true
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران وابسته به جمعیت هلال احمر گفت: طرح شبکه ملی امداد و نجات گامی مهم برای کاهش تلفات مالی و جانی مخاطرات طبیعی در کشور است که به زودی اجرا می شود.
دکتر صمد آقامیری رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جمعیت هلال احمر ایران در نشست خبری تشریح اقدامات موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران در سال تحصیلی جدید با بیان اینکه بر اساس اساسنامه و قانون آموزش همگانی و عمومی در بلایا و کمکهای اولیه بر عهده جمعیت هلال احمر ایران گذاشته شده است گفت: بر همین اساس هلال احمر نیز این مهم را به موسسات آموزش عالی تفویض کرده است که بر این اساس ۳۳ مرکز آموزش عالی در کشور فعالیت میکنند.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران با بیان اینکه بر اساس تدابیر و رهنمودهای رییس جمعیت هلال احمر امسال (سال ۹۱) به عنوان سال نهضت آموزش معرفی شده است گفت: بر این اساس برنامههای کوتاه و بلندمدت متعددی در نظر گرفته شده است.
آقامیری با بیان اینکه در سال تحصیلی جدید با هماهنگی و همکاری آموزش و پرورش برای نخستین بار در متون درسی دانشآموزن مقاطع دوم دبیرستان به بعد درس آشنایی با کمکهای اولیه و بلایا در کتاب آمادگی دفاعی گنجانده شده است گفت: این کتاب برای یک و نیم میلیون دانشآموز تدریس خواهد شد.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران با بیان اینکه این درس به عنوان منبع امتحانی خواهد بود، گفت: در این راستا از فردا (چهارشنبه) آموزشهای لازم برای معلمان و مربیان که نسبت به تدریس این کتاب و درس اقدام میکنند، برگزار میشود.
آقامیری در ادامه با بیان اینکه پیشنهاد تدریس این درس به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز داده شده است گفت: بر اساس پیشنهاد جمعیت هلال احمر دو واحد درس اجباری یا اختیاری در مقطع کاردانی و کارشناسی در حوزه امداد و کمکهای اولیه برای دانشجویان در نظر گرفته شود که در حال حاضر پیشنهاد این مسئله به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده است.
وی در ادامه با اشاره به ایجاد شبکه ملی امداد و نجات در کشور گفت: این شبکه به زودی به صورت پایلوت در استان مازندران ایجاد میشود.
وی در تشریح چگونگی فعالیت شبکه ملی امداد و نجات گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته در شش استان مشخص شد که میزان سنجش و آگاهیهای مردم نسبت کمکهای اولیه و امداد و نجات بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه بر اساس این تحقیقات ۷۰ درصد مردم نسبت به حوادث و بروز آن ترس دارند، گفت: برای از بینبردن ترس مردم باید این افراد آموزش ببینند که بر این اساس طرح شبکه ملی امداد و نجات به زودی به صورت پایلوت در استان مازندران اجرایی میشود.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران در تشریح شبکه ملی امداد و نجات گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته در مرحله اول پرسشنامههایی را به منظور تعیین و سنجش آگاهیهای مردم به در منازل ارسال میشود و با سنجش و ارزیابی پاسخهای ارائه شده در مرحله دوم بستههای آموزشی و تشویقی به همراه پرسشنامه برای مردم مازندران ارسال میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته و همچنین آموزشهای لازم، افراد برگزیده در تیمهای امداد و نجات محلی دستهبندی میشوند گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته در آینده آموزش الکترونیکی نیز راهاندازی میشود.
وی همچنین در مورد آموزش ضمن خدمت اجباری کارکنان دولت نیز گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته این آموزشهای ضمن خدمت میتواند از طریق الکترونیکی صورت گیرد.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران در ادامه با اشاره به امضای تفاهمنامه با شبکه آموزش برای پخش برنامههای آموزشی در راستای آشنایی مردم با سوانح طبیعی و کمکهای اولیه در پاییز امسال گفت: در نظر داریم پس از آموزش کمکهای اولیه و آشنایی با سوانح از طریق تلویزیون آزمون سراسری برای مردم برگزار کرده و گواهی رسمی نیز اعطا کنیم.
وی درباره آمادگی موسسه علمی کاربردی برای راهاندازی رشته خبرنگاری بحران گفت: این مرکز آمادگی لازم برای آموزش خبرنگاران در حوزه بحران را دارد چرا که انعکاس رسانهای در حوادث بسیار مهم است و علاوه بر آن خبرنگاران باید اصول لازم در مواجهه با حوادث را فرا گیرند اما این مسئله نیاز به تفکر، تعیین سرفصل و مطالعه میدانی دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هماکنون چهار هزار و ۴۰۰ دانشجو در موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران مشغول به تحصیل هستند گفت: در نظر داریم تا پایان سال جاری این رقم به ۲۰ هزار تن برسد.
وی با بیان اینکه این دانشجویان در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در رشتههای مدیریت امداد، سوانح، نجات و غیره آموزش میبینند گفت: در بعد آموزش تکمیلی نیز رایزنیهایی با دانشگاه تهران و دیگر موسسات عالی صورت گرفته است.
true
false
false
false