سود ۳۰۰ میلیونی هر تریلی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن با بیان اینکه براساس اخبار رسیده تخممرغ ایران به کشورهای افغانستان و عراق قاچاق میشود، گفت: جو روانی ایجاد شده ناشی از قاچاق، بازار تخممرغ را در داخل کشور بهم ریخته و لازم است دستگاههای امنیتی به این موضوع ورود کنند و جلوی قاچاق تخممرغ گرفته شود.
به گزارش اکوپرشین به نقل از ایسنا، چند هفتهای میشود که تخممرغ در بازار با افزایش قیمت چشم گیری مواجه شده است؛ به طوری که هرشانه ۳۰ عددی تخممرغ در خرده فروشی ها تا ۵۰ هزارتومان هم رسیده و بعضا در بازار مشاهده میشود که تخممرغهای بستهبندی برخی برندها حتی با قیمتهای بالاتری هم به مصرف کنندگان عرضه میشود.
البته عرضه تخممرغ تنظیم بازاری با قیمت هرکیلو۱۶ هزارو۹۰۰ تومان و هرشانه حدود ۳۲ هزارتومان در میادین توانسته تا حدی از فشار وارد شده بر توان خرید مردم بکاهد اما مساله اینجاست که چرا باید بین تخممرغهای تنظیم بازاری و تخممرغهای عرضه شده در خرده فروشی ها تا به این حد اختلاف وجود داشته باشد؛ اختلاف قیمتی که بنابر گفته برخی ازمسئولان مربوطه راه را برای سوداگری باز کرده و باعث نشت تخممرغهای تنظیم بازاری به بازار آزاد شده است.
افزایش قیمتی که خطر حذف این کالای پروتئینی پرمصرف را از سبد خانوار ایرانی افزایش میدهد و به نظر میرسد دستگاههای مربوطه هنوز اقدامی در راستای کنترل قیمت ها در بازار انجام ندادهاند.
اگرچه بی برنامگی وزارت جهاد و وزارت صمت برای ساماندهی بازار تخممرغ، دلال بازی، تامین بخشی از نهادههای مورد نیاز واحدهای تولیدی از بازار آزاد، افزایش قیمت نهادهها و به طور کل افزایش هزینههای تولید علت اصلی افزایش قیمت تخممرغ عنوان شده است اما گفته میشود موضوع دیگری چون قاچاق تخممرغ به کشورهای همسایه هم بر بازار داخلی اثرگذاشته است.
در این راستا و در پاسخ به این سوال که آیا تخممرغ به کشورهای دیگر قاچاق میشود، هدایت اصغری، مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن گفت: در روزهای گذشته اخباری مبنی بر قاچاق تخممرغ به کشورهای افغانستان و عراق به دست ما رسیده است و در حال حاضر هر شانه تخممرغ تولید شده در ایران با قیمت بیش از ۶۰ هزار تومان در افغانستان فروخته میشود.
وی ادامه داد: برخی افراد سودجو و فرصت طلب به دلیل اختلاف قیمت تخممرغ در داخل و خارج کشور اقدام به قاچاق آن میکنند و هر تریلی تخممرغی که از کشور به صورت قاچاق خارج میشود برای آنها سود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی دارد و بنابراین لازم است که دستگاههای نظارتی و امنیتی به این موضوع ورود کنند وجلوی قاچاق تخممرغ گرفته شود.
اصغری تصریح کرد: شاید مقدار قاچاق زیاد نباشد اما جو روانی ایجاد شده ناشی از آن بازار داخلی را بهم میریزد و باعث نابسامانی در بازار میشود.
وی با اشاره براینکه چرا باید تخممرغ در بازار با قیمت بالا عرضه شود در حالی که اعلام کردیم میتوانیم تخممرغ بستهبندی شده را با قیمت ۳۶ هزارتومان به بازار عرضه کنیم، گفت: تخممرغ ارزانترین کالای پروتئینی است و بخش زیادی از نیاز مردم به پروتئین با تخممرغ جبران میشود. اگر افزایش قیمت باعث حذف آن از سبد خانوار شود آن وقت باید در بخشهای درمانی هزینه بیشتری کنیم.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در پایان گفت: منتظر این هستیم تا ستاد تنظیم بازار قیمت تخممرغ بستهبندی شده را به صورت کشوری اعلام و ابلاغ کند تا توزیع گسترده تخممرغ بستهبندی شده با قیمت مشخص شده انجام شود.