه را از کجا بیاورد؛ گفته اند که قرار است از محل فروش اوراق مشارکت تامین کنیم. اما باید بیایند و دراین خصوص شفاف سازی کنند.
اسدالهی افزود: نکته دیگری که این روزها در مجلس مطرح است، تزریق در بودجه است، با توجه به اینکه بودجه ما نفتی است، امسال تزریقاتی برای پروژه های عمرانی داشته ایم، این در حالی است که دولت از سویی دیگر صدها میلیارد به دیگر بنگاه ها اختصاص می دهد. این تناقضات محل سئوالی است که باید هرچه سریعتر بدان پاسخ داده شود.
وی گفت: با توجه به تحریم های پیش رو و وضع اقتصادی که برخی از آن به عنوان جنگ اقتصادی یاد می کنند، قطعا باید برنامه ریزی های صحیحی در این رابطه داشته باشیم که مقتضی این وضعیت باشد. بنا به تعبیر رهبری باید اقتصاد مقاومتی در پیش گیریم.
این نماینده مجلس بیان کرد: متاسفانه عملکرد تصمیم گیران دولت و کسانی که تخصیص اعتبار دستشان است، هیچ همخوانی با وضعیت فعلی اقتصادی ندارد؛ این چنین است که برخی از اقتصاددانان مجلس و دلسوزان نظام و نیز کسانی که از کم و کیف قضایای بودجه ای با اطلاع هستند (خصوصا ماجرای پروژه های مهر ماندگار) تصمیم گرفته اند که اقداماتی جهت جلوگیری از فعالیت های دولت که وجاهت قانونی ندارد اتخاذ کنند.
وی گفت: اینکه بودجه را کنار بگذارند و تنها وقت خود را صرف مهر ماندگار کنند از همان اقداماتی است که وجاهت قانونی ندارد. مجلس هم بنا دارد برای جلوگیری از آن، از ابزارهای قانونی خود استفاده کند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false