×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
رونمایی نقشه پوشش گیاهی و سامانه‌های الکترونیکی سازمان جنگل‌ها

رونمایی نقشه پوشش گیاهی و سامانه‌های الکترونیکی سازمان جنگل‌ها، همزمان با چهارمین روز هفته منابع‌طبیعی و آبخیزداری که به روز منابع‌طبیعی، حفاظت و قانون نامگذاری شده است از نقشه پوشش گیاهی و سامانه‌های الکترونیکی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور رونمایی شد.

به گزارش اکوپرشین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، نقشه پوشش گیاهی کشور بر اساس آخرین تصاویر ماهواره‌ای، سامانه پاسخگویی به استعلامات، سامانه حدنگاری و مدیریت اراضی ملی، سامانه مدیریت بهره‌برداری و حمل چوب‌آلات و سامانه مدیریت ناوگان یگان حفاظت از منابع‌طبیعی از جمله سامانه‌هایی هستند که امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی و محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سازمان جنگل‌ها رونمایی شد.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دستیابی به موفقیت در حوزه توسعه دولت الکترونیک را نتیجه برنامه‌ریزی در جهت ایجاد سامانه بهره‌گیری از دفاتر پیشخوان دولت، توسعه زیرساخت‌های شبکه سازمان و بازنگری و اصلاح خدمات در سازمان جنگل‌ها نام برد و افزود: این سامانه‌ها از اولویت‌های مهم سازمان جنگل‌ها در حوزه دولت الکترونیک است.

مسعود منصور همچنین گفت: سازمان جنگل‌ها امسال ۹ برنامه محوری را در جهت حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری اصولی از منابع‌طبیعی برای حفاظت بهینه در سال جاری پیش‌بینی کرده است.

رییس سازمان جنگل‌ها، توسعه دولت الکترونیک، توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهره‌برداری محصولات فرعی جنگلی و مرتعی، مدیریت و بهره‌برداری از مراتع، ارتقای پوشش حفاظتی، توسعه و تقویت صندوق‌های منابع‌طبیعی، ذخیره‌گاه‌های جنگلی، تعیین و تکلیف مدیریت پارک‌های جنگلی، کاداستر اراضی ملی و اخذ حقوق دولتی و منابع اعتباری را جز این ۹ محور برشمرد.

منصور گفت: بر اساس محور نه‌گانه سندی تحت عنوان اقدام یک ساله از سوی سازمان تهیه و جهت اجرا به ادارت کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری ارسال شده است تا اقداماتی که در سنوات گذشته به کندی انجام شده است شدت بیشتری بگیرد.

این مسئول منابع طبیعی کشور در ادامه گفت: ۳۰۰ هزار هکتار اقدامات بیابان‌زدایی امسال در کشور انجام شده است تا از هجوم شن‌های روان و خسارت ناشی از آن به اراضی کشاورزی و تاسیسات و راه‌ها جلوگیری نماید.

او اضافه کرد: در زمینه صیانت از جنگل نیز ۴۷ هزار هکتار غنی‌سازی جنگل در دستور کار قرار گرفته است که در ۱۱ ماهه گذشته ۳۶ هزار هکتار کار غنی‌سازی جنگل انجام شده و مابقی تا پایان سال به انجام خواهد رسید.

رییس سازمان جنگل‌ها در مراسم رونمایی از سامانه‌ها به اقدامات حفاظتی در جنگل‌ها و مراتع اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۴۰۰ نیروی حفاظتی ساماندهی شده و به امکانات حفاظتی مجهز شده‌اند و تعدادی از جاده‌های فرعی و منتهی به جنگل که زمینه را برای قاچاق چوب توسط قاچاقچیان فراهم می‌کند مسدود ساخته و در نواحی بحرانی جنگل بوسیله دوربین‌های نصب شده رصد می‌شود.

رییس سازمان جنگل‌ها همچنین از انجام یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری تا پایان سال جاری در کشور خبرداد و اضافه کرد: ۱۰ هزار هکتار جنگل کاری اقتصادی در ۱۱ ماه گذشته در کشور انجام شده است.

منصور در زمینه زراعت چوب نیز یادآوری کرد: زراعت چوب برای کاهش فشار بر جنگل از اهمیت زیادی برای سازمان جنگل‌ها برخوردار است و در برنامه‌های سازمانی برای زراعت چوب ۳۰ هزار هکتار پیش‌بینی شده بود اما با حرکت جهشی سازمان توانست در ۱۱ ماهه امسال این میزان را به ۴۱ هزار هکتار توسعه و گسترش دهد.

در مراسم رونمایی از نقشه پوشش گیاهی و سامانه‌های الکترونیکی سازمان جنگل‌ها، از ذبیح‌اله خداییان رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به جهت تعامل و همکاری گسترده با سازمان جنگل‌ها در زمینه صدور اسناد کاداستر اراضی ملی تقدیر شد.

همچنین در این مراسم از آقای عبدالحق مخدومی همیار طبیعت و محافظ نمونه که در زمینه فرهنگ‌سازی منابع‌طبیعی در جوامع محلی تلاش فراوان داشت تقدیر به عمل آمد.

شایان ذکر امروز همزمان با ستاد سازمان جنگل‌ها از ۲۱ نمونه منابع‌طبیعی در حوزه‌های جنگل، مرتع، مقابله با بیابان‌زایی و حفاظت مشارکتی در ادارات کل منابع طبیعی سراسر کشور مورد تقدیر قرار گرفتند.

true
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false