×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
فائو(FAO): سال ۲۰۲۱ سال میوه و سبزیجات

فائو(FAO): سال ۲۰۲۱ سال میوه و سبزیجات، با تمامی مصائب  و مشکلات و عدم آماده گی همه ساکنان زیست بوم زمین در سراسر جهان در مقابل بیماری قرن واپیدمی ویروس جهش یافته کوویید ۱۹ یک سال گذشت و آمار درگذشتگان و بهبود یافتگان و همچنین استمرار شرایط توجه به پیشگیری‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیانگر این موضوع است که هنوز بارقه‌های امید در این راستا در پهنه گیتی از بین نرفته است

اکوپرشین، علیرضا کیهان‌پور: آمار بهبود یافتگان کرونایی از تعداد فوتی‌ها پیشی گرفته و امید است این روند ادامه داشته زیرا نشانگر تلاش و بهبود شرایط است ولذا همه باید با خرد جمعی و باهم رنج‌ها ومشقات کادر پزشکی و دانشمندان این پیکار سترگ را ارج نهیم وبا رعایت الزامات و بسته به نوع امکانات  پیشران غلبه بر این ویروس باشیم.

سازمان جهانی خواروبار( غذا) و کشاورزی ملل متحد(FAO) در بیش از ۱۸۶ کشور دنیا با بهره‌گیری از توان کارشناسی و تخصصی مهندسین کشاورزی در سراسر جهان به مانند یک وزارت عظیم کشاورزی درسپهر امنیت  غذایی نسبت به اتخاذ راهبردها و دستورالعمل‌های  مورد اجماع این فرهیختگان منظومه حیات بخش کشاورزی در عرصه کره مسکون هم اینک مبادرت نموده است.

فائو  با توجه به رسالت قانونی و مورد وثوق و تایید کشورهای عضو به منظور تقویت امنیت غذایی و تغذیه‌ای آحاد مردم و رفع گرسنگی نیازمندان به ویژه در قاره آفریقا و مناطق کمتر توسعه یافته ( برنامه جهانی غذا) و همچنین یک سالگی شیوع عالم گیر کرونا سال ۲۰۲۱ را سال میوه و سبزیجات اعلام کرده چون تمامی شواهد و مستندات بیانگر این موضوع است که مصرف این دو محصول تولیدی بخش کشاورزی می تواند به طور ملموسی پنجه‌های خود را بر گریبان این ویروس فشار داده وبا تقویت سیستم(سامانه) ایمنی جامعه بشری به طور طبیعی و اتو ایمنولوژیکی علاوه بر سایر شیوه‌های درمانی پیشران مبارزه با این اپیدمی با کاهش مرگ ومیر و صرفه جویی اقتصادی در ابعاد دارو و  واکسن و خدمات پاتولوژی وبیمارستانی باشد.

افزایش سرانه مصرف انواع میوه و سبزیجات در گرو اتخاذ مصوبات و تصمیم گیری‌های مسوولانه و کاربردی است و نخستین گام می تواند کنترل بازار مصرف و کاهش نقش واسطه‌ها از طریق توزیع این اقلام توسط زنحیره قدیمی و صاحب  تجارب بسیار کهن تعاونی‌های روستایی در سطح جمعیت برخوردار شهری؛ روستایی و مناطق محروم باشد.

سوال این است که وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی؛ صمت؛  تعاون و ستاد تنظیم بازار چه برنامه‌هایی برای تحقق این مهم به عنوان بخشی از روند مبارزه با کرونا آماده و قابل طرح در جامعه دارند.

مصرف میوه و سبزیجات با توجه به خیزش چندباره قیمت‌ها به ویژه در ایام شب عید نوروز آیا روند افزایشی!!! ویا کاهش داشته است.

گوشت قرمز وسفید؛ انواع محصولات لبنی؛ تخم مرغ؛ آبزیان؛ حبوبات؛ ماکارونی؛ انواع کنسرو‌های غذایی و….را باتوجه به مشکلات ناشی از کرونا و تحریم‌های ظالمانه از سفره کوچانده‌ایم که فعلا به ییلاق و قشلاق بروند اما میوه و سبزیجات را جادارد که با توجه به پیشنهاد و حمایت سازمان فائو به کوچ از سفره مصرف مردم هدایت نکنیم.

به یاد داشته باشیم بحران گسترش کرونا و اهمیت به سلامتی و تغذیه مناسب جامعه بشری در این شرایط، موجب تبیین و توجه به این شعار فائو  در سراسر جهان شده است و امنیت غذایی و تغذیه‌ای منشور، توصیه وحمایت مالی ومعنوی این سازمان از  تمامی کشور‌های عضو در عرصه عمل می باشد.

آب را گل نکنیم، مردم بالادست چه صفایی دارند.

مردم را فراموش نکنید. میوه فصل و نه خارج  فصل حداقل نیاز بهره‌مندی تمامی سنین وبه ویژه میانسالان؛ سالخوردگان و بیماران است.

* زنده یاد سهراب سپهری

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false