×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا گفت: پلیس کیفیت دلارهای جعلی و تقلبی موجود در بازار را چک کرده است که نوع چاپ و کیفیت کاغذ نشان داد که این دلارها داخلی نیستند.

 سرهنگ مهرداد امیدی روز دوشنبه در نشست خبری ضمن تشریح عملکرد معاونت مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا، درباره شناسایی کلاهبرداران یا جاعلان ارزی در کشور گفت: جاعلان و کلاهبرداران همواره در انجام و ارتکاب اعمال مجرمانه خود موضوعات روز را مدنظر قرار می‌دهند و در حال حاضر نیز بحث ارز بسیار مورد توجه است و طبیعی است افرادی قصد سوءاستفاده از این بازار را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در بحث دلارهای جعلی و تقلبی همواره پلیس به مردم و خریداران توصیه می‌کند که از مراکز معتبر یا صرافی‌ها اقدام به خرید دلار و ارز کنند، گفت: پلیس کیفیت دلارهای جعلی و تقلبی موجود در بازار را چک کرده است که نوع چاپ و کیفیت کاغذ نشان داد که این دلارها داخلی نیستند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه تمامی این موضوعات در حوزه شورای اخلال در نظام اقتصادی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد گفت: اطلاع‌رسانی این موضوعات بر عهده ما نیست و در صورت نتیجه‌گیری مسئولان مربوطه اعلام خواهند کرد. اما توصیه می‌شود مردم از جاهای غیر معقول دلار تهیه نکنند.
به گفته امیدی در شش ماهه نخست سال جاری ۶ هزار و ۵۰۰ پرونده جعل در پلیس آگاهی ناجا مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه از مجموع این پرونده‌های تشکیل شده در حوزه جعل، ۷۷ درصد از پرونده‌ها منجر به شناسایی و دستگیری جاعل، استفاده‌کنندگان و غیره شده و از سوی مقام‌قضایی برای این افراد قرار تامین صادر شد گفت: متهمان حدود ۱۶ درصد از پرونده‌ها نیز شناسایی و پرونده تحویل مرجع قضایی شد.
به گفته وی هفت درصد پرونده‌ها در حوزه جعل نیز به نتیجه مثبتی نرسیده و جاعلان دستگیر نشده‌اند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه ۶۰۰۰ نفر به اتهام جعل و همچنین استفاده‌کنندگان سند مجعول دستگیر شده‌اند گفت: برای ۸۰ درصد از این افراد (۴ هزار و ۸۰۰ تن) قرار تامین صادر شده و این افراد به زندان رفته‌اند.
امیدی با بیان اینکه در این شش ماه ۲۲ هزار و ۵۰۰ برگ سند، مدرک و مهر جعلی کشف و ضبط شده است، گفت: از این میان ۴۵ درصد اسناد کشف شده مربوط به مدارک و اوراق بانکی، ۱۰ درصد مدارک شناسایی و هویتی، شش درصد مدارک و اسناد شخصی، سه درصد اسناد مالکیت، ۳۳ درصد اسناد وزارتخانه‌های دولتی و مابقی مدارک تحصیلی جعلی و مهرهای جعلی بود.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری ناجا با بیان اینکه در ۶ ماه اخیر تعداد پرونده‌ها در حوزه جعل نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد افزایش داشته است گفت: علی‌رغم افزایش پرونده‌ها، میزان کشف، شناسایی و دستگیری متهم شش درصد رشد داشته است.
تهران بزرگ در صدر بیشترین پرونده‌های جعل کشور
وی در مورد موقعیت جغرافیایی وقوع جرم جعل در کشور گفت: استان‌های تهران‌بزرگ، اصفهان و البرز دارای بیشترین پرونده‌های جعل و استان‌های زنجان، ایلام و خراسان‌جنوبی کمترین پرونده‌های جعل را به خود اختصاص دادند.
امیدی همچنین ضمن تشریح عملکرد شش ماهه معاونت جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا در حوزه جرم کلاهبرداری گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۹ هزار و ۷۰۰ پرونده در حوزه جعل مورد رسیدگی قرار گرفته است که ۶۸ درصد این پرونده‌ها منجر به شناسایی کلاهبردار یا کلاهبرداران شده است.
وی با بیان اینکه متهمان ۲۵ درصد از پرونده‌های تشکیل‌شده شناسایی شده‌اند گفت: هفت درصد پرونده‌های کلاهبرداری نیز منتج به نتیجه مثبت نشده‌ است.
امیدی با بیان اینکه در شش ماه گذشته ۶۰۰۰ تن به اتهام کلاهبرداری دستگیر شده‌اند گفت: برای سه هزار و ۸۰۰ تن قرار قانونی تامین صادر شده است.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا در مورد موضوعات پرونده‌های تشکیل شده در حوزه جعل گفت: ۳۹ درصد پرونده‌ها مربوط به خرید و فروش و اجاره ملک، ۳۹ درصد در حوزه کلاهبرداری در پوشش فعالیت بازرگانی، ۱۰ درصد در پوشش کلاهبرداری خرید اتومبیل، هفت درصد واسطه‌گری و دلالی در امور قضایی و اداری، پنج درصد مربوط به اجناس بدلی و تقلبی، سه مورد در پوشش استخدام و کاریابی، دو درصد رمالی و فالگیری و یک درصد خرید و فروش موبایل،‌گذرنامه،‌ فریب در ازدواج و غیره بود.
وی با بیان اینکه جرم کلاهبرداری در مدت شش ماهه با افزایش ۲۶ درصدی در تعداد پرونده‌ها مواجه است گفت: با این حال میزان کشفیات پلیس آگاهی سه درصد افزایش یافته است.
به گفته امیدی تهران‌بزرگ، البرز و استان آذربایجان‌شرقی در صدر بیشترین پرونده‌های کلاهبرداری و استان ایلام، زنجان و سیستان و بلوچستان دارای کمترین پرونده‌های جعل و کلاهبرداری بوده‌اند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری ناجا در مورد برخورد معاونت مبارزه با جعل و کلاهبرداری ناجا در مورد برخورد با شرکت‌های هرمی نیز عنوان کرد که مقابله با فعالیت‌های هرمی از نیمه دوم سال ۸۹ به معاونت مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا واگذار شد که در شش ماهه اخیر ۵۰۰ پرونده هرمی برای رسیدگی به پلیس آگاهی ارجاع داده شد.
وی با بیان اینکه در این پرونده‌ها ۵۱۸ شاکی وجود داشت گفت: یک‌هزار نفر مظنون به فعالیت‌های هرمی نیز در این مدت دستگیر شدند که برای ۴۶ درصد آنان که دارای زیر شاخه بودند قرار قانونی صادر شد.
امیدی با بیان اینکه ۳۱ دفتر فعالیت هرمی پلمپ شد گفت: از این میان ۱۳ دفتر در استان البرز بود.
وی با بیان اینکه بیشترین شکایات در مورد فعالیت شرکت‌های هرمی در استان تهران بزرگ، اصفهان و البرز بود گفت: با اینکه پلیس آگاهی در برهه زمانی ضربات زیادی به شرکت‌های هرمی وارد کرد اما مبارزه با این شرکت‌ها رها نشده است چرا که تجربه نشان داده در صورتی که از برخورد با این شرکت‌ها کاسته شود این گروه‌ها مجددا آغاز به فعالیت می‌کنند.
انهدام شرکت «گاما» در اصفهان با ۸۳ هزار عضو
وی شناسایی و انهدام کامل شرکت جدید التاسیس گاما در اصفهان با ۸۳ هزار عضو را اتفاقی مهم در حوزه برخورد با شرکت‌های هرمی عنوان کرد و گفت: تجربه نشان داده از آنجایی که تهران و شهرهای بزرگ برای این مجرمان ناامن شده، این گروه‌ها به اطراف تهران و شهرهای کوچک همچون رباط‌کریم، شهرقدس، اسلامشهر و کرج گرایش پیدا کرده‌اند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری ناجا از مردم خواست که نسبت به رفتار و تردد مشکوک عده‌ای هوشیار باشند و عنوان کرد: گاها دیده می‌شود این گروه‌ها به بهانه پیداکردن کار اقدام به جذب جوانان کرده و از آنان درخواست می‌کنند تا از خانواده‌هایشان پول طلب کنند که این یک روش جدید برای جذب جوانان در شرکت‌های هرمی است.
 امیدی با بیان اینکه در حوزه کاهش جعل اقدامات موثری از سوی سازمان‌های ذی‌ربط صورت گرفته گفت: صدور کارت هوشمند ملی،‌ تعویض شناسنامه‌های قدیمی با مکانیزه،‌ صدور کارت‌های هوشمند معافیت و گواهینامه می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش جعل داشته باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه احساس می‌شود که در حوزه کلاهبرداری دچار ضعف هستیم گفت: در یک سال و نیم اخیر با پدیده‌ای به نام کلاهبرداری تلفنی روبرو شدیم که در مدت شش ماه نیز تشدید شده است.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه در حوزه رسیدگی به پرونده‌های کلاهبرداری در شش ماه نخست سال جاری با افزایش ۲۶ درصدی پرونده‌ها روبرو بوده‌ایم گفت: این در حالی است که ۱۷ درصد افزایش این پرونده‌ها مربوط به کلاهبرداری تلفنی و پیامکی است.
وی با بیان اینکه مردم به تلفن اعتماد بی‌جا دارند گفت: بیش از ۵۰ میلیون تلفن همراه در کشور وجود دارد که حدود ۵۰ درصد آنان اعتباری است و در فرایند فروش و نقل و انتقال آنها اخلالاتی وجود دارد که می‌تواند زمینه ساز سوءاستفاده افراد مجرم باشد.
امیدی با بیان اینکه وجود ۵۰ میلیون تلفن همراه در کشور، حدود ۲۰۰ میلیون کارت بانکی نیز در کشور صادر شده است گفت: به طور متوسط هر ایرانی دارای سه کارت بانکی است که نظارت درستی نیز بر آنها نشده و زمینه ساز بروز جرایم می‌شود.
وی با بیان اینکه گاها دیده شده اپراتورهای مختلف برای فروش سیم کارت‌هایی که شماره‌شان شبیه شماره تلفن‌هایمان است با مردم تماس می‌گیرند گفت: بیش از ۷۰ درصد این سیم کارت‌ها یا سوخته است یا این شماره، شماره دلخواه ما نیست که مردم نیز حوصله درگیر شدن در فرایند شکایت را ندارند و این زمینه‌ساز فعالیت مجرمان می‌شود.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا در مورد کلاهبرداری «کارت به کارت» با بیان اینکه این نوع کلاهبرداری از زندان آغاز شده است به تشریح یک فقره پرونده در استان البرز پرداخت و گفت: در این پرونده ۶ تن به ۹۰۰ فقره کلاهبرداری از نوع کارت به کارت اعتراف کردند و از سوی مقام قضایی نیز قرارهای میلیاردی برای این افراد در نظر گرفته شده است.
انهدام باند استاد کلاهبرداری ایران
امیدی با بیان اینکه اعضای این باند که در زندان بوده‌اند با تلاش شبانه‌روزی ماموران پلیس آگاهی البرز دستگیر شده‌اند گفت: اعضای این باند که به سرکردگی فردی به نام مستعار «دکتر حمیدرضا» به صورت سازمان یافته فعالیت می‌کردند به گونه‌ای که کارها میان اعضای باند تقسیم شده و وظایف هر یک مشخص شده بود که به عنوان مثال یک نفر تنها مسئول خارج‌کردن پول از حساب، یک نفر مسئول افتتاح حساب بانکی و غیره بود.
امیدی با بیان اینکه تحقیقات نشان داد که دکتر حمیدرضا استاد کلاهبرداری در ایران نامیده می‌شود گفت: اعضای این باند در زندان بوده و به حبس‌های طولانی مدت محکوم شده بودند.

مراقب گداهای پیامکی باشید
وی همچنین در مورد کلاهبرداری‌های پیامکی و چوپان دروغگو نیز گفت: پنج استان اصفهان، خوزستان، گیلان، مرکزی و لرستان که دایره جذب برای کلاهبرداری پیامکی و سکه‌های تقلبی بودند مورد بررسی قرار گرفت که تحقیقات نشان داد که در سال ۹۰، ۳۳۴ تن فریب این پیامک‌های چوپان دروغگو را خورده‌اند و ارزش ریالی این کلاهبرداری ۲۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است.
امیدی با بیان اینکه در این روش (پیامک چوپان دروغگو) مردم تنها به یک پیامک اعتماد می‌کنند گفت: پلیس ۳۲۸ فقره از این پرونده‌ها را کشف و ۲۴۰ تن را در این راستا دستگیر کرد.
به گفته امیدی، پلیس در این مدت ۲۵۰ هزار سکه و ۱۲ هزار شی تقلبی کشف و ضبط کرده است.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری با بیان اینکه امروزه افرادی تحت عنوان نیازمند اقدام به ارسال پیامک‌های کمک می‌کنند گفت: گداهای پیامکی نیز این روزها مورد توجه قرار گرفته‌اند به گونه‌ای که این افراد با ارسال پیامکی ضمن ارائه شماره حساب یا شماره تلفنی از شما می‌خواهند که به آنان کمک کنید.
امیدی با تاکید بر اینکه در بحث مقابله با کلاهبرداری علاوه بر ضعف قانونی، میزان آگاهی‌های مردم نیز نقش زیادی دارد گفت: طمع، بی‌احتیاطی و ناآگاهی مردم سه ضلع بروز کلاهبرداری هستند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false