×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
چک سفید امضا و بدون تاریخ دیگر اعتبار ندارد

چک سفید امضا و بدون تاریخ دیگر اعتبار ندارد، ثبت نقل و انتقال چک‌های جدید در سامانه صیاد از ۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۰ اجباری است. این چک‌ها، بدون ثبت در سامانه صیاد، قابلیت پردازش در شبکه بانکی را ندارند و بانک‌ها از پرداخت وجه چک جدید ثبت نشده در سامانه یاد شده، امتناع خواهند کرد.

به گزارش اکوپرشین به نقل از خبرآنلاین: بانک مرکزی اعلام کرد براساس ماده ۲۱ مکرر قانون «اصلاح قانون صدور چک»، چک‌های جدید از طریق ثبت در سامانه صیاد اعتبار خواهند داشت و صادرکننده چک مکلف است اطلاعات تاریخ، مبلغ و هویت ذی‌نفع را علاوه بر درج در برگه چک، در سامانه صیاد نیز وارد کند. ذی‌نفع چک نیز در زمان تحویل چک جدید، موظف است به سامانه صیاد مراجعه کرده، با کنترل اطلاعات ثبت شده در سامانه با متن برگه چک در اختیار، مراتب تائید دریافت چک را اعلام کند.

همچنین صدور چک‌های جدید در وجه حامل ممنوع بوده و در سامانه صیاد نیز امکان صدور چک در وجه حامل به صورت سیستمی وجود ندارد. در زمان انتقال چک، ظهرنویسی (پشت‌نویسی) چک در سامانه صیاد انجام می‌پذیرد و دارنده چک نیز چنانچه متمایل به انتقال چک به شخص ثالث باشد، لازم است هویت گیرنده جدید را در سامانه صیاد درج کند.

خاطرنشان می‌سازد، چک‌های جدید بدون ثبت در سامانه صیاد قابلیت پردازش در شبکه بانکی را ندارند و بانک‌ها از پرداخت وجه چک جدید ثبت نشده در سامانه یاد شده امتناع خواهند کرد.

دسترسی به سامانه صیاد از طریق درگاه‌های بانکی (شامل اینترنت بانک و همراه بانک) و نیز برنامک‌های موبایلی پرداخت فراهم است و هموطنان می‌توانند با مراجعه به تارنمای شرکت شاپرک در بخش برنامک‌های موبایلی برنامک مورد تائید را دانلود کنند.

شرایط صدور چک

آمنه نادعلی‌زاده معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی نیزدراین رابطه گفت: فرد صادرکننده چک باید اطلاعات خود را در سامانه صیاد ثبت کند و تایید چک هم در سامانه صیاد انجام می‌گیرد و فرد گیرنده باید تایید آن را کنترل کند. علت صدور چک هم باید در سامانه ثبت شود.

نادعلی‌زاده بیان کرد: از امروز دسته چک جدید تحویل متقاضی می‌شود که بنفش رنگ است و امکان صدور چک‌های جدید در وجه حامل، وجود ندارد.

وی گفت: البته چک‌های قدیمی طبق روال قبلی نیاز به ثبت در سامانه صیاد ندارند و قابل استفاده هستند. از طرف بانک مرکزی مهلت زمانی برای جمع‌آوری دسته چک‌های قدیمی داده می‌شود.

به گفته سخنگوی اجرایی قانون چک،  سقف ریالی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است و پس از گذشت سه مرحله به اجرا در می‌آید. سقف اعتباری هم بر اساس تقاضای افراد، میزان تراکنش، سابقه صدور چک و یا چک‌های برگشتی افراد در میزان سقف اعتباری سالیانه افراد مشخص می‌شود و قابل افزایش است.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی تاکید کرد: در لحظه باید گیرنده چک از طریق سامانه صیاد استعلام بگیرد که چک دریافتی تایید شده است یا خیر.

صادر کننده چک می‌تواند چک خود را از طریق ثبت در ۵ اپلیکیشن متفاوت یا درگاه‌هایی که بانک در اختیارش قرار می‌دهد انجام دهد ثبت کند و مراحل صدور چک را به صورت الکترونیکی تکمیل کند.

نادعلی‌زاده گفت: چک‌های جدید که در اختیار مردم قرار می‌گیرد دارای بارکد، کد صیادی ۱۶ رقمی و تاریخ اعتبار خواهند بود. 

در چک‌های جدید تا تاریخ مشخص، قابلیت صدور وجود دارد و این تاریخ هم سه سال بعد از دریافت دسته چک است. وی گفت:‌ پشت‌نویسی چک در سامانه صیاد انجام می‌گیرد و محدودیتی در تعداد گردش چک وجود ندارد. 

دیگر چک سفید امضا و بدون تاریخ نباید صادر شود.

ثبت پیامکی چک در آینده نزدیک

سخنگوی اجرایی قانون جدید چک  همچنین از ثبت پیامکی چک در آینده نزدیک خبر داد و افزود:‌ به زودی امکان ثبت پیامکی چک فراهم می‌شود اما با استفاده از اپلیکیشن ها هم امکان ثبت و هم تایید فراهم است.

به گفته نادعلی‌زاده، چک ضمانت قابلیت ثبت در سامانه صیاد دارد، اما باید تاریخ، مبلغ و هویت آن در سامانه مشخص باشد. حتما چک‌های بنفش باید در سامانه ثبت شوند و در غیر این صورت  افراد نباید آن را قبول کنند.

وی افزود: در چک‌های جدید چنانچه موجودی حساب نتواند مقدار چک صادر شده را تامین کند، می‌تواند بخشی از مبلغ قابل دریافت را وصول کرده و مابقی چک را برگشتی اعلام کرد که در این شیوه، به میزان مبلغ چک برگشتی در همه حساب‌های فرد در بانک‌های مختلف مسدود می‌شود.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false