×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
کشت نشاء برنج در ۳۵۰ هزار هکتار شالیزارهای گیلان و مازندران

کشت نشاء برنج در ۳۵۰ هزار هکتار شالیزارهای گیلان و مازندران، عملیات نشاکاری برنج تاکنون در سطح حدود ۳۵۰ هزار هکتار معادل ۸۰ درصد از شالیزارهای استان‌های گیلان و مازندران انجام شده است.

فرامک عزیز کریمی، مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارتخانه+اکوپرشین

به گزارش اکوپرشین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی ضمن بیان این مطلب افزود: با وجود افزایش نسبی قیمت برنج و اقتصادی شدن کشت این محصول، به دلیل خشکسالی شدید و کاهش بارندگی در سال زراعی جاری، سطح کشت برنج حدود ۶۵۰ هزار تا ۷۰۰ هزار هکتار پیش‌بینی می‌شود.

فرامک عزیزکریمی گفت: به دلیل کاهش بارش، بخش‌هایی از شالیزارهای استان‌های گیلان و مازندران با تنش مواجه خواهند شد ضمن آن که پیش‌بینی می‌کنیم سطح کشت برنج در سایر استان‌ها حدود ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یابد.

وی با بیان این که در حال حاضر ده رقم برنج در استان‌های گیلان و مازندران کشت می‌شود، اظهار داشت: بیشترین فراوانی کشت در ارقام محلی متعلق به ارقام محلی صدری هاشمی و طارم و در ارقام پرمحصول مربوط به ارقام فجر و شیرودی است.

عزیزکریمی ادامه داد: در سال‌های اخیر ارقام پرمحصول و اصلاح شده زیادی مانند روشن، گیلانه، گیلار، تیسا و کیان متناسب با شرایط آب و هوایی و با عملکرد کمی و کیفی مناسب به جامعه کشاورزان معرفی شده و در حال توسعه است.

وی سطح کشت ارقام پر محصول در سال گذشته را ۳۲۲ هرار هکتار معادل ۴۰ درصد و ارقام محلی را ۴۸۱ هزار هکتار معادل ۶۰ درصد عنوان کرد.

عزیزکریمی پیش‌بینی کرد: با توجه به ارتقای قیمت ارقام پرمحصول، سهم این ارقام در اراضی زیر کشت افزایش پیدا کند.

وی درباره تغییر کاربری اراضی شالیزاری نیز اظهار داشت: به دلیل بارندگی‌های مناسب در سال‌های ۹۸ و ۹۹ سطح برنجکاری کشور با بیش از ۸۰۰ هزار هکتار نسبت به میانگین بلند مدت نزدیک به ۳۰ درصد افزایش داشت و با نظارت‌های جدی انجام شده در سطح زیر کشت کاهشی نداشتیم.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به عملکرد تولید شلتوک در شالیزار‌های کشور گفت: در برداشت سال ۹۹ متوسط عملکرد تولید شلتوک در کشور حدود ۵ هزار کیلوگرم در هکتار بوده است.

وی در عین حال رکورد عملکرد تولید شلتوک برای ارقام محلی در مزارع پیشرو در سال ۹۹ را ۶ هزار کیلوگرم در هکتار و برای ارقام پرمحصول ۱۰ هزار کیلوگرم در هکتار عنوان کرد.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false