true
![](https://ecopersian.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
محققان آمریکایی موفق به توسعه ساختار «گل نانو» شدهاند که قابلیت استفاده در دستگاههای ذخیره انرژی و طراحی سلولهای خورشیدی کارآمدتر را دارد.
در حال حاضر گل های آفتاب گردان الهام بخش محققان برای طراحی سیستم های متمرکز انرژی خورشیدی (CSP) هستند.
محققان دانشگاه ایالتی کالیفرنیای شمالی (NC) برای طراحی ساختار «گل نانو» از سولفید ژرمانیوم استفاده کرده اند؛ راز عملکرد این ساختار در مواد گلبرگ های فوق نازک نهفته است که سطح نسبتا بزرگ را در یک فضای کوچک ایجاد میکند.
برای ایجاد این ساختار، پودر سولفید ژرمانیوم (GeS) تا زمان شروع تبخیر در کوره حرارت داده می شود؛ سپس بخار به یک منطقه سردتر کوره دمیده می شود.
در این منطقه GeS داخل یک ورق با ضخامت ۲۰ تا ۳۰ نانومتر و طول ۱۰۰ میکرومتر ریخته می شود و با افزودن لایه های دیگر، ساختاری شبیه گل میخک یا همیشه بهار شکل می گیرد.
سولفید ژرمانیوم یک ماده نیمه هادی است که بدلیل ارزان و غیر سمی بودن، برای استفاده در ساخت سلول های خورشیدی بسیار ایدهآل محسوب میشود و ساختار اتمی آن امکان جذب حداکثری انرژی خورشید را فراهم میکند.
دکتر «لینیو کائو» محقق علوم مواد و یکی از نویسندگان تحقیق عنوان می کند: استفاده در سلول های خورشیدی تنها کاربرد بالقوه فناوری گل های نانو محسوب نمی شود؛ ساختار فوق نازک گل GeS باعث افزایش ظرفیت باتری های لیتیوم – یون و ابر خازن ها می شود.
ایسنا
true
false
false
false