×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
سرنخ گرانی سیمان به قطعی برق و گاز می‌رسد؟

سرنخ گرانی سیمان به قطعی برق و گاز می‌رسد؟ سازندگان مسکن با اعلام اینکه سیمان در روزهای اخیر به پاکتی ۴۵ هزار تومان رسیده می‌گویند که منشأ افزایش قیمت‌ها به قطعی برق و گاز کارخانجات سیمان و اختلال در روند تولید برمی‌گردد.

به گزارش اکوپرشین به نقل از ایسنا، سیمان در هفته‌های اخیر روند صعودی به خود گرفته است.

اوایل ماه جاری هر پاکت سیمان ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسید و هم اکنون بنا به ادعای سازندگان ۴۵ هزار تومان شده است.

علت را که جویا شدیم گفتند ظاهرا برق و گاز برخی کارخانجات سیمان دچار قطعی شده که در روند تولید اختلال ایجاد کرده است.

بجز عواملی همچون نوسانات نرخ ارز، قیمت‌ زمین، عوارض شهرداری، خدمات مهندسی و دستمزد، نوسانات قیمت‌ مصالح ساختمانی بر بازار مسکن اثر می‌گذارد و در بعضی مواقع به عنوان یک عامل روانی عمل می‌کند.

کما اینکه افزایش قیمت‌ سیمان در هفته‌های اخیر با توقف روند ریزشی قیمت‌ مسکن همزمان شد.

خوشبختانه فعلا خبری از افزایش قیمت‌ مجدد قیمت‌ فولاد نیست و میلگرد پس از آنکه از کیلویی ۴۲۰۰ تومان در اواخر سال گذشته به ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان در هفته‌های اخیر رسیده، در همین محدوده قیمت‌ی ثابت مانده است.

اما درخصوص آخرین وضعیت سیمان با دبیر کانون انبوه‌سازان صحبت کردیم.

فرشید پورحاجت با اعلام اینکه قیمت‌ هر پاکت سیمان از حدود ۳۰ هزار تومان در اوایل ماه جاری به ۴۰ هزار تومان در هفته گذشته و ۴۵ هزار تومان در حال حاضر رسیده است گفت: خط تولید کارخانه‌های سیمان فعلا در مدار تولید نیستند.

ظاهرا شرکت توزیع نیروی برق و شرکت ملی گاز، همزمان برق و گاز کارخانه‌های سیمان را قطع کرده‌اند که باعث توقف تولید و افزایش قیمت‌ سیمان شده است.

وی با بیان اینکه تنگناها دست از سر بخش تولید مسکن بر نمی‌دارد گفت: یک روز با سیمان، یک موقع با فولاد، روز دیگر با مس، چند روز با تولیدکنندگان رادیاتور و پکیج و شوفاژ و هر ازگاهی با صنایع چوب درگیر هستیم. تا می‌آییم کار را شروع کنیم وارد یک بحران جدید می‌شویم.

دبیر کانون انبوه‌سازان با بیان این ادعا که تولیدکنندگان سیمان هم از وضعیت فعلی بدشان نمی‌آید گفت: تولیدکنندگان می‌توانند برای دولت و مجلس توجیه بیاورند که سیمان ۴۵ هزار تومانی هم خریدار دارد و فتیله قیمت‌ها را بالا ببرند.

در حال حاضر قیمت‌ سیمان درب کارخانه حدود ۲۰ هزار تومان است که با نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان مصوب دولت و مجلس تقریبا همخوانی دارد اما آنچه به رشد قیمت‌ها دامن می‌زند فعالیت دلالان و واسطه‌ها در بازاراست.

بنابراین گزارش، طبق آخرین برآوردها ۷۴ کارخانه سیمان در کشور وجود دارد و سالانه ۸۵ میلیون تن سیمان تولید می‌شود.

نیاز داخلی ۶۵ میلیون تن است و مابقی صادر می‌شود. فقط در پنج ماه اول سال ۱۳۹۹ و با وجود تحریم‌های ظالمانه بالغ بر ۵.۸ میلیون تن سیمان به ۲۸ کشور جهان صادر کرده‌ایم.

ایران جزو هفت کشور بزرگ تولیدکننده سیمان جهان است. همه این آمار و ارقام می‌گوید که ما نباید مشکلی در بازار سیمان داشته باشیم اما به لطف دلالان و واسطه‌ها داریم.

هرکس هم هرچقدر تیغش بِبُرد، می‌بُرد!

بازار مسکن به دلیل رشد بیش از ۳۰۰ درصدی قیمت‌ها که طی سه سال گذشته اتفاق افتاده در رکود مطلق قرار دارد و این در حالی است که افزایش هزینه‌های تولید مسکن و نوسان قیمت‌ مصالح ساختمانی به معضلی برای ساخت و ساز تبدیل شده است.

در این زمینه بارها جلساتی بین نمایندگان مجلس و وزیر صمت برای چاره اندیشی برگزار شده اما گرانی سیمان و فولاد می‌گوید که ظاهرا جلسات نتیجه نداده است.

نمایندگان مجلس بارها درباره افزایش قیمت‌ سیمان و فولاد هشدار داده‌اند.

روز گذشته علیرضا پاک فطرت، عضو کمیسیون عمران مجلس در جلسه علنی مجلس با اشاره به افزایش قیمت‌ مصالح ساختمانی مطرح کرد: قیمت‌ مصالح ساختمانی خصوصا سیمان و فولاد هر روز در حال افزایش است، آقای رزم حسینی آیا می‌دانید قیمت‌ سیمان در یک ماه گذشته بیش از ۲ برابر شده است، قیمت‌ سیمان دست دلال‌ها افتاده و وزارت صمت باید نظارت بر بازار مصالح ساختمانی داشته باشد.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false