true
در اجرای قانون منع استقرار صنایع جدید در شعاع ۱۲۰کیلومتری تهران، فقط صنایعی اجازه استقرار در کرج دارند که در شهرکهای صنعتی و صنایع پاک با فناوری های نوین و برتر باشند.
محمدجواد محمدی زاده روز شنبه در کارگروه کاهش آلودگی هوای کرج که در دانشگاه محیط زیست کشور مستقر در این شهر برگزار شد، افزود: اجرای قانون شعاع ۱۲۰ کیلومتری الزامی بوده ولی از طرفی نیاز کرج و شهرکهای جدید مدنظر است و بزودی لیست صنایع مورد نظر اعلام خواهد شد.
وی اظهار داشت: تشکیلات محیط زیست یک سازمان حاکمیتی است و کاهش آلایندگی یک کارگروهی است که مستلزم همت و مشارکت همه دستگاههای ذیربط است.
وی گفت: حدود دو قرن قبل تهران به دلیل وجود تفرجگاهها و فضای سبز، هوای خوب و منابع آبی به عنوان پایتخت انتخاب شد ولی اکنون بعد از سالها، برای تامین آب آن باید از شش نقطه از غربی ترین تا شرقی ترین نقاط اطراف تهران تلاش شود.
محمدی زاده افزود: ییلاق های تهران زمانی مزیتی برای این شهر بود ولی اکنون بایستی درخت کاری شوند و کرج که بعنوان سرریز تهران انتخاب شده و نقطه نفس آن بود نیز از این مشکلات عقب نمانده است.
وی بیان داشت: دولت خردمندانه و به موقع تصمیم گرفت تا البرز را بصورت یک استان ببیند و طفیلی و سرریز نباشد، و اکنون دوره رشد کرج آغاز شده است.
معاون رییس جمهوری، اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای کرج را مستلزم حمایت دستگاههای مرکزی دانست که از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، استفاده از گاز طبیعی در صنعت و نیروگاه ها و واحدهای سنتی مثل آجرپزی ها، ساماندهی صنایع و مشاغل مزاحم شهری و استقرار آنها در مکانهای جدید از جمله این حمایت ها است.
محمدی زاده گفت: مدیریت بر ساخت و سازهای شهری، مدیریت نخاله های ساختمانی جهت جلوگیری از بوجود آمدن ذرات معلق از دیگر برنامه هاست بطوریکه دشت ورامین در جنوب تهران و ساخت و سازهای شهر تهران از جمله منابع ایجاد ریزگردها هستند.
وی افزود: در نظام مهندسی استان باید قانونی تصویب شود تا تامین فضای سبز پروژه ها ، پایان کار برای آنها صادر نشود.
این مسئول بیان داشت: نهضت درختکاری بایستی عمومی شود و مختص یک دستگاه خاص نباشد و همچنین طرح جامع مدیریت پسماند در استان البرز هرچه زودتر تدوین شود.
true
false
false
false