true
راهاندازی ستاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی به کجا رسید؟، تیرماه ۹۶ بود که خبر برگشت خوردن هندوانه و گوجه ایران از عمان به دلیل آنچه نداشتن گواهی باقیمانده سموم عنوان شد، در صدر اخبار رسانهها قرار گرفت.آذرماه سال ۹۸ هم خبر برگشت خوردن کشمش ایران از اروپا همچون بمبی در فضای رسانهای کشور سر و صدا بهپا کرد.
به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین به نقل از روستانیوز: اخیراً هم شایعاتی مبنی بر بازگشت محموله سیبزمینی از ازبکستان به گوش رسید. سپس روسیه واردات فلفل دلمهای از ایران به کشورش را ممنوع کرد.
بعدهم اخباری مبنی بر بازگرداندن محمولههای کشاورزی از جمله کیوی ایرانی از هند به دلیل باقیمانده سموم کشاورزی منتشر شد که اذهان عمومی را مشوش کرد؛ البته این دست خبرها طی چند سال اخیر کم نبوده و هر از گاه اخبار یا شایعاتی در این مورد شنیده میشود.
اما چرا چنین اتفاقاتی رخ میدهد و منشأ این اتفاقات کجاست؟
چرا بازارهای صادراتی که برای بهدست آوردن آنها اینگونه تلاش میشود، به یکباره از بین میرود؟
کارشناسان امر دلیل بروز چنین اتفاقاتی را فقدان زنجیره ارزش محصولات کشاورزی میدانند که در کشور متولی خاصی برای آن وجود ندارد و بههمین سبب محصولات فاقد پشتوانه زنجیره ارزش، اینچنین دردسرساز میشوند.
بهتازگی اما وزیر جهاد کشاورزی دستور ایجاد ستاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی را صادر کرده که اقدامی درخور و شایسته است، اما هنوز اقدامی عملی در این راستا نشده و فعالان بخش کشاورزی همچنان منتظر راهاندازی این ستاد هستند تا تولید محصولات کشاورزی از بیسر و سامانی فعلی نجات یابد.
بدون شک راهاندازی ستاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی مقدمه پیشرفت و توسعه بخش کشاورزی و تقویت اقتصاد کشاورزی خواهد بود و از آثار آنمیتوان به تثبیت سبک زندگی روستایی و عشایری بهعنوان یک سبک موفق، افزایش عدالت اجتماعی و بهبود وضعیت معیشتی قشر محروم و افزایش قدرت خرید و رضایت عمومیاشاره کرد.
همچنین ایجاد این ستاد میتواند نقطه عطفی در گذر از کشاورزی نیمهسنتی به مدرن باشد و آثار نیک آن تمام بخشهای زنجیره را منتفع خواهد کرد؛ لذا از متولیان امر و مسئولان ذیربط انتظار میرود هرچه زودتر با همکاری همه ذینفعان و کارشناسان دستور وزیر جهاد را که برای رفع بحرانهای فعلی بخش کشاورزی بسیار کارآمد است، اجرا کنند و رسانهها را نیز در جریان چند وچون پیشرفت امور قرار دهند.
true
false
false
false