سکته دلالان ارز منتظر باشید؛ دلاری که جهش قیمتش به بالای ۳۲ هزار تومان هر بینندهای را خیره میکرد، اکنون بی سر و صدا میرود تا سرشکسته مرز ۲۴ هزار تومان را حفظ کند.
به گزارش اکوپرشین به نقل از کسب و کار: برخی از معامله گران فنی همواره از مرز ۲۴ هزار تومانی به عنوان سد بتونی دلار یاد کرده اند و اعتقاد دارند این ارز به راحتی به زیر آن نخواهد رفت. با این حال، نباید از خاطر برد که در ابتدای هفته، کمتر معامله گری تصور میکرد که قیمت دلار از مرز ۲۶ هزارتومان پایین بیاید یا پس از برخورد به نقطه ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومانی، افزایشی نشود.
در کنار این گفته میشود که پس از ساعت ۳ بعدازظهر روز پنجشنبه در برخی معاملات پشت خطی، دلار در حوالی ۲۴ هزار و ۷۵۰ تومان مورد خرید و فروش قرار گرفت.
بازار ارز در طول هفته تعطیلات، روندی کاهشی را ثبت کرد. به نظر میآید سطوح نزدیک به ۳۰ هزار تومان کاملا از دست رفته و احتمال اینکه بازار به نزول ادامه دهد، قوت گرفته است و سکته دلالان ارز نزدیک است.
بازار ارز در یک مسیر بدون هیجان، به مرور از کانال ۲۸ تا ۲۴ هزار تومان را طی کرد. پیش از این هم بسیاری انتظار داشتند که پس از انتخاب «بایدن» به عنوان رئیس جمهور آمریکا، بازار ارز از تب و تاب بیفتد. فعلا در عمل هم همین اتفاق افتاد و روز پنج شنبه دلار در کانال ۲۴ هزار تومان دوام آورد. حرکت آهسته دلار باعث شده تا بازارساز هم کنترل بیشتری بر بازار داشته باشد.
به نظر میآید جنگ اصلی در کانال ۲۴ هزار تومان در پیش است. هنوز دلار نتوانسته از سطح مهم ۲۴,۷۵۰ تومان به سمت پایین تثبیت دهد. احتمال دارد هر چه به سمت کف ۲۴ هزار تومان نزدیکتر شود، از آن سمت موج جدیدی از خریداران نیز وارد بازار شوند. باید توجه کرد که حافظه معاملهگران میگوید که ۲۴ هزار تومان حمایت مهمی برای بازار ارز محسوب میشود. به همین دلیل، در این سطح به دلیل اتمسفر روانی بازار، خریدها افزایش مییابد. اگر خریدها افزایش یابد و سطح فروش نیز در حجم فعلی باقی بماند، برگشت دلار از کانال ۲۴ هزار تومان محتمل است. اما آیا در مقابل میتوان نیروی دیگری را متصور بود؟
معادله جدید بازار ارز
امرالله امینی، اقتصاددان: قیمت ارز در کشورهای مختلف تحت تاثیر دو اقدام ازسوی دولت است؛ سیاستهای پولی و مالی. هرچه نقدینگی و تورم در کشوری افزایش یابد، نرخ ارز بالا میرود. در حال حاضر با توجه به تغییراتی که در آمریکا صورت گرفته، در یک سناریوی خوشبینانه احتمال میدهیم وضعیت اقتصادی در کشور بهتر شود. در این سناریوی خوشبینانه، کسری بودجه و دست درازی دولت به چاپ پول کم شود و به تبع نرخ ارز پایین میآید. نکته دوم نقش انتظارات تورمی است که در حال حاضر انتظارات مردم یک انتظارات خوشبینانه است. زمانی که انتظارات کاهش یابد؛ یعنی مردم به آینده خوشبین شوند، تورم و به تبع نرخ ارز پایین میآید.
چشمانداز بازار ارز در آیندهای نه چندان دور این است که نرخ مهم ترین متغیر اقتصادی در کشور ما در بازه ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان میماند. به تبع تورم کاهش یافته و اگر تحریمها کم شود و دولت خود را کوچک کند وضعیت اقتصادی بهبود خواهد یافت. البته این روند به عمر دولت فعلی قد نمیدهد. از طرفی دلارهای خانگی و بلوکه شده در کشورهای خارجی وارد بازار میشود؛ اما یادمان باشد که این مجموعه یک برآیند است؛ به این معنا که یک سری اقدامات خوبی در حال انجام است و یک سری اقدامات بد هم ازسوی دولت انجام میشود. حتی در روزهای تعطیلی، قیمت مواد غذایی و کالاهای مصرفی مردم افزایش یافته است.