×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

آذرماه امسال بودکه سفرای کشورهای اروپایی با قهر به نشان اعتراض به تسخیر سفارت انگلستان از تهران خداحافظی کرده بودند؛ حالا مدتی است بی خبر و بی صدا و بدون شرط و شروط به تهران برگشته اند.

ماجرای عملیات تبلیغاتی و روانی غربی ها مختص به این قیضه نمی شود و آنان این روش را به عنوان روال کاری خود در برخورد با هر واقعه ای در دستور کار دارند. ۸آذر ماه سال‌جاری وقتی دانشجویان معترض به عملکرد سفارت انگلستان در ایران، وارد سفارت این کشور شدند، خیلی زود کشور‌های عضو اتحادیه اروپا اعلام کردند که در اعتراض به این اقدام خروج سفرایشان از تهران را بررسی خواهند کرد.
اتفاقا ۲روز بعد نیز جلسه وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا به منظور بررسی همین امر تشکیل شد. آن جلسه البته به جز بررسی خروج سفرای کشور‌های اروپایی از تهران، یک موضوع دیگر را نیز در دستور کار خود داشت؛ که در نهایت هرگز موفق نشدند به اجماعی برای خروج سفرای کشور‌های اروپایی از تهران دست یابند. با این حال آنطور که در رسانه‌ها مطرح شد، برخی از سفرای کشور‌های اروپایی تهران را ترک کردند. از جمله سفرای فرانسه، ایتالیا، هلند، بلژیک و آلمان که حالا همگی به تهران بازگشته‌اند.

نیاز مبرم غرب به ایران

محمد کوثری نماینده مردم تهران و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازگشت تمامی سفرای غربی که در اعتراض به تسخیر سفارت انگلیس، ایران را ترک کرده بودند، به فارس گفت که سفرای اروپایی به هنگام ترک ایران با جنگ روانی و سیاسی تهران را ترک کردند اما بدون اینکه خبری از آنها باشد به سفارتخانه خود بازگشتند در حالیکه هنگام بازگشت خبری از سر و صداهای اولیه نبود.

وی افزود: سفرای کشورهای غربی تصور می‌کردند هنگام خروج از ایران با التماس ایرانی‌ها برای عدم خروج از کشور مواجه می‌شدند در حالی که ما اصراری برای ماندن آنها در ایران نداشتیم؛ با پای خودشان رفتند و وقتی متوجه اشتباهشان شدند به کشور بازگشتند.

کوثری با بیان اینکه ایران در برخورد با غرب منطقی عمل کرده و خواهد کرد، افزود: ایران همانند غربی‌ها عجولانه عمل نمی‌کند آنها در زمین انگلیس بازی کردند و احساسی تصمیم گرفتند و در نهایت متوجه اشتباهشان شدند.

وی در پایان با بیان اینکه نیاز مبرم غرب به ایران مقتدر پیام بازگشت سفرای غربی به تهران است، افزود: غربی‌ها باید بدانند که ملت ایران ذره‌ای از آرمان‌های خود کوتاه نخواهد آمد و آنها راهی جز هماهنگی با ایران ندارند.

ایستادگی ملت ایران

سیدحسین نقوی حسینی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به بازگشت سفرای اروپایی که بعد از تسخیر سفارت انگلیس خاک ایران را ترک کرده بودند، اظهار داشت که این اولین باری نیست که سفرای اروپایی ایران را ترک می‌کنند و دوباره برمی‌گردند.

وی با بیان اینکه در گذشته هم این مسئله تکرار شده بود، افزود: در همان موقع هم مقام معظم رهبری فرمودند که اگر خود اینها با خواهش و تمنا برنگردند، ما اقدامات دیگری می‌کنیم و آنجا دیدیم که همه سفرا با خواهش و تمنا خودشان برگشتند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: کشورهای اروپایی خودشان می‌دانند که ایران کشوری اهل منطق، ‌مذاکره و گفت‌وگوست، ولی اجازه نمی‌دهد که هیچ قدرت و کشوری بخواهد در امور داخلی ما دخالت کند و یا برای ما تعیین تکلیف داشته باشد و یا از طریق تهدید و فشار بخواهد سیاست‌های خود را پیش ببرد.

نقوی حسینی تاکید کرد: ملت ایران در مقابل تمام قدرت‌ها می‌ایستد و قبلا هم نشان داده که قدرت‌ها نمی‌توانند در ایران زورگویی کنند.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به دخالت‌های انگلستان در امور داخلی ایران اشاره کرد و گفت: انگلیسی‌ها در فتنه ۸۸ نقش‌آفرینی کردند و بعد از آن هم با اظهارنظرها و مواضع خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران با اعتراضات شدید مردمی روبرو شدند و به همین دلیل بود که برخی مسائل در کشور رخ داد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: کشورهای اروپایی باید حواس خود را جمع کند و در چارچوب قوانین و حقوق بین‌الملل رفتار کنند؛ ما تا زمانی که کسی نخواهد در امور داخلی ما دخالت کند، رابطه خوبی با آن طرف خواهیم داشت.

نقوی حسینی گفت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه از لحاظ سیاسی، اقتصادی، ‌اجتماعی، فرهنگی و همچنین موقعیت استراتژیک دارای موقعیت ویژه است، برهمین اساس کشورهای اروپایی به خوبی این مسئله را می‌دانند و متوجه هستند که بدون جمهوری اسلامی نمی‌توانند منافع خود را تامین کنند.

وی خاطرنشان کرد: غربی‌ها نمی‌توانند بدون جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه رفت و آمد داشته باشند و انرژی خود را از منطقه خلیج فارس عبور دهند، لذا به اروپایی‌ها توصیه می‌کنیم که در چارچوب مقررات بین‌الملل با جمهوری اسلامی مراوده کنند.
نخستین بار نبود آخرین بار هم نیست

این البته نخستین باری نیست که سفرای کشور‌های اروپایی پس از ترک پر هیاهوی تهران، بازگشتی سرافکنده با چراغ خاموش به کشورمان دارند. در جریان فتوای امام‌خمینی(ره) درباره حکم ارتداد سلمان رشدی هم که اروپایی‌ها سفیران خود را از تهران فراخواندند در نهایت ناچار به عذرخواهی و بازگشت به تهران شدند. سال۱۳۷۶ نیز سفرای کشورهای اروپایی در پی رأی دادگاهی در آلمان در خصوص موضوع موسوم به میکونوس که برخی از سران نظام را متهم به ترور چند ایرانی کرده بود، در اقدامی شتاب‌زده و با هدف تحت فشار قرار دادن ایران، از ایران خارج شدند.

انگلیس طبق معمول کارناوال راه انداخته بود

فاطمه آلیا یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به بازگشت سفرای اروپایی به ایران اشاره می کند و معتقد است که ارزیابی ما از همان زمانی که به بهانه ابراز انزجار دانشجویان به سفارت انگلیس کارناوال سیاسی به راه انداختند، این بود که با وجود سفیر بودنشان، کشوری که در آن هستند را به خوبی نشناخته‌اند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه سفرای این کشورها همان تصور غلطی را داشتند که آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشت، تصریح کرد: آنها باید بدانند که ملت‌ ایران با ایستادگی بالا و ریشه‌های تاریخی بسیار بیدی نیست که با این بادها بلرزد و قطع ارتباط آنها هیچ تاثیری در اراده ملت ایران ندارد.

وی بر همین اساس به جایگاه مهم جمهوری اسلامی ایران در عرصه مناسبات بین‌المللی و منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت: آنها با شرمندگی بسیار به جمهوری اسلامی ایران بازگشتند چراکه آنها به کشور ما نیاز دارند.

مقام معظم‌رهبری در آن مقطع با اتخاذ سیاستی مقتدرانه فرمودند: «خودشان رفته‌اند، خودشان هم برمی‌گردند!». این اتفاق به سرعت افتاد و به زودی سفرای همه کشور‌های اروپایی با سرافکندگی به سفارتخانه‌هایشان در تهران بازگشتند. اگرچه این بار اروپا هرگز با آن جدیت و انسجام نتوانسته در مقابل ایران موضعگیری کند، اما در هر حال چاره‌ای جز تکرار دوباره تاریخ برایش متصور نیست.
مشرق

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false