true
شعر سعدی جهانشمول و حاوی پیامی جهانی است؛ چرا که برخاسته از نیازهای متعالی بشری و جلوهگاه فطرت انسانی است.
خسرو قاسمیان در شیراز، به مناسبت روز سعدی (اول اردیبهشتماه) اظهار کرد: سخن سعدی تاریخ مصرف ندارد و برخلاف برخی شخصیتهای دیگر در شعر و ادبیات کهن، قالبهای انتخابی سعدی برای شعرهایش متنوع است.
او در ادامه بیان کرد: یکی از محورهای عمده شعر سعدی، سهل و ممتنع بودن آن است؛ به طوری که در نگاه نخستین، ساده و آسان به نظر میآید؛ اما در عین حال پیچیدگی و سنگینی خاص خود را دارد.
قاسمیان افزود: همانگونه که شعر سعدی به سهل و ممتنع بودن شهرت دارد، سخن گفتن درباره شخصیت او هم ساده و در عین حال دشوار است.
مدرس ادبیات دانشگاه شیراز گفت: یکی از وجوه برجسته سعدی این است که بر کرسی آموزههای اخلاقی تکیه زده و معلم اخلاق محسوب میشود. او خاطرنشان کرد: در کنار پند و اندرز که زبان گویای این شاعر بزرگ است، عشق و عاطفه نیز در کلام و اشعار او به چشم میخورد و به تعبیری، شخصیت و کلام او پارادوکسیکال است.
قاسمیان «بوستان» سعدی را آرمانشهر این شاعر خواند و گفت: در مجموعه «گلستان»، سعدی با دنیای واقعیات سر و کار دارد و به خوب، بد، زشت و زیبا اشاره میکند؛ اما «بوستان» آرمانشهر سعدی و دنیای آرزوهای اوست.
او در ادامه اظهار کرد: غزلیات سعدی به عنوان روانترین غزلیات در تاریخ ادبیات به شمار میرود و با رویکردی عاشقانه و عارفانه سروده شده که این عشق گاهی زمینی و گاهی آسمانی است.
او همچنین در مقایسه غزل سعدی و حافظ اظهار کرد: سعدی در غزلیات خود بیشتر در زمین سیر میکند و گاهی به آسمانها میرود؛ اما حافظ در آسمانها سیر میکند و گاهی به زمین میآید. قاسمیان با اشاره به جایگاه سعدی و شعر او در ادبیات کلاسیک جهان، گفت: حدود ۵۰۰ سال قبل، در کشورهای فرانسه و آلمان، آثار سعدی، حافظ و مولوی ترجمه شده و در حال حاضر به عنوان متون ادبی تدریس میشود.
او اضافه کرد: حاکمان آن دوره در فرانسه نام فرزند خود را سعدی میگذاشتند و چند نسل از این حکام مفتخر بودند این نام را برای فرزند خود انتخاب میکنند که معروفترین آنها، سعدی کارلوست.
منبع:ایسنا
true
false
false
false