true
انقلاب بانک مرکزی برای مقابله با تخلفات چک، نمایندگان دولت و بخش خصوصی در نشست هفتاد و پنجم شورای گفتوگوی استان تهران، مشکلات صنعت پخش در ارتباط با سامانه صیاد و قانون جدید چک را به بحث و بررسی گذاشتند و جوانب مختلف آن را بررسی کردند. همچنین در این نشست استاندار تهران از آخرین آمار انتخابات ریاستجمهوری گفت و همچنین مشکل قطعی برق را نتیجه فعالیت غیرقانونی مزارع استخراج رمزارز دانست.
به گزارش اکوپرشین به نقل از روابط عمومی اتاق تهران: در هفتاد و پنجمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان تهران، مشکلات فعالان صنعت پخش در رابطه با قانون جدید چک و کارایی سامانه صیاد با حضور مسئولان انجمن شرکتهای پخش ایران و مدیران بانک مرکزی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
به گفته متولیان این تشکل اقتصادی، با اجرای قانون جدید چک از ابتدای امسال، بخش عمدهای از فعالیتهای اقتصادی شرکتهای پخش به دلیل آنچه که از سوی آنان، کارایی ضعیف سامانه صیاد عنوان شد، مختل شده و چالشهایی را برای شرکتهای حقوقی این حوزه ایجاد کردهاست.
در همین رابطه، معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی و نیز معاون فناوریهای نوین این نهاد مالی و پولی کشور، توضیحاتی ارائه و از رفع برخی مشکلات این سامانه به ویژه در حوزه کارایی برای اشخاص حقوقی، طی روزهای آتی خبر دادند.
مشارکت مطلوب در انتخابات
در آغاز این نشست، استاندار تهران از برقراری کامل امنیت و سلامت انتخابات اخیر ریاستجمهوری و شورای شهر در استان تهران، سخن گفت. انوشیروان محسنی بندپی، در ارتباط با میزان آرا در انتخابات ۲۸ خرداد ماه گفت: طبق آماری که از سوی وزارت کشور اعلام شد، کل تعرفه رأی مصرفی در این دوره از انتخابات ریاستجمهوری، ۲۸ میلیون و ۹۸۹ هزار و ۵۰۵ برگه و میزان تعرفه وارد شده به صندوقهای رأی نیز ۲۸ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۷۳۶ برگه بودهاست.
وی با بیان اینکه، میزان آرای صحیح ۲۴ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۸۱۷ رأی بودهاست، آرای باطله مأخوذه را طبق آمار اعلامی وزارت کشور، ۳ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۶۸۸ رأی عنوان کرد. استاندار تهران افزود: مقدار اختلاف تعرفههای اعلام شده با برگه رایهای شمارش شده نیز به این خاطر است که احتمالاً برخی رأیدهندگان برگه رأی خود را به صندوق نینداختهاند.
فعالیت مزارع استخراج رمزارز
انوشیروان محسنی بندپی همچنین در بخش دیگری از سخنانش در این نشست، با اشاره به قطعی برق در کشور و مشکلاتی که برای واحدهای تولیدی و صنعتی ایجاد شده، عامل اصلی قطعی در شبکه برق را فعالیت مزارع استخراج رمزارز عنوان کرد و در توضیح این خبر که به تازگی، ۷ هزار دستگاه ماینر در کارخانه متروکهای در غرب تهران کشف و ضبط شده، گفت: به نظر میرسد افرادی با استفاده از رانتهایی که دارند، دست به سوءاستفاده میزنند.
استاندار تهران همچنین با اشاره به قانون محدودیت شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران برای طرحهای توسعهای واحدهای تولیدی در این محدوده، خبر داد که با مصوبه هیات مقرراتزدایی و تصویب نهایی آن طی دو هفته آتی، افزایش ظرفیت تولید واحدهای فعال با شرط عدم ساختوساز جدید و رعایت ضوابط زیستمحیطی بلامانع خواهد شد.
رشد ۷۳ درصدی صادرات به سوریه
در ادامه قائممقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان تهران نیز طی سخنانی، به صدور حدود ۳۰۰ بخشنامه از سوی دولت طی ۲۸۵ روز کاری سال گذشته در حوزههای بانکی، صنعتی، معدنی و خدماتی اشاره کرد که به گفته وی، به سردرگمی بیشتر فعالان اقتصادی دامن زد.
محمد عیدیان همچنین به اعزام پنج رایزن بازرگانی به کشورهای چین، روسیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و عمان طی ماه گذشته اشاره کرد و افزود: سال گذشته، کل تعداد رایزنان بازرگانی ایران در میان ۲۱۶ کشور جهان، تنها ۶ نفر بود.
او سپس، مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار در ارتباط با واردات ۱۲۰ هزار تن مرغ را دهنکجی دیگری به ظرفیت تولید ۳ میلیون تن مرغ در داخل دانست. قائممقام دبیر شورای گفتوگوی استان تهران همچنین به رشد ۷۳ درصدی صادرات ایران به سوریه طی دو ماهه نخست امسال اشاره کرد و گفت: از میزان ۴۹ میلیون دلار صادرات ایران به سوریه طی این مدت، ۳۰ میلیون دلار آن صادرات هادیهای برق و توربینهای گازی نیروگاهی بودهاست.
درخواست انجمن شرکتهای پخش در مورد فرآیند صدور چک
در ادامه هفتاد و پنجمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان تهران، مسئولان انجمن شرکتهای پخش ایران به نقد قانون جدید چک و عملکرد سامانه صیاد و تاثیر آن بر کسبوکار واحدهای فعال در این بخش از اقتصاد کشور پرداختند.
به گفته مصطفی خدایی، نایبرئیس این انجمن، یکی از الزامات ورود به سامانه صیاد، رمز عبوری است که صرفاً برای صاحبان امضا در شرکتها ارسال میشود و از آنجا که تعدد چکهای دریافتی روزانه در هر شرکت پخش، روزانه به بیش از هزار فقره میرسد، عنوان کرد که ارسال بیش از هزار رمز عبور برای صاحبان امضا و ارسال دوباره آن به فروشندگان و توزیعکنندگان در این صنف، عملیاتی و شدنی نیست.
وی همچنین، صدور و اخذ چکهای ضمانت و بدون تاریخ را به دنبال راهاندازی سامانه صیاد و اجرای آن از ابتدای سال جاری، غیرممکن عنوان کرد که به گفته وی، مانع دیگری را پیش روی فعالیت شرکتهای پخش ایجاد کردهاست.
خدایی، دسترسیهای تعیین شده برای ثبت انتقال چک در سامانه صیاد و نیز برخورد سلیقهای بانکها در اجرای قانون جدید چک را از دیگر معضلات پیش آمده برای فعالان اقتصادی این بخش عنوان کرد و مستثنی کردن ثبت چکهای دریافتی از سوی مشتریان شرکتهای پخش در سامانه صیاد تا سقف یک میلیارد ریال را به عنوان پیشنهاد این انجمن اعلام کرد.
انقلاب بانک مرکزی برای مقابله با تخلفات چک
در ادامه این نشست، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در توضیح کارایی و عملکرد سامانه صیاد و قانون جدید چک، گفت: بانک مرکزی میخواهد با اجرای قانون جدید چک، انقلابی در مقابله با تخلفات مربوط به چک در کشور راه بیندازد.
محرمیان سپس تصریح کرد که با شروع به کار قانون جدید چک، میزان چکهای برگشتی روند نزولی پر شتابی گرفته است.
وی همچنین یادآور شد که به زودی سامانه پیامکی اعلام دریافت و تحویل چک نیز راهاندازی خواهد شد و به این ترتیب، در صورت بروز قطعی و اخلال در شبکه اینترنت کشور و عدم ثبت به موقع چک در سامانه صیاد، تحویلگیرنده چک از صدور و دریافت آن مطلع خواهد شد.
وی در عین حال، با بیان اینکه براتکارت الکترونیکی، جزو ابزارهایی است که در زمان نهچندان دور جایگزین برخی مراودات در کشور خواهد شد، گفت: راهاندازی سامانه سپند در همین راستا بوده است.
همچنین آمنه نادعلیزاده، معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی طی سخنانی، این خبر را داد که بانک مرکزی به زودی سیستم غیر برخط (آفلاین) ثبت چک را فعال خواهد کرد. وی در پاسخ به پیشنهاد انجمن شرکتهای پخش در ارتباط با مستثنی شدن ثبت چکهای به ارزش کمتر از یک میلیارد ریال در سامانه صیاد، گفت: در قانون جدید چک هیچ استثنایی لحاظ نشده و این مساله فراتر از اختیارات بانک مرکزی است، مگر آنکه مجلس شورای اسلامی با اصلاحاتی، تغییراتی در این قانون ایجاد کند.
true
false
false
false