true
۱۷ بهمن ۱۳۹۰
دو شنبه ۶ فوریه ۲۰۱۲
برگردان بندهای ۳۰ تا ۵۳ سند جمعبندی سازمان بینالمللی کار (س.ب.ک) از پانزدهمین نشست منطقهی آسیا و اقیانوسیهی این سازمان.
گفتنی است جناب آقای مهندس محمد عطاردیان دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران (کعاصکا) و عضو جانشین هیأت مدیره س.ب.ک در این نشست سخنانی ایراد کرد که متن آن را دراینجا ملاحظه میکنید. همچنین گزارش سرکار خانم شهره تصدیقی مشاور امور بینالملل کعاصکا به این نشست نیز در اینجا قرار دارد. برگردان فارسی متن سخنان انتقادی جناب آقای کامران رحمان نایب رئیس منطقهی آسیا و اقیانوسیهی سازمان بینالمللی کارفرمایان در روز گشایش این نشست نیز در اینجا در دسترس است.
از آنجا که ایران از نظر تقسیمبندی جغرافیایی س.ب.ک در منطقهی آسیا و اقیانوسیه قرار دارد، تصمیمهای این نشستها برای کارگران و کارفرمایان ایران اهمیت ویژهای مییابد. از همین رو از تمام رابطان خبری تشکلهای کارفرمایی با شاکا انتظار میرود مسؤلان تشکلهای کارفرمایی متبوع خود را از انتشار این سند مهم مطلع سازند. متن برگردان این سند:
II. اولویتهای سیاسی ملی برای دههی کارشایستهی آسیا و اقیانوسیه
۳۰. اولویتهای سیاسی زیر برای دورهی منتهی به ۲۰۱۵، که بر مبنای «دههی کارشایستهی آسیا و اقیانوسیه» در سال ۲۰۰۶ ساخته شده، مورد نظر کشورهای مختلف منطقهی ماست. کاربرد آنهاطبق شرایط ملی میتواند متفاوت باشد. برای تضمین کیفیت و کارآمدی طراحی و اجرای سیاست گفتگوی اجتماعی کلیدی است. ترویج برابرای جنسیتی نیز در سراسر این سیاست اساسی است.
سیاستهای اقتصادی، اجتماعی و اشتغال
۳۱. تلاش برای تضمین انیکه کارشایسته و اشتغال کامل در کانون سیاستهای رشد متوازن، پایدار و قوی و توسعهی فراگیر هستند.
۳۲. طراحی بستههای سیاستی، مبتنی بر «میثاق جهانی مشاغل» سازمان بینآلمللی کار (س.ب.ک)، برای ترویج ترویج یک راهبرد منصفانهی اشتغالزا.
۳۳. ترویج بهرهوری فزاینده در اقتصاد به عنوان بنیادی برای افزایش فرصتهای کارشایسته، افزایش درآمد و بهبود زندگی و شرایط کار.
۳۴. ترویج چانهزنی دسته جمعی و توسعهی نظامهای حداقل دستمزد مبتنی بر استاندارهای س.ب.ک.
۳۵. کاهش فقر و نابربریهای گسترده در درآمد و ثروت.
۳۶. ساخت کفهای حمایت اجتماعی کارآمد، در راستای شرایط ملی.
۳۷. حمایتت از مشارکت اعضاء سهجانبهی س.ب.ک در مذاکرات در سطح ملی در مورد طراحی و اجرای سیاستهای اجتماعی، اقتصادی و اشتغال، با اذعان به ضرورت هماهنگی سیاسی.
۳۸. ترویج مؤسسات منطقهای و بینالمللی مناسب برای حمایت از تبدیل کارشایسته و اشتغال کامل به یک هدف مهم سیاستهای هماهنگ اقتصاد کلان ملی و منطقهای.
بنگاههای پایدار، اشتغال مولد و توسعهی مهارتها
۳۹. ارتقاء فضای توانمندساز برای بنگاههای پایدار، آنطور که برای ایجاد فرصتهای کارشایسته در منطقهی ما مورد نیاز است.
۴۰. ترویج یک فضای قانونی خوب طراحی شدهی شفاف، پاسخگو و ارتباطات خوب برای کسب و کار، شامل مقرراتی که استانداردهای نیروی کار و محیطزیست را رعایت کنند.
۴۱. ترویچ استفاده از بیانیهی سهجانبهی اصول در مورد بنگاههای چندملیتی و سیاست اجتماعی س.ب.ک.
۴۲. ترویج مشارکت، از جمله مشارکت زنان و مردان جوان.
۴۳. ترویج خدمات همگانی با کیفیت و اقتصاد اجتماعی، از جمله تعاونیها.
۴۴. تقویت توسعهی روستایی و کشاورزی هماهنگ با کارشایسته.
۴۵. ظرفیتسازی برای تولید، گردآوری، اتحلیل و توزیع آمارهای بازار کار شامل اطلاعات مبتنی بر جنسیت، برای مطلع سازی سیاستگذاری مبتنی بر شواهد.
۴۶. تقویت نظامهای خدمات اشتغال.
۴۷. ترویچ سرمایهگذاری با انگیزهی اشتغال هر جا که لازم باشد، به عنوان نمونه از طریق طرحهای تضمین اشتغال همگانی که با ایجاد کار شایسته هماهنگ باشند.
۴۸. اجرای اقداماتی برای برخورد با چالشهای ایجاد فرصت برای زنان و مردان جوان تا مشاغل پایدار و کارشایسته را احراز کنند.
۴۹. تجهیزات محیط کار، به ویژه جوانان با مهارتهای مورد نیاز کارشایسته و اشتغال مولد.
۵۰. تداوم تمرکز بر راهبردهای همبسته برای تسهیل انتقال کارگران و بنگاههای اقتصاد غیررسمی به چریان اصلی اقتصاد و بهبود درآمدها و شرایط کار.
۵۱. ترویج رشد سبز و شغلهای سبز، هماهنگ با حفظ پایداری اقتصادی و اجتماعی.
۵۲. بهبود بهداشت و ایمنی شغلی.
۵۳. ارتقاء آمادگی در برابر فجایع و ظرفیت پاسخگویی با تمرکز ویژه بر اشتغال و جنبههای اجتماعی بازسازی و بازنشستگی.
true
false
false
false