×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

رییس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در پنج ماهه نخست امسال ۸۸ درصد از درآمدهای مالیاتی محقق شده است، گفت: این میزان معادل ۱۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد رشد داشته است.

علی عسکری امروز در نشستی خبری در وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: تا پایان مرداد ماه مالیات‌های مستقیم ۸۷ درصد محقق شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد رشد داشته است همچنین مالیات‌های غیرمستقیم که مربوط به کالا و خدمات است ۸۹ درصد محقق شده که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است.

* دریافت مالیات از خانه ‌های خالی نیازمند کار کارشناسی
وی در مورد دریافت مالیات از خانه‌های خالی گفت: هر قانونی که ابلاغ شود و تکلیف باشد اجرا می‌کنیم و امیدواریم این موضوع به نتیجه برسد.

عسکری افزود: وزارت راه و شهرسازی دنبال تصویب لایحه است، اما هنوز بحث‌های کارشناسی ادامه داشته و اجرای آن نیاز به بسترسازی دارد.

وی ادامه داد: مسایل کارشناسی را مطرح کرده‌ایم و برای تقویت نقاط قوت و کاهش نقاط ضعف تلاش می کنیم و در یک فضای کارشناسی مسایل را رد و بدل کردیم و به نکات خوب و شفافی رسیدیم.

* در آمد ۲۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی از محل مالیات بر ارزش افزوده
عسکری با بیان این‌که طرح جامع مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده و اصلاح قانون مالیات از پروژه‌های طرح تحول نظام مالیاتی به‌شمار می‌روند، گفت: درباره طرح جامع فاز چهارم که تحلیل عملکرد است، در مرحله‌ی انتهایی قرار دارد و بخش عمده‌ای از ماژول‌های طرح طراحی و تولید شده و بسیاری از آنها آزمایش شده‌اند و اکنون دو سه مورد در مرحله‌ی تست قرار دارند.

وی با بیان این‌که تقریبا ۱۰ ماژول طراحی شده و ۸ ماژول مورد تست قرار گرفته‌اند، افزود: دو ماژول در دو هفته‌ی آینده تست نهایی می‌شود و امیدواریم مرحله‌ی تست تا اوایل مهرماه به پایان برسد و وارد فاز پنجم شویم که مربوط به تست کلیه‌ی ماژول‌ها به صورت یکپارچه است، به‌طوری که کلیه‌ی مراحل را از شناسایی تا ثبت‌نام و وصول درآمد را آزمایش می‌کنیم.

عسکری با بیان این‌که سه ماه برای تست یکپارچگی زمان لازم داریم و زمستان طرح به صورت پایلوت اجرا می‌شود، گفت: در مورد مالیات بر ارزش افزوده نیز از مهرماه ۸۷ تا پایان بهار سال جاری که اظهار‌نامه‌ها را دریافت کردیم، ۲۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از این محل درآمد تسهیل کردیم که از این میزان ۱۶ هزار و ۳۰۰ مربوط به مالیات و ۱۲ هزار میلیارد تومان عوارض بوده که به شهرداری‌ها و دهداری‌ها پرداخت شده است.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد:این آمار نشان می‌دهد که طی چهار سال گذشته که قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرا شده بستر‌سازی برای اجرای قانون مناسب بوده و نتیجه‌ی خوبی حاصل شده است، به‌طوری که در گزارشی که در اجلاس بانک جهانی ارائه شد، روش اجرا در ایران را موفق عنوان کرده و از وزیر امور اقتصادی و دارایی تقدیر کردند.

وی با اشاره به این‌که در مراحل بعدی کار تسری اجرای قانون را دنبال می کنیم، گفت: ماده ۱۲۱ قانون برنامه‌ی پنجم مرحله بعدی نصب صندوق‌های فروش است که در این راستا ۱۰ گروه از مودیان که در قالب اتحادیه‌ها فعالیت می‌کنند طبق ماده ۱۲۱ که قانون برنامه‌ پنجم ملزم به صندوق‌های فروش کرده‌ایم که از این بین ۵۰ درصد دارای صندوق فروش هستند.

* لایحه اصلاح قانون آماده ارسال به مجلس شورای اسلامی
عسکری با بیان این‌که پروژه‌ سوم در طرح تحول نظام مالیاتی اصلاح قانون است، گفت: به منظور اصلاح قانون جلساتی با اتاق‌های بازرگانی، تعاون، شورای اصناف و مجلس شورای اسلامی برگزار شده و جلساتی برای نهایی‌کردن متن اصلاحیه نیز برگزار شده است.

وی با بیان این‌که لایحه‌ اصلاح قانون آماده ارسال به مجلس شورای اسلامی است، گفت: این لایحه به زودی به مجلس ارسال می‌شود و درباره‌ی آن جلساتی را با کمیسیون برنامه‌ی بودجه و مجلس شورای اسلامی داشته‌ایم.

وی با بیان این‌که پیش‌نویس لایحه تحول مالیاتی تغییرات بنیادی در نظام مالیاتی و قانون مالیات‌ها ایجاد می‌‌کند، افزود: در واقع این قانون شرایط را متناسب با اقتضائات و نیاز کشور خواهد کرد و شاید آنچه ما را بر آن داشت که اصلاح قانون مالیات‌ها را به عنوان یکی از پروژه‌ها تلقی کنیم، کاستی‌های حاکم در این بخش بر ضرورت برطرف‌شدن آنها بود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که در گذشته توجه نظام مالیاتی به نقش درآمدی و موضوع عدالت افقی و عمودی مورد سوال واقع می‌شد، تاکید کرد: با اصلاح قانون این مشکل برطرف می‌شود.

* جلوگیری از فرار مالیاتی در قانون جدید
عسکری به باز بودن راه‌های فرار مالیاتی و طولانی‌بودن روند دادرسی اشاره و خاطر نشان کرد: این امر باعث می‌شد که بیشترین استفاده از زمان طولانی برای دادرسی صورت بگیرد و پرونده‌ها معطل نگاه داشته شود که این امر استیفای حقوق دولت و مردم را به تعویق می‌انداخت.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان این‌که در قانون جدید در حد بضاعت از فرار مالیاتی جلوگیری می‌شود و مسیر دادرسی بهبود پیدا می‌کند، تاکید کرد: فرار مالیات مختص اقتصاد ایران نیست و در همه اقتصاد‌ها وجود دارد.

* ارتباط مودی و ممیز به حداقل می‌رسد
این مقام مسوول با بیان این‌که در اصلاح قانون ارتباط بین ممیز و مودی را به حداقل رساندیم گفت: روند کار به موتور قواعد در نظام مالیاتی واگذار می‌شود که دیگر نیازی به دخالت ممیز نباشد.

عسکری با بیان این‌ که نظام تشخیص علی‌الراس نیز از قانون حذف شده است، گفت: یکی از نقائص‌های موجود نظام تشکیل علی‌الراس بود که در نظام جدید بر این است که به شناخت واقعی‌تر به درآمد مودیان دست پیدا می‌کنیم.

وی در ادامه با بیان این‌که شناسایی مودیان یکی از ضعف‌های نظام فعلی است، خاطر نشان کرد: اشخاص حقوقی که شماره شناسایی دارند در مورد اشخاص حقیقی هیچ شماره‌ای وجود ندارد و در واقع رابطه‌ی ما با مودی براساس پرونده‌ها بوده است.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: اگر شماره اقتصادی وجود داشته باشد، پرونده مودی به شماره اقتصادی متصل می‌شود.

وی اظهار کرد: ثبت‌نام اشخاص حقوقی در مرحله‌ی تکمیل است و ثبت‌نام اشخاص حقیقی از اوایل تیرماه‌ آغاز شده و ادامه دارد.

عسکری عدم برقراری روابط با صاحبان منافع را از دیگر ضعف‌های موجود نظام فعلی دانست و گفت: تنها رابطه‌ی ما با گمرک است و با بقیه صاحبان منافع ارتباطی نداریم. بنابراین به دنبال ایجاد اطلاعات اقتصادی از صاحبان منافع در نظام مالیاتی هستیم.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور به عدم وجود زیرساخت‌های فن‌آوری متناسب با نیاز نظام مالیاتی اشاره و خاطر نشان کرد: در این راستا از سال گذشته کار را با وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات شروع کردیم و ۹۰ درصد زمینه‌ها پیاده و ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: اگر بستر‌سازی ایجاد نشده بود، نمی‌توانستیم چهار میلیون و ۵۰۰ هزار اظهار‌نامه را دریافت کنیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این‌که در لایحه تحول نظام مالیاتی بسیاری از احکام موجود حذف شده است و روند انجام کار ساده شده است، تصریح کرد: ۱۰ الی ۱۵ ماده قانونی حذف شده است.

عسکری به ایجاد پایگاه اطلاعات مالی و اقتصادی برای فعالان اقتصادی اشاره و اضافه کرد: بدون ایجاد این پایگاه هیچ نظام مالیاتی در دنیا کارآمدی لازم را نخواهد داشت.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: امروز اگر در کشور‌های اروپایی نظام حقوق شهروندی رعایت می‌شود، دلیل آن وجود چنین پایگاه اطلاعاتی است که در آن اطلاعات نظام اقتصادی که به جریان کالا، پول و سرمایه منتهی می‌شود، وجود دارد.

وی به افزایش پایه‌های جدید در نظام مالیاتی اشاره و اظهار کرد: پایه مالیات بر مجموع درآمد ،مالیات بر ثروت و مالیات سبز (به منظور حفاظت از محیط زیست) به این قانون اضافه شده است و معافیت‌های مالیاتی موجود نیز به مالیات بر نرخ صفر تبدیل می‌شود تا همه فعالیت‌ها ابراز شود.

عسکری با اشاره به برچیده شدن روش‌های چانه‌زنی در تعیین مالیات گفت: امروزه روش‌های کدخدامنشی برای مالیات منسوخ شده است و تعیین مالیات بر اساس اظهار مودیان صورت می‌گیرد.

وی درباره اظهار‌نامه‌هایی که در نظام مالیاتی داده می‌شود، گفت: در صورتی که اطلاعات اظهار‌نامه با اطلاعاتی که در اختیار داریم مطابقت نداشته باشد مجبور به تجدید نظر خواهیم بود.

*رفع تبعیض مالیاتی حقوق بگیران بخش عمومی و خصوصی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی رفع تبعیض در نظام مالیاتی باید مورد توجه قرار ‌می‌گرفت . در این راستا درباره نرخ مالیات حقوق‌بگیران بخش عمومی و خصوصی تجدید نظر صورت می‌گیرد، چرا که نرخ مالیات حقوق‌بگیران بخش عمومی حدود۱۰ درصد و نرخ حقوق‌بگیران بخش خصوصی ۱۵ الی ۳۵ درصد است. بنابراین در مورد فعالیت‌های مختلف در بخش‌های اقتصادی رفع تبعیض صورت می‌گیرد و کلیه‌ی این امور در بستر اجرای طرح جامع مالیاتی میسر خواهد بود.

وی به اصلاح نرخ‌ها بر گسترش پایه‌های مالیاتی اشاره و اضافه کرد: هم‌چنین در راستای افزایش شفافیت و ایجاد رقابت و حمایت از تولید مشوق‌های مالیاتی اصلاح می‌شوند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی به ارتقاء جایگاه مالیات برای کمک به مدیریت اقتصادی کشور اشاره و اظهار کرد: سیستم اطلاعات اقتصادی کشور نیز توسعه می‌یابد و به افزایش مشارکت بخش عمومی باید فرآیندها را ساده کنیم تا ارتباط مودی با سازمان مالیاتی نزدیک شود و دسترسی به اطلاعات برای مودی فراهم باشد.

عسکری به ارتقاء فرهنگ مالیاتی از طریق پذیرش خوداظهاری و برچیده شدن نظام تشخیص علی‌الراس اشاره و خاطر نشان کرد: امیدواریم این لایحه در زمان مقرر در مجلس به تصویب برسد.

وی درباره لیست ممنوع‌الخروجی بدهکاران مالیاتی گفت: در چارچوب قانون تکالیفی داریم که اگر افراد به آن عمل نکنند، ممنوع‌الخروجی یکی از ابزار‌هایی است که به کار گرفته می‌شود.

* بیش از ۴۱ درصد اقتصاد مالیات نمی دهند
رییس کل سازمان امور مالیاتی با بیان این‌که ۲۱ درصد اقتصاد به صورت رسمی فعالیت می‌کند، گفت: این سهم به دو بخش فعالیت‌های سیاه و خاکستری تقسیم می‌شوند که در مورد فعالیت‌های سیاه که عموما از نوع قاچاق هستند اطلاعاتی وجود ندارد و مشخص نیست که توسط چه کسانی انجام می‌شود اما در مورد فعالیت‌های خاکستری تا حدودی اطلاعات موجود است.

وی گفت: بحث فرار مالیاتی در اقتصاد زیرزمینی پدیده‌ی ساختاری در طول دهها سال در اقتصاد ایران بوده و هیچ‌گاه از ۲۰ درصد پایین‌تر نبوده است.

عسکری با تاکید بر این‌که نظام مالیاتی فعلی نقاط ضعف بسیاری دارد، اظهار کرد:امیدواریم با اصلاح قانون خلا‌های موجود برطرف شود اما به طور کلی تا زمانی که نظام مالیاتی نداشته باشیم نظام مالیاتی کارکرد طبیعی خودش را بروز نخواهد داد.

وی با اشاره به این‌که ۴۱ درصد جی.دی. پی معاف از مالیات است، گفت: اگر اقتصاد سیاه و خاکستری را محاسبه کنیم این میزان بیشتر می‌شود.

رییس کل سازمان امور مالیاتی به مدیریت تغییر در طرح جامع اشاره و اضافه کرد: براساس این بند از طرح جامع در بدنه و تفکر همکاران در سازمان امور مالیاتی و هم‌چنین تفکر مودیان تغییراتی صورت می‌گیرد چرا که در شان ما و مودی نیست که برای هر کاری به صورت حضوری مراجعه کند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه درباره‌ی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده توسط طلافروشی‌ها گفت: سال گذشته با توافقاتی که با طلا‌فروش‌ها صورت گرفت همه برای پرداخت مالیات ثبت نام کردند ، پرداخت مالیات توسط این صنف صورت می‌گیرد اما هنوز توقع ما را برآورده نکردند و برخی آن‌طور که باید قانون را اجرا نمی‌کنند.

* ۶۶ میلیارد تومان مالیات سکه‌‌های پیش فروش شده
عسکری در ادامه درباره‌ی مالیات بر ارزش افزوده سکه‌های پیش فروش شده توسط بانک‌ها گفت: در زمستان سال گذشته بیش از ۴۰ میلیارد تومان و در بهار امسال ۲۶ میلیارد تومان مالیات پرداخت شده است، اما پیگیری کرده‌ایم که مالیات برای سکه‌هایی که تحویل داده شده است، پرداخت شود و در این راستا آمار دقیق سکه‌های پیش‌فروش شده را از بانک ملی و بانک کارگشایی خواسته‌ایم.

* افزایش معافیت مالیاتی به ۸.۴ میلیون
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره مالیات بر سپرده‌های بانکی گفت:در قانون فعلی مالیات‌های مستقیم سود کلیه سپرده‌های بانکی از مالیات معاف است اما در قانون جدید هر کس از هر منبعی درآمدی کسب کند اعم از فعالیت اقتصادی و چه سپرده بانکی باید میزان درآمد را ابراز کند و نسبت به آن مالیات بپردازد.

رییس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به این‌که پایه معافیت را افزایش می‌دهیم، ادامه داد:برای سال اول اجرای پایه معافیت را ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعیین کرده‌ایم تا ضعیف تر ها در دایره معافیت قرار بگیرند.

* معافیت مالیاتی خبرنگاران حق‌التحریر
وی درباره معافیت مالیاتی خبرنگاران گفت: خبرنگارانی که شاغل هستند و کارمند تلقی می‌شوند مالیات به آنها تعلق می‌گیرد اما خبرنگارانی که صرفا تولید خبر می‌کنند در صورتی که از وزارت ارشاد مجوز داشته باشند، از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که مطبوعات، نشر، تدوین کتاب و انتشار کتاب نیز از مالیات معاف هستند، گفت: تولید‌کنندگان روزنامه معاف به حساب می‌آیند و آن بخش از فعالیت‌های روزنامه که مربوط به پیام‌‌های بازرگانی و انتشار ویژه نامه است باید مالیات پرداخت کنند.

عسکری افزود: نهادها و بنیاد‌ها نیز مشمول مالیات هستند و باید مالیات پرداخت کنند، اما بعضی از فعالیت‌های بنگاه‌ها و نهاد‌ها بنا به حکم مقام معظم رهبری از مالیات برعملکرد معاف هستند اما در صورتی که بتوانیم مجوز دریافت کنیم نرخ مالیاتشان صفر شده و یا معافیت‌شان حذف می‌شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false