دستمزد کارگران کافی نیست؛ چون تورم همیشه بیشتر است؛ یک مقام مسئول کارگری معتقد است تا زمانی که الگوی مشخصی برای تعیین دستمزد در پیش گرفته نشود دستمزد کارگران به سمت واقعی شدن نمیرود.
به گزارش اکوپرشین به نقل از ایسنا: هادی ابوی، با تاکید بر ضرورت تعیین دستمزد شایسته و عادلانه برای کارگران، گفت: درچند سال اخیر نوسان نرخ ارز و افزایش هزینهها باعث شده تا معیشت کارگران با سختیهای بسیاری همراه شود.
امسال هم علاوه بر تداوم نوسان نرخ ارز، افزایش اجاره بهای مسکن و قیمت اقلام اساسی سبد معیشت کارگران را شاهد بودیم که اوضاع معیشت و قدرت خرید کارگران را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
وی تصریح کرد:هر سال بر اساس تورم انتهای سال حقوق سال آینده کارگران را تعیین میکنیم در حالی که شرایط اقتصادی و اوضاع معیشتی در سال بعد قابل پیش بینی نیست لذا معتقدم اگر به دنبال افزایش هستیم باید حداقل مزد به گونه ای تعیین شود که کارگران افزایش مزد را در زندگی احساس کنند.
این مقام مسئول کارگری ادامه داد: اگر حقوق و هزینههای معیشت کارگران را در کنار هم قرار بدهیم میبینیم که دریافتی آنها نهایت هفته اول برج جواب میدهد و از تامین هزینههای دیگر باز میمانند.
ابوی افزود: همه ساله در کمیته دستمزد شورای عالی کار ساعتها بحث و مذاکره در خصوص سبد معیشت کارگران صورت میگیرد و گزارشهای میدانی و آمار و ارقام سبد معیشت از نقاط مختلف جمع آوری و ارائه میشود ولی با وجود تلاشها برای افزایش حداقل مزد، رقمی که به تصویب میرسد فاصله زیادی با هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری دارد.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در پایان با بیان اینکه دستمزد باید به کارگران قدرت معیشت بدهد، تصریح کرد: ما باید به سمت واقعی شدن دستمزد کارگران برویم چون تا زمانی که از الگوی مشخصی برای واقعی شدن حقوق تبعیت نکنیم، افزایش حداقل مزد به بهبود قدرت معیشت خانوارهای کارگری کمک نخواهد کرد.