در هجدهمین روز از شیوع ویروس کرونا در کشور ۴۷۴۷ نفر به این ویروس مبتلا شدهاند و ۱۲۴ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. همچنین بیش از ۹۱۳ مبتلا بهبود یافته و از مراکز درمانی ترخیص شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری اکوپارس به نقل از خبرگزاری ایلنا، براساس اعلام وزارت بهداشت در هجدهمین روز از شیوع ویروس کرونا در کشور ۴۷۴۷ نفر به این ویروس مبتلا شدهاند و ۱۲۴ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. همچنین بیش از ۹۱۳ مبتلا بهبود یافته و از مراکز درمانی ترخیص شدهاند. در طول این مدت، بیش از ۱۵ هزار و ۹۸۱ مورد مشکوک در بیمارستانها بستری شدهاند که براساس آمار اعلامی تهران با دارابودن ۱۴۱۳ فرد مبتلا به ویروس کرونا به عنوان یکی از اصلیترین کانونهای این بیماری به شمار میآید.اگرچه براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مهدهای کودک، مراکز روزانه بهزیستی، مدارس و دانشگاهها تا پایان سال تعطیل هستند، اما از امروز شنبه ۱۷ اسفندماه ساعت کار تمامی ادارات مانند سابق بوده و هیچ کاهش ساعت کاری اجرا نخواهد شد.همچنین از سوی استانداران گیلان و مازندران محدودیت سفر برای مسافران این استانها در نظر گرفته شده و خودروهای با پلاک غیربومی اجازه ورود به این دو استان را نخواهند داشت.
«سردار کمال هادیانفر» رییس پلیس راهور ناجا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اخباری مبنی بر ممنوعیت ورود به استان تهران گفت: چنین تصمیمی برای تهران گرفته نشده است و تنها در محور گیلان و مازندران این تصمیم اتخاذ شده است.
وی ادامه داد: بیشترین محدودیت در محور گیلان و مازندران اعمال شده است، اما متاسفانه با اعمال این محدودیت ما روز گذشته باز هم شاهد بار ترافیکی در این محور بودیم. بسیاری از افرادی که در این مسیر به اطلاع رسانیها توجه نکردند، مجبور شدند از نیمه راه برگردند.
رییس پلیس راهور ناجا درباره مراکز شمارهگذاری خودرو تصریح کرد: به تدبیر فرمانده ناجا ۱۰ روزی است که به دنبال راهکار حقوقی هستیم که قراردادها و وکالتنامههای مردم دچار خدشه نشده و بتوانیم شرایطی را به وجود بیاوریم که این مراکز را تعطیل کرده تا به مردم و کارکنان صدمه وارد نشود و امیدواریم در چند روز آینده این اتفاق بیفتد.
تلاش پلیس راهور برای تعطیلی مراکز شمارهگذاری خودرو
سردار هادیانفر درباره الکترونیکی شدن این خدمات تصریح کرد: اقدامات لازم برای ارائه این خدمات به صورت الکترونیک انجام شده، اما بعید است بتوانیم قبل از سال جدید از آن استفاده کنیم. از نظر نرمافزاری همه چیز مهیا است، اما یک مقدار مشکلات زیرساختی وجود دارد و باید برطرف شود.
وی با بیان اینکه این مراکز شمارهگذاری تا ساعت ۵ هر روز خدمات ارائه میدهند، تصریح کرد: طبق قانون ضرب پلاک شهرستانها در سایر استانها انجام نمیشود و برای شمارهگذاری خودرو کد هیچ شهری به شهر دیگری داده نمیشود و افرادی که از شهرهای دیگر برای دریافت خدمات به مراکز شمارهگذاری خودرو در تهران مراجعه میکنند، بیفایده است، چراکه نمیتوانند خدمات لازم را دریافت کنند.
افزایش جمعیت گرمخانههای تهران در پی شیوع کرونا
«سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت گرمخانههای پایتخت پس از شیوع کرونا گفت: خوشبختانه شرایط بسیارخوبی در گرمخانهها به نسبت سایر مراکز مراقبتی وجود دارد. پذیرش معتادین متجاهر در مراکز ماده ۱۶ متوقف شده است و بسیاری از ندامتگاهها و زندانها مرخصی دادهاند تا افراد در مراکز جمعی نگهداری نشوند و عامل انتقال ویروس کرونا نباشند، اما وضعیت در گرمخانهها متفاوت است، چرا که در این مراکز افرادی را نگهداری میکنیم که هیچ سرپناهی ندارند. به همین دلیل گرمخانهها تعطیل نشدند و تلاش کردیم با تشدید مراقبتها و خدماتدهی شرایط مناسبی را برای افراد بیسرپناه فراهم کنیم.
او با بیان اینکه این روزها شاهد افزایش جمعیت در گرمخانهها هستیم، ادامه داد: چرا که برخی از معتادان متجاهر به گرمخانهها مراجعه میکنند و هیچ ممانعتی نیز برای آنها وجود ندارد، اما به بهداشت و سلامتی آنها توجه ویژهای میشود.
حسینی تصریح کرد: اکنون تمامی مراکز مجهز به تب سنج هستند و در همه مراکز با جمعیت بالاتر از ۸۰ نفر اتاق ایزوله در نظر گرفته شده است و اگر کسی به علائم اولیه کرونا مشکوک باشد در این اتاقها نگهداری میشود.
تست ۲۶ مورد مشکوک منفی شد
او درباره مبتلایان احتمالی به کرونا در گرمخانه ها اظهار داشت: تا امروز بیش از ۲۶ مورد مشکوک در گرمخانهها به مراکز اورژانس منتقل شدند، اما هیچ مورد مثبتی از ابتلا به کرونا گزارش نشد.
حسینی همچنین با اشاره به اقداماتی که برای مددکاران حاضر در گرمخانهها انجام شده است، گفت: از مددکاران که در خط مقدم گرمخانهها هستند نیز آزمایش پیش نشانگر کرونا گرفته میشود و تاکنون موردی از ابتلا به کرونا در بین مددکاران ثبت نشده است. در این مدت سعی کردیم ملزومات پزشکی را برای مددکاران تامین کنیم و اکنون از گانهای معمولی در مراکز استفاده میشود، اما در تلاش هستیم گان و لباس باکیفیت برای آنها فراهم کنیم.
او با تاکید بر اینکه در گرمخانههای پایتخت جای نگرانی وجود ندارد با اشاره به تغییر برنامه غذایی افراد حاضر در گرمخانهها گفت: تلاش کردیم غذای مقویتری برای تقویت سیستم ایمنی آنها فراهم شود.
اختصاص ۲ گرمخانه برای قرنطینه مبتلایان احتمالی
حسینی همچنین از آماده شدن دو گرمخانه بانوان و آقایان برای قرنطینه احتمالی افراد مبتلا به کرونا خبر داد و گفت: دو گرمخانه پایتخت به طور ویژه برای قرنطینه احتمالی در نظر گرفته شده و افراد حاضر در این گرمخانهها را در سایر مراکز مستقر کردهایم.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که با توجه به شیوع کرونا محدودیت رفت و آمد برای افراد حاضر در گرمخانهها در نظر گرفته شده یا خیر؟ گفت: به محض ورود افراد به گرمخانهها معاینه اولیه روی آنها انجام میشود. اکنون یکی از مشکلات ما در گرمخانهها حضور افراد دارای اعتیاد است، چرا که این افراد برای مصرف مواد به بیرون مراجعه میکنند و به همین منظور از فرمانداری تهران درخواست کردیم تا اجازه ارائه خدمات مصرف کنترل شده با نظارت نیروی انتظامی و ستاد مبارزه بامواد مخدر را در طی مدتی که با شیوع کرونا مواجه هستیم به ما بدهند، آنها خودشان نیز این دغدغه را دارند، اما هنوز به ما اطلاع ندادهاند.
او تاکید کرد: به هیچ وجه منع پذیرش نداریم، اما در حال بررسی میزان تردد هستیم تا آن را برطرف کنیم.
حسینی درباره آموزشهای خودمراقبتی به افراد حاضر در گرمخانهها با اشاره به برخورداری از سطح اندک امکانات و آموزش در این قشر جامعه گفت: در گرمخانهها هر شب موضوعات آموزشی برای افراد به طور مستمر بیان میشود و براساس رفتارهایی که از مراکز منعکس میشود تاثیر آموزشها در گرمخانهها مثبت بوده و نمایان است.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران همچنین درباره وضعیت کودکان کار با توجه به دستور دادستانی مبنی بر ممنوع شدن فعالیت آنها در سطح شهر گفت: کودکان کار را در این شرایط باید به سه دسته تقسیم کرد که شامل کودکان کار، کودکان کار خیابانی و کودکان کار خیابانی زبالهگرد است. اکنون دغدغه مردم فقط کودکان کار زباله گرد است، اما کودکانی را داریم که در کارهای سیاه مشغول و در گودهای زبالهگردی در حال کار هستند و بیشترین آسیب متوجه آنها است، اما هیچوقت هم دیده نمی شوند. با سازمانهای مردم نهاد در این باره ورود کردیم و به دنبال این هستیم که چرخه حضور کودکان کار نه تنها در محیط دید ما بلکه در جایی که جلوی چشم ما نیست، هم حذف شود.
غربالگری کودکان کار در گودهای زبالهگردی و کورههای آجرپزی
او با اشاره به اینکه جمعیت این کودکان سیال است و به صورت جمعی زندگی میکنند به خطری که آنها در این روزها با آن مواجه هستند، اشاره کرد و گفت: این کودکان در محیطهایی با جمعیتهای بین ۱۰ تا ۱۰۰ نفری زندگی میکنند و به محض احساس خطر محل زندگی آنها تغییر داده میشود در نتیجه باید برای رفع مشکلات آنها دقت و زمان بیشتری صرف شود.
حسینی ادامه داد: همچنین توافقی با تشکلهای غیردولتی داشتیم که در بحث آموزش و توزیع تجهیزات بهداشتی در محلهایی که تشکلهای مردم نهاد امکان حضور دارند با ما همکاری کنند. همچنین از هفته آینده با مشارکت سمنها در مراکز پرخطر از جمله گودهای زباله گردی و حتی گودهایی که در بیرون از تهران قرار دارند و کورههای آجرپزی حضور پیدا میکنیم و با کمک پزشکان داوطلب نسبت به غربالگری و معاینه این کودکان اقدام میکنیم.
او با تاکید بر پرهیز از برخوردهای احساسی با کودکان کار در خصوص توزیع دستکش و ماسک بین آنها گفت: تجربه ثابت کرده است که دستکش و ماسک ممکن است به فروش برسد، از طرفی آنها در گودهایی کار میکنند که بعضا حتی در آنها سرویس بهداشتی هم وجود ندارد و درخواست داریم که مردم در این حوزهها به طور جدیتر ورود کنند.
گزارشی از فوت جانبازان به دلیل ابتلا به کرونا نداشتیم
«حمیدرضا حبیبالهی» سخنگوی معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اقدامات انجام شده در خصوص پیشگیری از شیوع کرونا در بین جانبازان گفت: در ابتدا باید بدانیم که تمام مردم مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند، اما از آنجا که جانبازان شیمیایی بخشی از ریهشان در گذشته دچار عارضه شده احتمال ابتلا آنها بیشتر است و نگرانی بیشتری در این زمینه وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چند نفر از جانبازان شیمیایی درگیر بیماری کرونا شدهاند؟ ادامه داد: جواب تستهای مثبت کرونا فقط در اختیار وزارت بهداشت و درمان است و بازتاب آماری که وزارت بهداشت اعلام میکند به ما برنمیگردد. جانبازانی هستند که با علایم اولیه مشکوک به کرونا به بیمارستان مراجعه میکنند و حتی اگر تست اولیه آنها منفی هم باشد، تحت مراقبت قرار میگیرند. در صورتی که تست اولیه مثبت باشد، تست ثانویه از آنها گرفته میشود و این تست در اختیار وزارت بهداشت است و بعدا به مرکز درمانی اعلام میشود. هنوز آمار قطعی از جانبازانی که به این بیماری دچار شدهاند، بدست نیامده است.
سخنگوی معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید خاطرنشان کرد: قبل از اینکه دولت به دلیل شیوع کرونا در کشور اعلام وضعیت خاص کند، ما پس از شیوع آنفولانزاh1n1 کمیتهای در معاونت بهداشت بنیاد شهید تشکیل دادیم و در همان زمان درخواست کردیم تا یک سری از داروها، ماسک و مواد ضدعفونی کننده را برای این گروههای خاص دپو کنیم. از آنجا که این بیماری در دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی مستقر میشود و جانبازان شیمیایی نیز در همین نواحی با مشکل مواجه هستند، با توجه به میزان مواد ضدعفونی کننده و ماسک تهیه شده، اولویت اول ما توزیع این مواد در بین جانبازان شیمیایی است.
وی با تاکید براینکه تمام مردم در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، ادامه داد: ما برای تمامی جانبازان چه شیمایی و چه غیرشیمیایی که از نظر ما پرریسک هستند و همچنین پدران و مادران شهدا که اغلب دارای بیماریهای زمینهای هستند، این مواد را اختصاص میدهیم.
حبیبالهی تصریح کرد: بخش ویژهای در دو بیمارستان ساسان و خاتم الانبیاء در نظر گرفتهایم. طی هماهنگیهایی که صورت گرفته تمهیدات خاص برای افراد مشکوک انجام شده و چنانچه تست فردی مثبت باشد با شرایط ویژه به بیمارستانهایی که برای این منظور در نظر گرفته شدهاند، منتقل می شوند.
وی ادامه داد: در بیمارستان ساسان با توجه به اینکه بیشتر مراجعهکنندگان ما جانبازان شیمیایی هستند به همت مدیریت بیمارستان بخشی به صورت اختصاصی برای آنها در نظر گرفتهایم تا چنانچه جانبازان شیمیایی دچار عارضههای تنفسی مشکوک به کرونا مراجعه کردند در این بخش بستری شوند و تستهای اولیه در این بخش از این افراد گرفته میشود.
خدمترسانی اکیپ ویژه به جانبازان و خانوادههای شهدا
حبیبالهی با تاکید بر اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر فوت جانبازان به دلیل بیماری کرونا اعلام نشده است، تصریح کرد: جانبازان خارج از مردم عادی نیستند و همه خدمات به این افراد نیز داده میشود اما برحسب وظیفهای که نسبت به این افراد داریم، دستورالعملهایی خاص برای این افراد در نظر گرفته شده است و تمهیدات صورت گرفته به صورت پیامک برای آنها ارسال میشود.
وی تصریح کرد: یک اکیپ ویژه به صورت شبانهروزی پیگیر امور جانبازان و خانوادههای شهدا هستند و چنانچه مشکلی داشته باشند، آمبولانسهای مخصوص برای آنها اعزام میشود. همانطور که گفتم همه مردم از یک خدمت واحد استفاده می کنند، اما ما به اقتضای حقی که این افراد به ما دارند، این اکیپ را تشکیل دادهایم تا در صورت نیاز خدمات به این افراد ارائه شود.
سخنگوی معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید درباره ابتلای خانواده شهدا به ویروس کرونا گفت: در برخی از خانوادههای شهدا موارد مشکوکی از ابتلا گزارش شده است، اما هنوز مورد ابتلا به کرونا به صورت قطعی به ما گزارش داده نشده است.
مرگ چهارمین پرستار در مبارزه با بحران کرونا
به گزارش خبرنگار ایلنا، نظام پرستاری شرق گیلان، از درگذشت یک پرستار دیگر خبر داد.
نظام پرستاری شرق گیلان اعلام کرد: علی شیخ مرادی که قبلا سوپروایزر بیمارستان امام خمینی محلات بود و این روزها در بیمارستان قائم رشت کار میکرد، در مبارزه با بحران کرونا جان خود را از دست داد.